altΧωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Καρδίτσα και χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού παιδείας κ. Γαβρόγλου. Ο υπουργός δυστυχώς φαίνεται πως δεν έλαβε υπ όψη τις εύλογες ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και περιορίστηκε να μας υποδείξει πως δεν μπορούμε να μετράμε την ανάπτυξη σε σουβλάκια που θα πουληθούν ούτε στα σπίτια που θα νοικιαστούν από φοιτητές.

Έθεσε έτσι ο ίδιος τον πήχη πολύ χαμηλά καθώς η τοπική κοινωνία δεν προέταξε ποτέ τα μικροοικονομικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει  η ύπαρξη ενός αριθμού φοιτητών στην περιοχή μας.
Οι τοπικοί φορείς στις δυο συσκέψεις  που έγιναν στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας ήταν απολύτως ξεκάθαροι:  Πρωτίστως μας ενδιαφέρει η αναβάθμιση του ακαδημαϊκού Campus και όχι η συρρίκνωση του. Μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε αυτά που έχουμε και όχι να  καταγράψουμε απώλειες. Και το ενδιαφέρον  μας είναι ειλικρινές  γιατί ζούμε και εμείς και οι οικογένειες μας σε αυτή την περιοχή. Δεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κάπου μακριά. Μας ενδιαφέρει η αναβάθμιση των ακαδημαϊκών τμημάτων όχι για να πουληθούν μερικά σουβλάκια επιπλέον, όπως υπαινίχθηκε ο κ. υπουργός, αλλά γιατί η ύπαρξη μιας ισχυρής ακαδημαϊκής κοινότητας σηματοδοτεί αναβάθμιση σε πνευματικό επίπεδο. Φέρνει το καινούργιο, το ελπιδοφόρο. Ζυμώνει την κοινωνία με τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα των νέων ανθρώπων. Σηματοδοτεί αναβάθμιση σε επίπεδο  ακαδημαϊκής έρευνας,  αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας  μέσω της δημιουργίας καινοτόμων  και πρωτότυπων προϊόντων που θα προκύπτουν από τη συνεργασία  με τις δυνάμεις της αγοράς. Η τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια μάχεται για να προσθέσει στα υπάρχοντα ακαδημαϊκά τμήματα. Εξάλλου η αυτοδιοίκηση έχει έμπρακτα στηρίξει τη λειτουργία των τμημάτων. Όπως επίσης θα πρέπει να είναι σαφές  ότι η τοπική κοινωνία πάντοτε έχει συνδράμει με προτάσεις και απόψεις, όταν αυτές ζητήθηκαν, στο πως μπορεί  να λειτουργήσει καλύτερα το ακαδημαϊκό campus. Ακόμη και τώρα που έχει ανοίξει ο διάλογος για την ανώτατη παιδεία υπάρχουν προτάσεις όπως αυτή που διατυπώθηκε για τη λειτουργία τμήματος που θα αφορά σε πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευση για την πολιτική προστασία. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που έρχεται στον τραγικό απόηχο των όσων έζησε η χώρα πριν από μερικές ημέρες στο Μάτι της Αττικής και παλαιότερα στη Μάνδρα και  σε άλλες φυσικές  καταστροφές.
Εν κατακλείδι
Η Καρδίτσα δεν επαιτεί, απαιτεί. Και απαιτεί στη βάση της ομόφωνης απόφασης που λήφθηκε από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της περιοχής. Ομόφωνη απόφαση που ισχυροποιήθηκε με  το συλλαλητήριο και τη μαζική συμμετοχή που αυτό  είχε.
Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ως τοπικοί φορείς και ως τοπική κοινωνία υπέρ των συμφερόντων της περιοχής μας και με γνώμονα το κοινό καλό. Θέλουμε να πιστεύουμε πως παρά το γεγονός ότι κατά την εδώ επίσκεψη του ο υπουργός παιδείας δεν αποκάλυψε τα σχέδια του και προσπάθησε να μην δεσμευθεί για οτιδήποτε, θα λάβει σοβαρά υπ όψη του την θέληση της τοπικής κοινωνίας. Για μια ακόμη φορά πρέπει να γίνει σαφές ότι κάθε απόφαση που θα πλήττει την Καρδίτσα θα μας βρει ριζικά αντίθετους και θα αγωνιστούμε για να μην ισχύσει με κάθε πρόσφορο τρόπο. 

Βασίλης Τσιάκος
Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
7 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"