altΠήθος παροχών, μεταξύ αυτών προγράμματα απασχόλησης, βοηθήματα, παροχές μητρότητας, συνεχιζόμενη κατάρτιση και επαγγελματική εκπαίδευση παρέχει ο ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους.
Μέσα από την εγγραφή στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ο εργαζόμενος έχει την δυνατότητα να λάβει τις υπηρεσίες και τις παροχές.

Κατάρτιση προσωπικού
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την κατάρτιση του προσωπικού ο οργανισμός προσφέρει Προγράμματα ΛΑΕΚ 0.24% και 1-25 (Από το 2014) και Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-25.

Παροχές μητρότητας
Στις μητέρες που απέκτησαν πρόσφατα παιδί, ο ΟΑΕΔ, προσφέρει συμπληρωματικές παροχές μητρότητας οι οποίες καταβάλλονται σε ασφαλισμένες του Ε.Φ.Κ.Α.-τ. Ι.Κ.Α. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (παρέχουν εξαρτημένη εργασία). Η καταβολή τους γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από τον Ε.Φ.Κ.Α.-τ. Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.
Δικαιούχοι είναι επίσης και οι τεκμαιρόμενες μητέρες του άρθρου 1464 του Αστικού Κώδικα, όμως αποκλειστικά για το χρονικό διάστημα που τους χορηγήθηκε η άδεια και το επίδομα λοχείας από τον Ε.Φ.Κ..Α - τ. Ι.Κ.Α.
Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε ο Ε.Φ.Κ.Α-τ. Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί
Ο Οργανισμός με το πρόγραμμα λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών στοχεύει να συμβάλλει στο επιτελούμενο έργο στο χώρο της προσχολικής αγωγής, καλύπτοντας κατά το δυνατόν τις ανάγκες των δικαιούχων των παροχών του Ο.Ε.Ε.
Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ φιλοξενούνται βρέφη από οκτώ (8) μηνών έως 2,5 ετών και νήπια από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο. Είναι παιδιά γονέων που είναι δικαιούχοι των παροχών του Ο.Ε.Ε.
Tα κριτήρια επιλογής βρεφών και νηπίων καθορίζονται με απόφαση του Δ.Σ, είναι κοινωνικά (παιδιά πολυτέκτων, ορφανά, παιδιά μονογονικών οικογενειών ,παιδιά αναπήρων κ.λ.π) και οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος).

Περισσότερες λεπτομέρειες στην εδώ
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"