altΣτο 8ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2018

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Τσιτσάνη, στην πόλη των Τρικάλων, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που ανέπτυξαν στο σχολείο τους.

Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία. Την εκπαιδευτική αυτή εκδήλωση πλαισίωσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γονείς, εκπαιδευτικοί και επισκέπτες. Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους, να ενημερώσουν και να διαδώσουν τις μαθητικές τους δημιουργίες μέσα από σχέδια εργασίας και επίλυσης προβλημάτων, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Το Μαθητικό Φεστιβάλ το οποίο δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύτηκε κάθε συμμετοχή ξεχωριστά, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη Συλλόγων και Ενώσεων Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων. Στα πλαίσια του φεστιβάλ εκπληκτική υπήρξε η τηλεδιάσκεψη των συμμετεχόντων σχολείων από όλη την Ελλάδα, με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές: Αραμπατζής Γιώργος, Αργύρη Δέσποινα, Βασιλοπούλου Ασπασία, Γραββάνης Χρίστος, Δεληγιάννη Βασιλική, Ενωτιάδη Κωνσταντίνα, Καλογεράκη Χριστίνα, Κατσαρά Ζωή, Κατσίκης Αθανάσιος, Μπαλτά Δήμητρα, Μπαρτζιώκας Κωνσταντίνος και Ντερέκα Ραφαέλα, παρουσίασαν τα ψηφιακά έργα : « Ηλεκτρονικό μαθηματικό περιοδικό με την υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου school Press» και «Διαδραστική Ψηφιακή Αφίσα για την εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών με το εκπαιδευτικό εργαλείο Glogster EDU» και έλαβαν εξαιρετικά χειροκροτήματα από τους θεατές και θερμά συγχαρητήρια από τους εμψυχωτές και συνοδούς καθηγητές τους Μαρία Καλογήρου και Γιώργο Ντερέκα.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.24
Σελήνη
11 ημερών
1822
Επαναστατικά σώματα Κρητών καταλαμβάνουν την Μονή Αρκαδίου.
1827
Νικηφόρος μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Δίστομο της Λιβαδειάς.
1838
Στα Ιωάννινα απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Γεώργιος από τα Γρεβενά.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός διεξάγει σκληρές μάχες στη Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1923
Υπογράφεται η ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».