altΣτο αμφιθέατρο 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

198 μαθητές και μαθήτριες από 6 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καρδίτσας παρουσιάζουν δρώμενα παραστατικών τεχνών και εκθέσεις την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στις 12:00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Το φεστιβάλ «Και αν ήσουν εσύ;», το οποίο παρουσιάζεται με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και την υποστήριξη των θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι αποτέλεσμα καλλιτεχνικών εργαστηρίων, που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες, να συναντηθούν και να δημιουργήσουν μέσα από τις τέχνες (θέατρο, εικαστικά). Τα εργαστήρια διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Κι αν ήσουν εσύ;", που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αξιοποίησαν τεχνικές θεάτρου-ντοκουμέντο, τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα στα ντοκουμέντα (το υλικό της ερευνάς τους) καθώς και σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα σχολεία: 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, ΓΕΛ Μουζακίου Καρδίτσας, ΓΕΛ Προαστίου Καρδίτσας, ΓΕΛ Παλαμά Καρδίτσας.Συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί: Ευαγγελία Μάνου, Μαρία Σκρέτα, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μαρία Καλογήρου, Ελένη Κατσιγιάννη, Ρίτσα Σκαμπαρδώνη, Χάρης Φλώρος, Βιβή Τσιβελεκίδου.
Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Θεατροπαιδαγωγοί: Αντονέλλα Χήρα, Ελένη Ποζιού
Σκηνική επιμέλεια : Αντονέλλα Χήρα
Συντονισμός: Χριστίνα Κρίθαρη, Αντονέλλα Χήρα, Αχίλλειος Κουτελίδας
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας(μέσω του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων).
Με την στήριξη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας

Πληροφορίες.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"