altΔύο χρόνια για να εφαρμόσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους

Ανοιχτό ορίζοντα δύο τουλάχιστον ετών ως τα επόμενα πανευρωπαϊκά stress tests, που είναι προγραμματισμένα για το 2020, έχουν οι ελληνικές τράπεζες για να εφαρμόσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους.

Οπως ενημερώθηκαν οι διοικήσεις τους την περασμένη εβδομάδα στη Φρανκφούρτη από αρμόδια στελέχη του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι εμφάνισαν στο πλαίσιο της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που δεν δικαιολογούν νέες εκδόσεις μετοχών.
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα ανακοινωθούν το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 10 το πρωί, αφού θα έχει προηγηθεί δύο ημέρες νωρίτερα η έγκρισή τους από το Εποπτικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Τραπεζική πηγή εκτιμά ότι καμία τράπεζα δεν θα υποχρεωθεί να υποβάλει πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης σε αυτή τη φάση. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι «μας δίνεται ξανά η ευκαιρία, έπειτα από τρεις μήνες εντατικής δουλειάς, για τον έλεγχο από τον επόπτη μας, να επικεντρωθούμε στη βασική μας αποστολή, που δεν είναι άλλη από την επαναφορά του κλάδου στην κανονικότητα».

Οι νέες προτεραιότητες
Οπως εξηγεί, προτεραιότητες αποτελούν η επίτευξη των στόχων μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχουν συμφωνηθεί με τον SSM, αλλά και η βελτίωση της ρευστότητας του συστήματος, με την προσέλκυση καταθέσεων και με τη συνέχιση της πορείας επανασύνδεσης με τις αγορές, που ξεκίνησε το 2017.
Οι διοικήσεις των τραπεζών θα επιταχύνουν όλες τις δράσεις για την ανάκτηση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, δίνοντας έμφαση στις μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις, στην πώληση χαρτοφυλακίων σε τρίτους και στην εντατικοποίηση του προγράμματος των πλειστηριασμών.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "tovima.gr" (εδώ)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.24
Σελήνη
11 ημερών
1822
Επαναστατικά σώματα Κρητών καταλαμβάνουν την Μονή Αρκαδίου.
1827
Νικηφόρος μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Δίστομο της Λιβαδειάς.
1838
Στα Ιωάννινα απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Γεώργιος από τα Γρεβενά.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός διεξάγει σκληρές μάχες στη Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1923
Υπογράφεται η ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».