altΣυνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκ. ευρώ

Κ. Αγοραστός: Έργα πολλαπλού σκοπού και χρησιμότητας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης

Τα έργα που χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια  Θεσσαλίας στο Δήμο Τεμπών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αναλυτικότερα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  συνοδευόμενος από το δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο παρακολούθησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο έργο «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Πυργετός – Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ» προϋπολογισμού 1.220.000,00 €, επισκέφτηκε την Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης της σκεπής και συντήρηση από την υγρασία, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ ενώ βρέθηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να βελτιωθούν στον Πυργετό.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ερωτηθείς για την επίσκεψή του στα έργα τόνισε τα εξής:
«Πρόκειται για έργα ουσίας, πολλαπλού σκοπού και χρησιμότητας. Ενώνονται μέσω ενός οδικού δικτύου με ασφάλεια οι κοινότητες Πυργετού και Αιγάνης ενώ δημιουργείται πρόσβαση σε μοναστήρια και μνημεία της περιοχής όπως η Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ, Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμο και βελτιώνεται η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής στις καλλιέργειες τους και στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής της στέγης της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρων Ραψάνης. Πρόκειται για ένα θρησκευτικό μνημείο ιδιαίτερης αξίας για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Με το έργο αυτό καθιστούμε ασφαλές το ιερό αυτό μνημείο ούτως ώστε να προστατευθεί και να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Βελτιώνουμε τους χώρους άθλησης για τους νέους της περιοχής καθώς πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια.
Σε μια δύσκολη περίοδο έχουμε καταφέρει μαζί με το Δήμο Τεμπών να τρέξουμε έργα συνολικής αξίας  πάνω από 30 εκ. ευρώ».
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 18.06
Σελήνη
16 ημερών
1821
Στο Γαλάτσι της Μολδαβίας, Έλληνες επαναστάτες επιτυγχάνουν περιφανή νίκη επί του τουρκικού στρατού.
1908
Εκτελείται στον Ίσβορο Χαλκιδικής ο Μακεδονομάχος Μιχαήλ Γαλατσάνος.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».