altΗ χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας ήταν το θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κ. Βασίλη Μαγκλάρα, στην οποία συμμετείχαν ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος, ο Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Σταμούλης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Φουντάς.
Συζητήθηκε η πρόταση που κατέθεσαν ο Πρύτανης κ. Πετράκος και ο Καθηγητής κ. Σταμούλης η οποία, σε πρώτη φάση,  αφορά στην ανάπτυξη αυτόνομων ιπτάμενων μη επανδρωμένων οχημάτων (drones) για τις ανάγκες των αγροτών. Η πρόταση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής με τη χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας, προκειμένου να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αγροτικού παραγωγικού ιστού. Αυτή η πρώτη εφαρμογή θα έχει ως  κύριους αποδέκτες τους παραγωγούς, προκειμένου να επεκτείνουν  τις δυνατότητές τους στις παραγωγικές δομές και τις καλλιέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα οι αγρότες θα μπορούν να έχουν άμεση και ακριβή εικόνα μιας μεγάλης έκτασης, της τάξεως των 20 τετραγωνικών χλμ, και μάλιστα να την συνδέουν με δεδομένα διαφορετικών χρονικών περιόδων, έτσι ώστε να μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και να λαμβάνουν αποφάσεις γύρω από τα θέματα της υγείας της φυτικής παραγωγής, του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής, της εκτιμώμενης απόδοσής της αλλά και για την έκταση καταστροφών, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία σε όλη την υπό επισκόπηση περιοχή.
Η συγκεκριμένη πρόταση είχε τη θετική ανταπόκριση τόσο του κ. Μαγκλάρα όσο και του κ. Κασίμη οι οποίοι συμφώνησαν σε μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι πόροι για τη χρηματοδότησή της. Παράλληλα συμφωνήθηκε η συγκεκριμένη πρόταση που αφορά στη δημιουργία αυτού του καινοτόμου εργαλείου για την αγροτική παραγωγή, να εφαρμοστεί πιλοτικά στο Νομό Καρδίτσας. Οι σχετικές εξαγγελίες θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη ώρα 12 μμ, στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος. Οι υπουργοί, κ.κ. Νίκος Παππάς και  Ευάγγελος Αποστόλου, θα υπογράψουν και το Μνημόνιο Συνεργασίας, για το συγκεκριμένο έργο, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Πετράκο.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.58
Δύση: 21.00
Πρώτο Τέταρτο
1645
Οι Τούρκοι αποβιβάζονται στη βενετοκρατούμενη Κρήτη.
1714
Ο Δραμάτ πασάς κυριεύει τη βενετοκρατούμενη Κόρινθο και σφάζει πολλούς Έλληνες.
1867
Οι Κρήτες επαναστάτες υπερασπίζουν με πείσμα το Λασίθι, εναντίον του οποίου επιτίθεται ο Ρεσίτ πασάς.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός (IV Μεραρχία) απελευθερώνει την Ξυλόπολη.
1919
Έναρξη μεταφοράς θαλασσίως του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Μεσημβρινής Ρωσίας από τη Ρουμανία στη Μικρά Ασία.
Μετά από αντεπίθεση του 4ου ΣΠ ανακαταλαμβάνεται το Αϊδίνιο.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Μπαλουνετέρ.
1958
Στο Κούρδαλη της Κύπρου σκοτώνονται ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνου, ο Παναγιώτης Γεωργιάδης και ο Αναξαγόρας Παρτσαλίδης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η ευχάριστη είδηση

Μια βδομάδα μετά το γάμο, η γυναίκα ξυπνάει τον άντρα της, πριν καλά καλά χαράξει.
- Αγάπη μου, έμαθα τα ευχάριστα νέα και σε ξύπνησα άρον άρον να σου τα πω. Σε λίγο καιρό θα είμαστε τρεις στο σπίτι.
Παρά το άγριο ξύπνημα, ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας σχηματίζεται στο πρόσωπο του άντρα.
- Αλήθεια κούκλα μου; Είσαι σίγουρη για το χαρμόσυνο αυτό νέο;
- Ναι, διάβασε το τηλεγράφημα που μόλις μου ήρθε:
- "Έρχομαι απόψε με το τρένο των δέκα STOP Φιλιά STOP Η μαμά σου STOP".