altΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας πρότεινε στο Υπουργείο Υποδομών οκτώ έργα στη Θεσσαλία, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη τόνισε τα εξής:

«Μετά από συνάντηση που είχαμε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, συμφωνήσαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών έργα ουσίας και χρήσιμα για τη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας προτείναμε οκτώ έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα αυτά αφορούν τη βελτίωση του  δρόμου Καρδίτσας – Μητρόπολης, την ολοκλήρωση της σύνδεσης της Π.Ε. Λάρισας με την Π.Ε. Τρικάλων (το δρόμο της Αγριελιάς), τη δημιουργία κόμβων στο δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας (είσοδο πόλης Φαρσάλων και στον κόμβο Βιοκαρπέτ).

Προτείναμε την ανάπλαση και την αισθητική αναβάθμιση της εισόδου της Καλαμπάκας και την κατασκευή κυκλικών κόμβων και βελτίωση συνθηκών οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Μαγνησίας. Ενώ προτείναμε την κατασκευή έργων διευθέτησης ρεμάτων στο νησί της Σκιάθου, όπου έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη και είμαστε έτοιμοι μόλις το Υπουργείο Υποδομών μας πιστώσει το έργο να προχωρήσουμε στην διαδικασία της δημοπράτησης. Ακόμη, προτείναμε το δρόμο από τη γέφυρα Καταφυλλίου μέχρι τον Αργύρη και ένα μέρος του δρόμου, παραλιακού άξονα της Θεσσαλίας που αφορά τη σύνδεση δυο νομών, το τμήμα από Καμάρι – Κεραμίδι έως Ρακοπόταμο.

Έργα ουσίας που δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική οικονομία που δημιουργούν θέσεις εργασίας, έργα τα οποία συμβάλλουν στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιφέρειας αποτελώντας ένα σημαντικό κρίκο στην παραγωγική αλυσίδα της περιοχής». 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.31
Σελήνη
17 ημερών
1480
Η Βενετία συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά.
1822
Τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται κατά Κρητών επαναστατών στη θέση Ακόνια Ρεθύμνου.
1897
Οι Τούρκοι αρχίζουν σφαγές και πυρπολήσεις χωριών στα Χανιά.
1916
Αγγλογαλλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.
1956
Όλοι οι μαθητές της Κύπρου απέχουν από τα μαθήματά τους υπέρ της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».