altTα αμερικανικά drones άρχισαν εδώ και δύο μήνες να επιχειρούν από ελληνικό στρατιωτικό αεροδρόμιο, ενώ οι Αμερικανοί επεκτείνουν τις στρατιωτικές δραστηριότητές τους στη χώρα μας. Τα «εγκαίνια» (εάν μπορούν έτσι να χαρακτηριστούν) των επιχειρήσεων των drones από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας τα πραγματοποίησε πρόσφατα ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, o οποίος και επιθεώρησε τη βάση.

Ενα δημοσίευμα, μάλιστα, του defensenews.com, που ανέφερε πως η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ ξεκίνησε μεν τη χρήση των MQ-9 Reaper (θεριστές) drones από τη βάση πολεμικής αεροπορίας της Λάρισας, που βρίσκεται στο μέσον της ανατολικής πλευράς της Ελλάδας, κοντά στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά η παρουσία τους στην Ελλάδα θα είναι προσωρινή, καθόλου δεν ανησύχησε την κυβέρνηση. Διότι, όπως εξήγησαν οι επιτελείς, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Κατασκοπευτικές επιχειρήσεις
Και τούτο γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ», τα δύο αμερικανικά drones που επιχειρούν από τη Λάρισα είναι άοπλα, μετέχουν σε κατασκοπευτικές επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού και σε επιχειρήσεις αναγνώρισης από την Κριμαία έως τα βάθη της Αφρικής. Επιχειρήσεις που στέφονται με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, αλλά και από πηγές της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Στον αέρα βρίσκεται συνεχώς το ένα από τα δύο drones, πετά σε μεγάλο ύψος, δεν χρειάζεται για την πτήση του καύσιμα (αφού είναι ηλεκτρικά), συνεργάζεται άψογα με τις επίγειες δυνάμεις της Λάρισας αλλά και με τον Πύργο Ελέγχου της στρατιωτικής βάσης και η πτήση τους ελέγχεται από αμερικανούς ειδικούς στο Τέξας μέσω δορυφόρων. Μόνο στις απογειώσεις – προσγειώσεις χρησιμοποιούνται τα βοηθήματα της βάσης της Λάρισας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “larissanet.gr” (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Πρώτο Τέταρτο
1025
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος.
1821
Κατάληψη του Αγίου Όρους από τους Τούρκους επί 9 χρόνια.
1827
Ο Άστιγξ, επιβαίνοντας του ατμοκίνητου πλοίου "Καρτερία", καταλαμβάνει την νησίδα Βασιλάδι στο Μεσολόγγι.
1828
Ο Άγγλος Στρατηγός Τζωρτζ, με την σύμπραξη Ελληνικού στολίσκου, απελευθερώνει τη Βόνιτσα.
1942
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" και το αγγλικό "Πέταρντ" καταβυθίζουν το ιταλικό υποβρύχιο "Βάρσιεκ" στην περιοχή Βεγγάζης Λιβύης.
1955
Ο πρώτος νεκρός ήρωας του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, Χαρ. Μούσκος, πέφτει μαχόμενος στους αρχαίους Σόλους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.