altΠραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργα συνολικού προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ

Σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κόβοντας χόρτα, καθαρίζοντας τάφρους σε επικίνδυνα σημεία και υλοποιώντας εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις - καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίησε έργα συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ που αφορούν το οδικό δίκτυο στο Βόρειο, Νότιο Τομέα και Δυτικό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «πρόκειται για χρήσιμες παρεμβάσεις που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Η καθημερινή δουλειά που γίνεται από τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει σαν στόχο την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες και προβήκαμε στην υλοποίηση έργων που έχουν ως στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, και όπου υπάρχει ανάγκη».

Ειδικότερα, τα έργα αυτά έχουν ως στόχο να καθαριστεί όποιο φυσικό εμπόδιο έχει αναπτυχθεί, η τοποθετηθεί, σε ερείσματα και σε τάφρους, εκατέρωθεν αλλά και σε νησίδες του οδικού δικτύου του Βόρειου και Νότιου της Π. Ε. Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Αναλυτικά πραγματοποιούνται εργασίες όπως:
- καθαρισμός ερεισμάτων από οποιαδήποτε φερτά υλικά (επιχώματα), κοπή χόρτων, κλαδιών, θάμνων, απομάκρυνση κατεστραμμένων πινακίδων κάθετης σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας με ταυτόχρονη αντικατάσταση αυτών.
- καθαρισμός τάφρων από φερτά υλικά, οποιασδήποτε μορφής και απομάκρυνση αυτών, ιδιαίτερα όταν είναι κοντά σε τεχνικά, για την ομαλή απορροή των υδάτων.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις στο δρόμο προς Τύρναβο -Γυρτώνη, Δελέρια και Ροδιά, στο δρόμο Σκήτης – Αγιοκάμπου και Δήμητρα – Ανατολή ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ακολουθούν παρεμβάσεις στους δρόμους Καλλιθέα – Άγιος Δημήτριος, Καλλιθέα – Καρυά και Ελασσόνα – Δεκάτη.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το έργο «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δυτικού Τομέα Π.Ε. Λάρισας» προϋπολογισμού 800.000 €.

Αναλυτικότερα, υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του υφιστάμενου οδικού δικτύου του οποίου η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δρόμοι Γυρτώνη-Αμπελώνας-Τύρναβος, από Κουλούρι μέχρι Γυρτώνη και από γέφυρα Χατζηγώγου μέχρι Σαραντάπορο κατά τμήματα.

Οι εργασίες διακρίνονται:
α) σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις-καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου.
β) σε εργασίες συντήρησης της υποδομής και των τεχνικών, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες αστοχίες και φθορές.
γ) βελτίωση-συμπλήρωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.42
Δύση: 18.44
Σελήνη
8 ημερών
1081
Οι Νορμανδοί υπό τον Ροβέρτο Γυισκάρδο κατανικούν μετά από σφοδρή μάχη τα ελληνικά στρατεύματα στο Δυρράχιο.
1522
Αποκεφαλίζονται στην Αίγυπτο οι νεομάρτυρες Γαβριήλ και Κερμιδώλης.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Έδεσσα, το Αμύνταιο και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Ελληνικό ναυτικό άγημα και διλοχία πεζικού απελευθερώνουν τη Θάσο, τον Άγιο Ευστράτιο και την Ίμβρο.
Το ελληνικό τορπιλοβόλο 11 βυθίζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το τουρκικό θωρηκτό "Φετίχ Μπουλέντ".
1914
Η Ιταλία καταλαμβάνει τη νήσο Σάσσωνα με αφορμή την απελευθέρωση της Βόρειας Ηπείρου από τον Ελληνικό Στρατό.
1944
Η Ελληνική Κυβέρνηση επιστρέφει στην Αθήνα και ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υψώνει την Ελληνική Σημαία στην Ακρόπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»