altΟ Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: “Προσεγγίζοντας με ψύχραιμο τρόπο το Σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μολονότι σ’ αυτό, παρά τις διεκδικήσεις μας, προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Διαιτολογίας στα Τρίκαλα (το γνωστικό αντικείμενο της διατροφής παραμένει), εν κατακλείδι, με τα νέα Τμήματα που ιδρύονται δημιουργεί ένα θετικό ισοζύγιο για τον τόπο μας.

Θυμίζω οτι το 2014, όταν αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή, στην Καρδίτσα λειτουργούσαν 3 Τμήματα ΤΕΙ και 1 ΑΕΙ και με την νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα λειτουργούν στην πόλη μας 5 Τμήματα ΑΕΙ, εκ των οποίων τα 3 πενταετούς και συγκεκριμένα:
- Κτηνιατρική (5ετούς)
- Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (5ετούς)
- Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (5ετούς)
 -Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας (4ετούς)
- Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία(4ετούς)
Κατά συνέπεια η συνολική ανωτατοποίηση των τμημάτων, η αναβάθμιση του γνωστικού τους αντικειμένου με την επιμήκυνση του χρόνου φοίτησης και η ίδρυση δύο νέων δυναμικών τμημάτων, εκτιμώ οτι θα αναπληρώσουν και με το παραπάνω την “απώλεια” ενός Τμήματος που με βάση τα επίσημα στοιχεία σε επίπεδο 5ετίας είχε 253 σπουδαστές που παίρνουν συγγράμματα και όχι 800 όπως εσφαλμένα αναφέρεται.   
Η συγχώνευση επίσης των Τμημάτων Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Σχεδιασμού - Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου σε ένα Πανεπιστημιακό τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, πενταετούς φοίτησης, ήταν αίτημα των καθηγητών των τμημάτων και των τοπικών φορέων, ώστε να αποκτήσει επαρκές επιστημονικό αντικείμενο και σαφή εργασιακά δικαιώματα που το καθιστούν ελκυστικό για τους υποψηφίους και του δίνουν προοπτική επιβίωσης και εξέλιξης στο χρόνο.
Ως Δημοτική Αρχή και στο συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε επιλέξει το διάλογο και την επιχειρηματολογία και όχι την στείρα αντιπαράθεση. Από την πρώτη στιγμή εργαστήκαμε με επίμονο και συστηματικό τρόπο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προσωπικά ως Δήμαρχος και όπως είχα υποχρέωση και καθήκον να κάνω, αφιέρωσα πολύ χρόνο, τουλάχιστον δεκαπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο αυτοδιοικητικό παράγοντα, κάνοντας πολλές επαφές με τον Υπουργό, τους συμβούλους και τους συνεργάτες του, τους κυβερνητικούς βουλευτές, τους καθηγητές και τις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό. Η – πέραν των αρχικών προτάσεων -παραμονή της Διατροφής στο 5ετές τμήμα της Επιστήμης των Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής και η δημιουργία του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (βρεφονηπιοκόμων) που αναπληρώνει σε μεγάλο βαθμό την απώλεια του τμήματος Νηπιαγωγών στο παρελθόν, είναι αποτέλεσμα του συστηματικού τρόπου διεκδίκησης και επιχειρηματολογίας.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και τεκμηρίωση για την ίδρυση Σχολής στην Καρδίτσα και να κατοχυρώσουμε την λειτουργία του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, το ταχύτερο δυνατό.”

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 17.11
Σελήνη
6 ημερών
1646
Κατάληψη της πόλεως του Ρεθύμνου από τις τουρκικές δυνάμεις του Χουσεΐν Πασά.
1681
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν μπροστά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον αγιορείτη νεομάρτυρα Δαμασκηνό.
1822
Μοίρα Υδραίικων και Σπετσιώτικων πλοίων αποβιβάζει στο Μεσολόγγι σώμα 1.500 ανδρών προς ενίσχυση της πολιορκημένης φρουράς.
1940
Οι Ιταλοί εκδιώκονται από τον τομέα της Πίνδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»