altΚάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 11:30 το πρωί, στην πλατεία Δικαστηρίων, ενάντια στην ακαδημαϊκή υποβάθμιση των Τμημάτων της Καρδίτσας του ΤΕΙ Θεσσαλίας απευθύνει η δημοτική παράταξη του Δήμου Καρδίτσας «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ».

Ο επικεφαλής της κ. Κώστας Παπαλός και σύσσωμη η παράταξη καλούν τους Καρδιτσιώτες να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση και έτσι όλοι μαζί να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της διατήρησης, αναβάθμισης και διεύρυνσης των Τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη μας.
Η ανακοίνωση-κάλεσμα έχει ως εξής:
«Καρδιτσιώτισσες, Καρδιτσιώτες,
Σας καλούμε, ως «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» να παρευρεθείτε στην συγκέντρωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που οργανώνουν οι φορείς του νομού και της πόλης στις 11.30π.μ. την Παρασκευή 13-7-18 στην πλατεία Δικαστηρίων, προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο σχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο συνιστά μεγάλη και απαράδεκτη υποβάθμιση για την Καρδίτσα και τους πολίτες της.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να δείξουμε με αποφασιστικότητα και δυναμισμό ότι η Καρδίτσα έχει εδραιωμένα – μέσα από πολύχρονους αγώνες και θυσίες – δικαιώματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την πρόοδο στον τόπο μας.
Να διατρανώσουμε ότι ΔΕΝ κάνουμε, ούτε ένα βήμα, πίσω από κατακτήσεις που η συμβολή τους τόσο στον πολιτισμό και τη διάχυση νέων ιδεών, όσο και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας είναι άκρως σημαντικές και αναγκαίες.
Επιτέλους ΟΧΙ άλλος εμπαιγμός!!!
Με ΑΓΩΝΕΣ κατοχυρώνουμε τα δίκαια αιτήματά μας».

Κώστας Παπαλός
τ. Δήμαρχος Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Πρώτο Τέταρτο
1025
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος.
1821
Κατάληψη του Αγίου Όρους από τους Τούρκους επί 9 χρόνια.
1827
Ο Άστιγξ, επιβαίνοντας του ατμοκίνητου πλοίου "Καρτερία", καταλαμβάνει την νησίδα Βασιλάδι στο Μεσολόγγι.
1828
Ο Άγγλος Στρατηγός Τζωρτζ, με την σύμπραξη Ελληνικού στολίσκου, απελευθερώνει τη Βόνιτσα.
1942
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" και το αγγλικό "Πέταρντ" καταβυθίζουν το ιταλικό υποβρύχιο "Βάρσιεκ" στην περιοχή Βεγγάζης Λιβύης.
1955
Ο πρώτος νεκρός ήρωας του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, Χαρ. Μούσκος, πέφτει μαχόμενος στους αρχαίους Σόλους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.