altTα αμερικανικά drones άρχισαν εδώ και δύο μήνες να επιχειρούν από ελληνικό στρατιωτικό αεροδρόμιο, ενώ οι Αμερικανοί επεκτείνουν τις στρατιωτικές δραστηριότητές τους στη χώρα μας. Τα «εγκαίνια» (εάν μπορούν έτσι να χαρακτηριστούν) των επιχειρήσεων των drones από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας τα πραγματοποίησε πρόσφατα ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, o οποίος και επιθεώρησε τη βάση.

Ενα δημοσίευμα, μάλιστα, του defensenews.com, που ανέφερε πως η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ ξεκίνησε μεν τη χρήση των MQ-9 Reaper (θεριστές) drones από τη βάση πολεμικής αεροπορίας της Λάρισας, που βρίσκεται στο μέσον της ανατολικής πλευράς της Ελλάδας, κοντά στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά η παρουσία τους στην Ελλάδα θα είναι προσωρινή, καθόλου δεν ανησύχησε την κυβέρνηση. Διότι, όπως εξήγησαν οι επιτελείς, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Κατασκοπευτικές επιχειρήσεις
Και τούτο γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ», τα δύο αμερικανικά drones που επιχειρούν από τη Λάρισα είναι άοπλα, μετέχουν σε κατασκοπευτικές επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού και σε επιχειρήσεις αναγνώρισης από την Κριμαία έως τα βάθη της Αφρικής. Επιχειρήσεις που στέφονται με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, αλλά και από πηγές της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Στον αέρα βρίσκεται συνεχώς το ένα από τα δύο drones, πετά σε μεγάλο ύψος, δεν χρειάζεται για την πτήση του καύσιμα (αφού είναι ηλεκτρικά), συνεργάζεται άψογα με τις επίγειες δυνάμεις της Λάρισας αλλά και με τον Πύργο Ελέγχου της στρατιωτικής βάσης και η πτήση τους ελέγχεται από αμερικανούς ειδικούς στο Τέξας μέσω δορυφόρων. Μόνο στις απογειώσεις – προσγειώσεις χρησιμοποιούνται τα βοηθήματα της βάσης της Λάρισας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “larissanet.gr” (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».