altΗ Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση Μουζακίου- Παμίσου- Ιθώμης Ν. Καρδίτσας, Παρεμβαίνει στο σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Μουζακίου, επισημαίνοντας «Πως είναι κρίμα να σαπίζουν αχρησιμοποίητοι οι νέοι Κάδοι Απορριμμάτων..»

Αγαπητοί Πολίτες

O Δήμος Μουζακίου προ τριετίας περίπου προχώρησε σε αναβάθμιση !του συστήματος διαχείρισης των Δημοτικών απορριμμάτων με την προμήθεια νέων κάδων, με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, Προυπολογισμού 120.000,00€ (Φ/Α), παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή παραδέχονταν, «..ότι, με τις υπηρεσίες και το προσωπικό που διαθέτει δεν μπορείναφέρει εις πέρας!!!το έργο της αποκομιδής των στερεών αποβλήτων (απορριμμάτων)..!!» Φ/Α.
Σήμερα διαπιστώνεται ότι, οι απαραίτητοι για την αναβάθμιση κάδοι , παραμένουν για χρόνια αχρησιμοποίητοι, στον ακάλυπτο χώρο του Αμαξοστασίου και του Κτηνιατρείου Μουζακίου.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος Μουζακίου είχε εξαγγείλει την τοποθέτηση 27 κάδων ανακύκλωσης γυαλιού (βρίσκουμε ελάχιστους), την προμήθεια (4) ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων (δεν τους βρίσκουμε πουθενά) και (150) πλαστικών κάδων κομποστοποίησης γιατί όπως έλεγαν οι αρμόδιοι, «η διαχείριση των αποβλήτων έχει δύο πυλώνες, την ανακύκλωση και την μείωση του όγκου και του βάρους των απορριμμάτων που μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ κάτι που συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς για τον Δήμο» Φ/Α.
Σήμερα δυστυχώς διαπιστώνεται ότι,οι ποσότητες των παραγομένων στερεών αποβλήτων αλλά και το κόστος αποκομιδής απορριμμάτων για το Δήμο Μουζακίου κατά τα έτη 2015 και 2016παρά τις εκ του αντιθέτου εξαγγελίες, βαίνει συνεχώς αυξανόμενο!!! 3.910/tn/έτος/213.000,00€, 3958/tn/έτος/213.000,00€ (Σχετ.Προγρ.Συμβ.)Φ/Α

Στην ανακύκλωση Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας 2014-2016 (Φ/Α) ο Δήμος Μουζακίου» έχει πολύ καλή σειρά «!! με 13.122 μόνιμους κατοίκους/199 τόνους/έτος και 15,14Kg/μόνιμο κάτοικο, γι αυτό και το κόστος για τη λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης Απορρίμματα- Ανακύκλωση βαίνει διαρκώς αυξανόμενο για 01-02-03/2016-2017-2018/35.335€-35.404€-36.151€.(Φ/Α Σχετ. Χ.Ε.Π ). Ελπίζει όμως για πρωτιά εγκρίνοντας (στα χαρτιά), “υλοποίηση προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών στο Δήμο Μουζακίου!!!» (Απόφ. ΔΣΜ 44/2018) και σχετική.

Αγαπητοί Πολίτες
Κανένα πρόγραμμα ανακύκλωσης και καμία εξαγγελία μείωσης του όγκου και του βάρους των αποβλήτων δεν μπορεί να πετύχει εάν δεν ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντικά οι Δημότες .
Μείωση δεν θα γίνει επίσης, όσο κι αν προσπαθούν τα συμπαθητικά τετράποδα ζωάκια να μειώσουν τα απόβλητα τρώγοντάς τα , δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα .

Όπως τίποτα σχετικό δεν θα γίνει και με την πανάκριβη αν είναι αλήθεια (εμείς δεν το πιστεύουμε),» ανάθεση παροχής υπηρεσιών έρευνας & συμβουλευτικών υπηρεσιών για την περιγραφή εννοιών!!! και ανάδειξη του Δήμου Μουζακίουως έξυπνη Πόλη!!!!!, δαπάνης 24.000,00€ με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης»!!!! Φ/Α.

Επειδή όμως για τις έξυπνες ιδέες και έννοιες (χωρίς δαπάνη), οι αυτοδιοικητικοί θα κριθούν στο μέλλον.
Η μόνη κατά την άποψή μας λύση είναι η Διαχείριση Ευφυών Συστημάτων Αποβλήτων με καλύτερη καταναλωτική συμπεριφορά και ανακύκλωση και με απαίτηση να επεκταθεί η διάρκεια ζωής των προϊόντων και των ανακυκλώσιμων υλικών για την προστασία των φυσικών πόρων.

Μονόδρομος για το Δήμο Μουζακίου η κυκλική οικονομία στη διαχείριση των απορριμμάτων.-

Μουζάκι 7-10-2018
Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση
Τσιρογιάννης Ε. Γιώτης Λ. Βασιλάκος Α.

Περισσότερες φωτογραφίες κλικ εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.44
Δύση: 18.41
Σελήνη
11 ημερών
1821
Ο Άγγλος διοικητής των Ιονίων Νήσων καταδικάζει σε θάνατο Έλληνες πατριώτες και εκθέτει τα πτώματα των ηρώων στα όρνια.
1827
Ναυμαχία του Ναυαρίνου όπου οι Συμμαχικές Δυνάμεις καταναυμαχούν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός, μετά από σκληρό αγώνα, απελευθερώνει τα Γιαννιτσά, το Πλατύ και τη Σιάτιστα.
1944
Οι Βούλγαροι φεύγουν από τη Μακεδονία ενώ οι Γερμανοί εκκενώνουν την Καλαμπάκα και το Καστράκι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»