altΗ χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας ήταν το θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κ. Βασίλη Μαγκλάρα, στην οποία συμμετείχαν ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος, ο Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Σταμούλης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Φουντάς.
Συζητήθηκε η πρόταση που κατέθεσαν ο Πρύτανης κ. Πετράκος και ο Καθηγητής κ. Σταμούλης η οποία, σε πρώτη φάση,  αφορά στην ανάπτυξη αυτόνομων ιπτάμενων μη επανδρωμένων οχημάτων (drones) για τις ανάγκες των αγροτών. Η πρόταση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής με τη χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας, προκειμένου να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αγροτικού παραγωγικού ιστού. Αυτή η πρώτη εφαρμογή θα έχει ως  κύριους αποδέκτες τους παραγωγούς, προκειμένου να επεκτείνουν  τις δυνατότητές τους στις παραγωγικές δομές και τις καλλιέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα οι αγρότες θα μπορούν να έχουν άμεση και ακριβή εικόνα μιας μεγάλης έκτασης, της τάξεως των 20 τετραγωνικών χλμ, και μάλιστα να την συνδέουν με δεδομένα διαφορετικών χρονικών περιόδων, έτσι ώστε να μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και να λαμβάνουν αποφάσεις γύρω από τα θέματα της υγείας της φυτικής παραγωγής, του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής, της εκτιμώμενης απόδοσής της αλλά και για την έκταση καταστροφών, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία σε όλη την υπό επισκόπηση περιοχή.
Η συγκεκριμένη πρόταση είχε τη θετική ανταπόκριση τόσο του κ. Μαγκλάρα όσο και του κ. Κασίμη οι οποίοι συμφώνησαν σε μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι πόροι για τη χρηματοδότησή της. Παράλληλα συμφωνήθηκε η συγκεκριμένη πρόταση που αφορά στη δημιουργία αυτού του καινοτόμου εργαλείου για την αγροτική παραγωγή, να εφαρμοστεί πιλοτικά στο Νομό Καρδίτσας. Οι σχετικές εξαγγελίες θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη ώρα 12 μμ, στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος. Οι υπουργοί, κ.κ. Νίκος Παππάς και  Ευάγγελος Αποστόλου, θα υπογράψουν και το Μνημόνιο Συνεργασίας, για το συγκεκριμένο έργο, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Πετράκο.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.27
Δύση: 18.42
Σελήνη
19 ημερών
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».