altΤι είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στο Ράδιο Παλμός

Του Γιώργου Μπανάτσα

Ο χώρος της υγείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα ενώ και στην περιοχή μας η κατάσταση δεν είναι καλή. Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 και στο Γιώργο Μπανάτσα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής.

Ο κ. Κουλοκτσής αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου ιατρών, μελών του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, στην περιοχή της Αργιθέας και ειδικότερα στο Πετρίλο. «Συναντήσαμε μια υπέροχη περιοχή και ωραίους ανθρώπους. Δεκατέσσερις γιατροί έντεκα συνολικά ειδικοτήτων και τέσσερις νοσηλεύτριες εξετάσαμε τους κατοίκους που φυσικά στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένα άτομα και χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνουμε μια τέτοια πρωτοβουλία και φυσικά δεν θα είναι η τελευταία. Την επόμενη φορά με άλλους συναδέλφους θα επισκεφτούμε μια διαφορετική περιοχή, για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να παραμείνουν σε αυτό τον όμορφο τόπο» υπογράμμισε ο κ. Κουλοκτσής. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ρωτήθηκε και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Όπως είπε πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση η οποία δείχνει τη ραγδαία, τα τελευταία χρόνια, υποβάθμιση του νοσοκομείου μας. «Κλινικές που δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, ιατρικές ειδικότητες που λείπουν, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παρωχημένος και ελλιπής, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό με σοβαρές ελλείψεις, τείνουν να μετατρέψουν την κεντρική μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας της Καρδίτσας, σε ένα μεγάλο κέντρο υγείας» είπε ο κ. Κουλοκτσής. Ως κύρια αιτίας της ζοφερής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, περιέγραψε την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας. Τέλος ο κ. Κουλοκτσής αναφέρθηκε και στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας όπου και εκεί η κατάσταση όπως εξήγησε δεν είναι καθόλου καλή. «Προσπαθούν να δημιουργήσουν καινούργιες δομές, όπως είναι τα ΤΟΜΥ, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος, χωρίς να αξιοποιείται το ήδη υπάρχον πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις γενικότερα και πιθανά και ούτε η αναγκαιότητα για τη δημιουργία νέων δομών. Δεν αξιοποιούν τον γιατρό που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και όταν επιχειρούν να το κάνουν γίνεται με λάθος τρόπο» κατέληξε ο κ. Κουλοκτσής για να προσθέσει πως χρειάζεται μια άλλη πολιτική στο χώρο της υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.38
Δύση: 20.26
Σελήνη
3 ημερών
717
Έναρξη της δεύτερης πολιορκίας της Κωνσταντινουπόλεως από τους Άραβες.
718
Οι Βυζαντινοί καταστρέφουν με υγρό πυρ πολλά πλοία του αραβικού στόλου, ο οποίος προσπάθησε να πολιορκήσει την Κωνσταντινούπολη.
1002
Οι Βούλγαροι, υπό τον τσάρο Σαμουήλ, καταλαμβάνουν την Αδριανούπολη, λεηλατούν την πόλη και σφάζουν χιλιάδες κατοίκους.
1118
Θάνατος του Αυτοκράτορος Αλεξίου Α΄ Κομνηνού. Τον διαδέχεται ο υιός του Ιωάννης Β΄.
1185
Ο νορμανδικός στόλος, υπό τον ναύαρχο Μαργαριτόνη, εισέρχεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
1261
Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη και στέφεται για δεύτερη φορά Αυτοκράτωρ.
1461
Ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής καταλαμβάνει την Τραπεζούντα και καταλύει την ομώνυμη Αυτοκρατορία.
1500
Τουρκικές δυνάμεις υπό τον σαντζάκμπεη της Πελοποννήσου Αλή πασά κυριεύουν την Κορώνη και την Πύλο.
1821
Νίκη των Ελλήνων επαναστατών επί των Τούρκων στο Κούτσι Αργολίδος.
1882
Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά χωριών της Θεσσαλίας.
1904
Ανταρτικό σώμα υπό τον Μακεδόνα οπλαρχηγό Παντελή Κόκκινο εισέρχεται στην Δυτική Μακεδονία.
1909
Κίνημα αξιωματικών ("Στρατιωτικός Σύνδεσμος") στο Γουδί με επικεφαλής τον Σχη (ΠΖ) Ν. Ζορμπά.
1940
Ιταλικό υποβρύχιο τορπιλίζει στο λιμάνι της Τήνου το καταδρομικό "Έλλη".

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"