altΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πολιτική παράκρουση. Αυτό υποστήριξε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Εβδομαδιαία Οικονομική και Πολιτική εφημερίδα F&M Voice ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Ανδρέα Μαραθιά σχετικά τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την παράλυση του κρατικού μηχανισμού την ώρα της κρίσης και καταλόγισε στον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του ανεπάρκεια και ελαφρότητα στην διαχείριση της κρίσης: «Ακραία φυσικά φαινόμενα θα μπορούσαν να εκδηλωθούν οποτεδήποτε και με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση, όμως, θα όφειλε να αξιοποιήσει ικανούς ανθρώπους σε κρίσιμες θέσεις, για να αποτρέψει την εξέλιξη μιας φυσικής καταστροφής σε μια πραγματική ανθρώπινη τραγωδία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας. Παράλληλα, υπενθύμισε πως η ΝΔ έχει ζητήσει από την ηγεσία της Δικαιοσύνης να αναθέσει την υπόθεση σε έμπειρο ειδικό Εφέτη ανακριτή για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών, σε όποιους αναλογούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. «Όσον αφορά τις πολιτικές ευθύνες, θα αποδοθούν την ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας» υποστήριξε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά με την εξωτερική πολιτική και το ονοματολογικό των Σκοπίων, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως: «με την ανιστόρητη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση εκθρέφει, τελικά, τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων», ενώ για την θετική στάση που τηρούν οι εταίροι και σύμμαχοι της Ελλάδας σημείωσε : «κανείς δεν επιθυμεί ένα αγκάθι στην καρδιά των Βαλκανίων, που ιστορικά αποτέλεσε μήτρα οδυνηρών διενέξεων για την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Ωστόσο, δεν θα κληθούν οι Ευρωπαίοι να ζήσουν με τα αποτελέσματα αυτής της ετεροβαρούς συμφωνίας που πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά οι Έλληνες».
Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε: «η έξοδος από τα μνημόνια είναι ψευδεπίγραφη, αφού με την υπογραφή του κ. Τσίπρα, η χώρα είναι δεσμευμένη σ’ ένα άτυπο 4ο μνημόνιο με βαριά μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, και αφορούν την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε παράλληλα τους εκλογικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός. Ωστόσο, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις». είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός. Τέλος αναφέρθηκε πως: «η απλή αναλογική που εμπνεύστηκε ο κ. Τσίπρας για να αιχμαλωτίσει την πολιτική ζωή και να βυθίσει την χώρα στην ακυβερνησία δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η κυβερνησιμότητα όσο και η αναλογική εκπροσώπηση των πολιτών».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
7 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"