altΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πολιτική παράκρουση. Αυτό υποστήριξε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Εβδομαδιαία Οικονομική και Πολιτική εφημερίδα F&M Voice ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Ανδρέα Μαραθιά σχετικά τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την παράλυση του κρατικού μηχανισμού την ώρα της κρίσης και καταλόγισε στον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του ανεπάρκεια και ελαφρότητα στην διαχείριση της κρίσης: «Ακραία φυσικά φαινόμενα θα μπορούσαν να εκδηλωθούν οποτεδήποτε και με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση, όμως, θα όφειλε να αξιοποιήσει ικανούς ανθρώπους σε κρίσιμες θέσεις, για να αποτρέψει την εξέλιξη μιας φυσικής καταστροφής σε μια πραγματική ανθρώπινη τραγωδία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας. Παράλληλα, υπενθύμισε πως η ΝΔ έχει ζητήσει από την ηγεσία της Δικαιοσύνης να αναθέσει την υπόθεση σε έμπειρο ειδικό Εφέτη ανακριτή για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών, σε όποιους αναλογούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. «Όσον αφορά τις πολιτικές ευθύνες, θα αποδοθούν την ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας» υποστήριξε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά με την εξωτερική πολιτική και το ονοματολογικό των Σκοπίων, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως: «με την ανιστόρητη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση εκθρέφει, τελικά, τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων», ενώ για την θετική στάση που τηρούν οι εταίροι και σύμμαχοι της Ελλάδας σημείωσε : «κανείς δεν επιθυμεί ένα αγκάθι στην καρδιά των Βαλκανίων, που ιστορικά αποτέλεσε μήτρα οδυνηρών διενέξεων για την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Ωστόσο, δεν θα κληθούν οι Ευρωπαίοι να ζήσουν με τα αποτελέσματα αυτής της ετεροβαρούς συμφωνίας που πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά οι Έλληνες».
Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε: «η έξοδος από τα μνημόνια είναι ψευδεπίγραφη, αφού με την υπογραφή του κ. Τσίπρα, η χώρα είναι δεσμευμένη σ’ ένα άτυπο 4ο μνημόνιο με βαριά μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, και αφορούν την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε παράλληλα τους εκλογικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός. Ωστόσο, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις». είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός. Τέλος αναφέρθηκε πως: «η απλή αναλογική που εμπνεύστηκε ο κ. Τσίπρας για να αιχμαλωτίσει την πολιτική ζωή και να βυθίσει την χώρα στην ακυβερνησία δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η κυβερνησιμότητα όσο και η αναλογική εκπροσώπηση των πολιτών».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 18.08
Σελήνη
18 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον ποταμό Προύθο και εισέρχεται στο έδαφος της Μολδαβίας.
1841
Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης.
1897
Μάχη στην Ιεράπετρα Κρήτης.
1943
Ιδρύεται στην Ανατ. Μακεδονία η αντιστασιακή οργάνωση "Ένωσις Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος" (ΕΣΕΑ).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».