altΤι είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στο Ράδιο Παλμός

Του Γιώργου Μπανάτσα

Ο χώρος της υγείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα ενώ και στην περιοχή μας η κατάσταση δεν είναι καλή. Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 και στο Γιώργο Μπανάτσα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής.

Ο κ. Κουλοκτσής αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου ιατρών, μελών του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, στην περιοχή της Αργιθέας και ειδικότερα στο Πετρίλο. «Συναντήσαμε μια υπέροχη περιοχή και ωραίους ανθρώπους. Δεκατέσσερις γιατροί έντεκα συνολικά ειδικοτήτων και τέσσερις νοσηλεύτριες εξετάσαμε τους κατοίκους που φυσικά στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένα άτομα και χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνουμε μια τέτοια πρωτοβουλία και φυσικά δεν θα είναι η τελευταία. Την επόμενη φορά με άλλους συναδέλφους θα επισκεφτούμε μια διαφορετική περιοχή, για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να παραμείνουν σε αυτό τον όμορφο τόπο» υπογράμμισε ο κ. Κουλοκτσής. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ρωτήθηκε και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Όπως είπε πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση η οποία δείχνει τη ραγδαία, τα τελευταία χρόνια, υποβάθμιση του νοσοκομείου μας. «Κλινικές που δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, ιατρικές ειδικότητες που λείπουν, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παρωχημένος και ελλιπής, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό με σοβαρές ελλείψεις, τείνουν να μετατρέψουν την κεντρική μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας της Καρδίτσας, σε ένα μεγάλο κέντρο υγείας» είπε ο κ. Κουλοκτσής. Ως κύρια αιτίας της ζοφερής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, περιέγραψε την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας. Τέλος ο κ. Κουλοκτσής αναφέρθηκε και στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας όπου και εκεί η κατάσταση όπως εξήγησε δεν είναι καθόλου καλή. «Προσπαθούν να δημιουργήσουν καινούργιες δομές, όπως είναι τα ΤΟΜΥ, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος, χωρίς να αξιοποιείται το ήδη υπάρχον πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις γενικότερα και πιθανά και ούτε η αναγκαιότητα για τη δημιουργία νέων δομών. Δεν αξιοποιούν τον γιατρό που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και όταν επιχειρούν να το κάνουν γίνεται με λάθος τρόπο» κατέληξε ο κ. Κουλοκτσής για να προσθέσει πως χρειάζεται μια άλλη πολιτική στο χώρο της υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 17.11
Σελήνη
5 ημερών
1646
Κατάληψη της πόλεως του Ρεθύμνου από τις τουρκικές δυνάμεις του Χουσεΐν Πασά.
1681
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν μπροστά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον αγιορείτη νεομάρτυρα Δαμασκηνό.
1822
Μοίρα Υδραίικων και Σπετσιώτικων πλοίων αποβιβάζει στο Μεσολόγγι σώμα 1.500 ανδρών προς ενίσχυση της πολιορκημένης φρουράς.
1940
Οι Ιταλοί εκδιώκονται από τον τομέα της Πίνδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»