altΣτο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νερό, δώρο της φύσης!», που υλοποιείται από τα τμήματα Β2 & Β3 του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ τάξης στο Μουσείο Ύδρευσης Καρδίτσας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

Στο μουσείο ύδρευσης (αντλιοστάσιο στα Χίλια Δέντρα) παιδιά και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την ιστορία της ύδρευσης της Καρδίτσας από την εποχή της τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα. Επιπλέον, είδαν μηχανήματα και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στην άντληση του νερού και στις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων παλιότερα.

Στην Πυροσβεστική τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στα κτίρια, ενημερώθηκαν για το έργο της υπηρεσίας και τους κινδύνους που πρέπει να αποφεύγουν. Κατόπιν, είδαν τα αντικείμενα που περιέχει ένα πυροσβεστικό όχημα και τα εξαρτήματα της πυροσβεστικής στολής κατά την κατάσβεση πυρκαγιών. Επιπρόσθετα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ρίξουν νερό με τη μάνικα, βοηθούμενα από πυροσβέστες και να επιβιβαστούν σε πυροσβεστικό όχημα μεταφοράς προσωπικού.
 
Οι εκπαιδευτικοί (Νταλαγεώργου Όλγα, Τσάβαλου Αγλαΐα και Τσιχτής Ευάγγελος) και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις, ευχαριστούν θερμά την ιστορικό-εργαζόμενη στο Μουσείο της Πόλης Καρδίτσας κ. Παπαθεοχάρη Άννα για τις χρήσιμες πληροφορίες που τους/τις μετέδωσε κατά την ξενάγηση στο μουσείο ύδρευσης και το έντυπο υλικό που τους/τις προσέφερε. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά ευχαριστούν θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας και συγκεκριμένα τον Επιπυραγό κ. Στατήρα Κων/νο, τον Επιπυραγό κ. Τσιώλη Κων/νο και τον Αρχιπυροσβέστη κ. Χατζιάρα Θωμά, που έλαβαν μέρος στην ενημέρωση-επίδειξη για τις εμπειρίες και τις χρήσιμες συμβουλές που τους/τις μετέδωσαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.24
Σελήνη
11 ημερών
1822
Επαναστατικά σώματα Κρητών καταλαμβάνουν την Μονή Αρκαδίου.
1827
Νικηφόρος μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Δίστομο της Λιβαδειάς.
1838
Στα Ιωάννινα απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Γεώργιος από τα Γρεβενά.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός διεξάγει σκληρές μάχες στη Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1923
Υπογράφεται η ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».