altΤο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Ping Pong από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου στο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του χωριού. Ο Σύλλογος συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συλλόγου για το Καλοκαίρι 2018.

Ευχαριστούμε για τη συμβολή τους, το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και το Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.), όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους συντέλεσαν στο να διοργανωθούν οι αγώνες με τον καλύτερο τρόπο.

Οι νικητές των αγώνων ήταν οι εξής:

PING PONG (κατηγορία νεανίδων)
1η Σακελλαρίου Αμαλία
2η Φώτα Αρετή
3η Οικονομάκη Κατερίνα

PING PONG (κατηγορία παίδων)
1ος Αγρογιάννης Δημήτρης
2ος Χαμζάι Νίκος
3ος Βασιλείου Χρήστος

PING PONG (κατηγορία αντρών)
1ος Γκάτσης Στέφανος
2ος Χαμζάι Βασίλης
3ος Σακελλαρίου Στέφανος

Μια ξεχωριστή δράση περιελάμβανε το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου την Κυριακή. Τριάντα μέλη και φίλοι του συλλόγου μας, καθώς και μέλη του ΕΟΣΚ, βρεθήκαμε το πρωί στον οικισμό Ζυγογιαννέικα (1150 μέτρα υψόμετρο), όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό, ακολουθήσαμε το ορειβατικό μονοπάτι Κ1.  Με εκκίνηση το κιόσκι του χωριού, ανεβήκαμε μέχρι το ορειβατικό καταφύγιο ''Ελατάκος'' (1456μ). Εκεί κάναμε το πρώτο μεγάλο διάλλειμα για κολατσιό και φωτογραφίες. Στη συνέχεια, περνώντας μέσα από το δάσος βρεθήκαμε σε ένα λουλουδιασμένο και πανέμορφο τοπίο. Οι στάσεις για φωτογραφίες έγιναν πιο συχνές. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στην ''Πόρτα Αγράφων'' (1780μ), ένα μοναδικό πέρασμα ανάμεσα στους βράχους, που πριν από αρκετά χρόνια ήταν το μοναδικό πέρασμα από τα Δυτικά Άγραφα προς τον κάμπο της Καρδίτσας. Στην επιστροφή έγινε και μια εκτός προγράμματος ανάβαση στην κορυφή Πετσαλούδα (1772 μ.) από όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την απέραντη θέα όλων των γύρω βουνών και της Λίμνης Πλαστήρα. Στα δυτικά αντικρίσαμε την πυραμίδα του Μπορλέρο, δεξιά τα βουνά της Αργιθέας και το Βουτσικάκι. Νοτιότερα τις βουνοκορφές του Φλυτζανιού, των Πέντε Πύργων ,της Σβόνης και των άλλων χαμηλότερων βουνών, ενώ στα πόδια μας απλώνονταν η λίμνη με τις δαντελωτές ακτές της. Το θέμα συζήτησης που κυριάρχησε μεταξύ των μικρών και μεγάλων φίλων μας, ήταν η πρόθεση της κατασκευής αιολικών «πάρκων» και άλλων έργων υποδομής γύρω και πάνω στον ορεινό όγκο της “Κοιμωμένης”, μια προοπτική που εκτός από περιβαλλοντικό και αισθητικό έγκλημα, ακυρώνει κάθε προοπτική για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή. Ο Σύλλογος μας τάχθηκε ολοκληρωτικά εναντίων της απαλλοτρίωσης του φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος προκειμένου οι εμπλεκόμενες εταιρίες να εκπληρώσουν τις καταστροφικές τους ιδέες. #save_agrafa Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έλαβε μέρος σε αυτήν την τόσο διαφορετική δράση καθώς και τους οδηγούς μας, μέλη του ΕΟΣΚ, για την άψογη συνεργασία τους και το ενδιαφέρον που έδειξαν. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε συνέχεια των δράσεων που αφορούν τη γνωριμία με το φυσικό πλούτο των βουνών μας.

Το Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.46
Δύση: 16.59
Σελήνη
9 ημερών
1867
Οι Κρήτες επαναστάτες κατατροπώνουν στη Δρακωνία Λασιθίου τουρκικό σώμα, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Νεάπολη.
1885
Εγκαίνια της Ακαδημίας Αθηνών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.