altΓράφει ο Αχιλλέας Ν. Καταραχιάς*

Με την ιδιότητα μου ως τοπικός σύμβουλος μειοψηφίας στη πόλη του Μουζακίου , θέλω να γνωστοποιήσω προς όλους τους δημότες ότι στην απόφαση μου , στο να συναινέσω στην κοπή του πλατάνου στη θέση ¨Σταυρό του Αδάμ¨, οδηγήθηκα αποδεχούμενος την εισήγηση των κατεξοχήν αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου (Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης) που πρότεινε την πλήρη κοπή του δέντρου.

Για τέτοιου είδους θέματα αποφαίνονται ειδικοί επιστήμονες ,όπως η κ Ευαγγελία Κράβαρη ,Γεωπόνος του Δήμου ,την επιστημονική γνώμη των οποίων αποδέχομαι διότι διαθέτουν ειδικότερες γνώσεις.
Τέλος το θέμα της κοπής του δέντρου ήταν στη διαβούλευση σε διάφορα όργανα του Δήμου ,για πολύ καιρό και οι κάτοικοι το γνώριζαν. Θεωρώ πως οι αντιδράσεις κατόπιν εορτής δε βοηθούν παρά μόνο γίνονται για δημιουργία εντυπώσεων.
Για την πλήρη ενημέρωση σας κοινοποιώ την εισήγηση –γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας που προτείνει την πλήρη κοπή του δέντρου.

* Αχιλλέας Ν Καταραχιάς
Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.23
Δύση: 18.02
Σελήνη
13 ημερών
1795
Ο νεομάρτυρας Θεόδωρος από την Κωνσταντινούπολη απαγχονίζεται από τους Τούρκους στην Μυτιλήνη.
1826
Τρία Μεσολογγίτικα πλοία τρέπουν σε φυγή 32 τουρκικά.
1907
Δολοφονείται από τους Βουλγάρους ο Μακεδονομάχος Βαρθολομαίος Προσαλέντης.
1908
Δολοφονείται από τους Βουλγάρους στον Νικήτα Χαλκιδικής ο Μακεδονομάχος Ευάγγελος Λύκας.
1914
Αρχίζει η αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Το 7ο ΣΠ καταλαμβάνει την πόλη Νικολάιεφ της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1957
Μάχη στο Πελένδριο της Κύπρου, όπου έπεσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Δημήτριος Χριστοδούλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».