Τι είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. μιλώντας στο ράδιο Παλμός 104.2

Του Γιώργου Μπανάτσα


«Η ύπαρξη Αμερικανικών  δυνάμεων στη Λάρισα στο Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη είναι μια πραγματικότητα καθώς η χώρα παρέχει διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ». Όσοι δεν θέλουν να βλέπουν αυτή την πραγματικότητα απλά κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους.

Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στο Ράδιο Παλμός και στο Γ. Μπανάτσα. Ο κ. Σγουρίδης επισήμανε,απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ότι η πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου στις ΗΠΑ για τη δημιουργία Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα δεν αλλάζει το γεωστρατηγικό δόγμα της χώρας. Από το 1974 έχει ξεκαθαρίσει πως «ανήκωμεν εις την Δύσην» και λίγο αργότερα επίσης ξεκαθάρισε ότι ο βασικός κίνδυνος για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας είναι «εξ ανατολών»είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Ακόμη ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι είναι υποκριτικό να αντιδρούμε στην ισχυροποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της  Ελλάδας ενώ προσέθεσε πως δεν θα πρέπει να παραβλέπονται και τα οφέλη που θα προκύψουν για τις τοπικές κοινωνίες από μια τέτοια διαδικασία. Τέλος για το θέμα προσέθεσε ότι προφανώς τα όσα είπε ο κ. Καμμένος είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού ενώ σημείωσε με νόημα πως επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης οι σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Για το ονοματολογικό
Ο κ. Σγουρίδηςείπε ότι ποτέ οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δεν έκρυψαν τις βαθιές διαφωνίες τους στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η προσυμφωνία των Πρεσπων, γιατί συμφωνία δεν υπάρχει, είναι σε λάθος κατεύθυνση. Οποιαδήποτε ονομασία της γειτονικής χώρας που θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα. Αν η συμφωνία περάσει, τα δισέγγονα μας θα μαθαίνουν ότι ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά Μακεδόνας δηλαδή Σκοπιανός, υπογράμμισε ο κ. Σγουρίδης. Σε ότι αφορά τις διαφωνίες που διατυπώνονται και στο εσωτερικό του κόμματος του (πχ. Παπαχριστόπουλος) ο κ. Σγουρίδηςείπε ότι είναι σεβαστές και αν και όταν εκδηλωθούν το κόμμα στα πλαίσια της κομματικής πειθαρχίας θα τις αντιμετωπίσει.
Για την αποστροφή Τοσουνίδηπερίυπερψήφισηςπρότασης μομφής
Ο κ. Π. Σγουρίδης υπογράμμισε ότι τα όσα είπε το στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ παρανοήθηκαν συνειδητά  καθώς αυτό που στην ουσία ήθελε να κάνει ο εκπρόσωπος του κόμματος ήταν να αναδείξει τις αντιφατικές θέσεις της Ν.Δ. και την υποκρισία της στο θέμα του ονοματολογικού. Σε καμία περίπτωση οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θα στηρίξουν πρόταση μομφής της Ν.Δ. για να πέσει η κυβέρνηση κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.
Τέλος ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε ότι παρά τις διαφωνίες στο θέμα του ονοματολογικού μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων, δεν θα πρέπει σε κανέναν να διαφεύγει, πως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και πλέον όλοι να προσδοκούν σε βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και σε σταδιακή ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.27
Δύση: 18.42
Σελήνη
20 ημερών
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».