altΗταν το Ζάππειο του Αλέξη Τσίπρα. Μια επικοινωνιακού τύπου θριαμβευτική φιέστα για το αποτέλεσμα του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός έσπευσε να κεφαλαιοποιήσει τη συμφωνία για το χρέος με θεατρικές κινήσεις on camera – βάζοντας και βγάζοντας την κόκκινη γραβάτα που φόρεσε ειδικά για την περίσταση, να μοιράσει υποσχέσεις φοροελαφρύνσεων αλλά και να διαμηνύσει προς τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο ότι θα προχωρήσουν μαζί μέχρι τέλους με νέους στόχους, την απονομή Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε και φράσεις-κλισέ όπως ότι η χώρα μας «γυρίζει οριστικά σελίδα» ή ότι η «Ελλάδα επιστρέφει στους Ελληνες» ή ότι η κυβέρνηση μετασχηματίζει τη χώρα.

«Φτάσαμε στο τέλος των μνημονίων» διακήρυξε ο πρωθυπουργός αφιερώνοντας την σημερινή ημέρα «σε κείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που σήκωσαν την χώρα στην πλάτη τους». Είπε ότι «μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα» και πως περνά σε μια νέα περίοδο, «όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, της αβεβαιότητας η σταθερότητα και η αξιοπιστία».

«Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους» θριαμβολόγησε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «γίνεται ξανά μια χώρα κανονική. Ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία. Ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη. Στηρίζεται ξανά στα πόδια της». Εσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως «όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες». Παρόλα αυτά διεμήνυσε ότι ήρθε η ώρα των παροχών καθώς «πλέον έχουμε αποκαταστήσει σε τέτοιο βαθμό την απόδοση της ελληνικής οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα».

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “iefimerida.gr” (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"