altΣτο 8ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2018

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Τσιτσάνη, στην πόλη των Τρικάλων, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που ανέπτυξαν στο σχολείο τους.

Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία. Την εκπαιδευτική αυτή εκδήλωση πλαισίωσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γονείς, εκπαιδευτικοί και επισκέπτες. Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους, να ενημερώσουν και να διαδώσουν τις μαθητικές τους δημιουργίες μέσα από σχέδια εργασίας και επίλυσης προβλημάτων, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Το Μαθητικό Φεστιβάλ το οποίο δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύτηκε κάθε συμμετοχή ξεχωριστά, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη Συλλόγων και Ενώσεων Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων. Στα πλαίσια του φεστιβάλ εκπληκτική υπήρξε η τηλεδιάσκεψη των συμμετεχόντων σχολείων από όλη την Ελλάδα, με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές: Αραμπατζής Γιώργος, Αργύρη Δέσποινα, Βασιλοπούλου Ασπασία, Γραββάνης Χρίστος, Δεληγιάννη Βασιλική, Ενωτιάδη Κωνσταντίνα, Καλογεράκη Χριστίνα, Κατσαρά Ζωή, Κατσίκης Αθανάσιος, Μπαλτά Δήμητρα, Μπαρτζιώκας Κωνσταντίνος και Ντερέκα Ραφαέλα, παρουσίασαν τα ψηφιακά έργα : « Ηλεκτρονικό μαθηματικό περιοδικό με την υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου school Press» και «Διαδραστική Ψηφιακή Αφίσα για την εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών με το εκπαιδευτικό εργαλείο Glogster EDU» και έλαβαν εξαιρετικά χειροκροτήματα από τους θεατές και θερμά συγχαρητήρια από τους εμψυχωτές και συνοδούς καθηγητές τους Μαρία Καλογήρου και Γιώργο Ντερέκα.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 18.45
Πρώτο Τέταρτο
1797
Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο, με την οποία οι Ιόνιοι Νήσοι παραχωρήθηκαν στη Γαλλία.
1822
Ισχυρή τουρκική δύναμη προχωρεί και καταλαμβάνει την Άμφισσα, που είχαν εκκενώσει οι κάτοικοί της.
1827
Ο Φαβιέρος αποβιβάζεται στην Χίο και την απελευθερώνει.
1863
Άφιξη του βασιλέως Γεωργίου στην Ελλάδα.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Νάουσα, όπου οι κάτοικοι είχαν καταλύσει τις τουρκικές αρχές.
1918
Ανακωχή του Μούδρου, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Τούρκων και Δυνάμεων της Entente (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα).
1941
Οι Γερμανοί εκτελούν 250 κατοίκους των Άνω και Κάτω Κερδυλίων Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός Γερμανού στρατιώτη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»