altΗ Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση Μουζακίου- Παμίσου- Ιθώμης Ν. Καρδίτσας, Παρεμβαίνει στο σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Μουζακίου, επισημαίνοντας «Πως είναι κρίμα να σαπίζουν αχρησιμοποίητοι οι νέοι Κάδοι Απορριμμάτων..»

Αγαπητοί Πολίτες

O Δήμος Μουζακίου προ τριετίας περίπου προχώρησε σε αναβάθμιση !του συστήματος διαχείρισης των Δημοτικών απορριμμάτων με την προμήθεια νέων κάδων, με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, Προυπολογισμού 120.000,00€ (Φ/Α), παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή παραδέχονταν, «..ότι, με τις υπηρεσίες και το προσωπικό που διαθέτει δεν μπορείναφέρει εις πέρας!!!το έργο της αποκομιδής των στερεών αποβλήτων (απορριμμάτων)..!!» Φ/Α.
Σήμερα διαπιστώνεται ότι, οι απαραίτητοι για την αναβάθμιση κάδοι , παραμένουν για χρόνια αχρησιμοποίητοι, στον ακάλυπτο χώρο του Αμαξοστασίου και του Κτηνιατρείου Μουζακίου.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος Μουζακίου είχε εξαγγείλει την τοποθέτηση 27 κάδων ανακύκλωσης γυαλιού (βρίσκουμε ελάχιστους), την προμήθεια (4) ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων (δεν τους βρίσκουμε πουθενά) και (150) πλαστικών κάδων κομποστοποίησης γιατί όπως έλεγαν οι αρμόδιοι, «η διαχείριση των αποβλήτων έχει δύο πυλώνες, την ανακύκλωση και την μείωση του όγκου και του βάρους των απορριμμάτων που μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ κάτι που συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς για τον Δήμο» Φ/Α.
Σήμερα δυστυχώς διαπιστώνεται ότι,οι ποσότητες των παραγομένων στερεών αποβλήτων αλλά και το κόστος αποκομιδής απορριμμάτων για το Δήμο Μουζακίου κατά τα έτη 2015 και 2016παρά τις εκ του αντιθέτου εξαγγελίες, βαίνει συνεχώς αυξανόμενο!!! 3.910/tn/έτος/213.000,00€, 3958/tn/έτος/213.000,00€ (Σχετ.Προγρ.Συμβ.)Φ/Α

Στην ανακύκλωση Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας 2014-2016 (Φ/Α) ο Δήμος Μουζακίου» έχει πολύ καλή σειρά «!! με 13.122 μόνιμους κατοίκους/199 τόνους/έτος και 15,14Kg/μόνιμο κάτοικο, γι αυτό και το κόστος για τη λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης Απορρίμματα- Ανακύκλωση βαίνει διαρκώς αυξανόμενο για 01-02-03/2016-2017-2018/35.335€-35.404€-36.151€.(Φ/Α Σχετ. Χ.Ε.Π ). Ελπίζει όμως για πρωτιά εγκρίνοντας (στα χαρτιά), “υλοποίηση προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών στο Δήμο Μουζακίου!!!» (Απόφ. ΔΣΜ 44/2018) και σχετική.

Αγαπητοί Πολίτες
Κανένα πρόγραμμα ανακύκλωσης και καμία εξαγγελία μείωσης του όγκου και του βάρους των αποβλήτων δεν μπορεί να πετύχει εάν δεν ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντικά οι Δημότες .
Μείωση δεν θα γίνει επίσης, όσο κι αν προσπαθούν τα συμπαθητικά τετράποδα ζωάκια να μειώσουν τα απόβλητα τρώγοντάς τα , δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα .

Όπως τίποτα σχετικό δεν θα γίνει και με την πανάκριβη αν είναι αλήθεια (εμείς δεν το πιστεύουμε),» ανάθεση παροχής υπηρεσιών έρευνας & συμβουλευτικών υπηρεσιών για την περιγραφή εννοιών!!! και ανάδειξη του Δήμου Μουζακίουως έξυπνη Πόλη!!!!!, δαπάνης 24.000,00€ με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης»!!!! Φ/Α.

Επειδή όμως για τις έξυπνες ιδέες και έννοιες (χωρίς δαπάνη), οι αυτοδιοικητικοί θα κριθούν στο μέλλον.
Η μόνη κατά την άποψή μας λύση είναι η Διαχείριση Ευφυών Συστημάτων Αποβλήτων με καλύτερη καταναλωτική συμπεριφορά και ανακύκλωση και με απαίτηση να επεκταθεί η διάρκεια ζωής των προϊόντων και των ανακυκλώσιμων υλικών για την προστασία των φυσικών πόρων.

Μονόδρομος για το Δήμο Μουζακίου η κυκλική οικονομία στη διαχείριση των απορριμμάτων.-

Μουζάκι 7-10-2018
Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση
Τσιρογιάννης Ε. Γιώτης Λ. Βασιλάκος Α.

Περισσότερες φωτογραφίες κλικ εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 18.08
Σελήνη
18 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον ποταμό Προύθο και εισέρχεται στο έδαφος της Μολδαβίας.
1841
Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης.
1897
Μάχη στην Ιεράπετρα Κρήτης.
1943
Ιδρύεται στην Ανατ. Μακεδονία η αντιστασιακή οργάνωση "Ένωσις Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος" (ΕΣΕΑ).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».