altΗ χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας ήταν το θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κ. Βασίλη Μαγκλάρα, στην οποία συμμετείχαν ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος, ο Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Σταμούλης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Φουντάς.
Συζητήθηκε η πρόταση που κατέθεσαν ο Πρύτανης κ. Πετράκος και ο Καθηγητής κ. Σταμούλης η οποία, σε πρώτη φάση,  αφορά στην ανάπτυξη αυτόνομων ιπτάμενων μη επανδρωμένων οχημάτων (drones) για τις ανάγκες των αγροτών. Η πρόταση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής με τη χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας, προκειμένου να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αγροτικού παραγωγικού ιστού. Αυτή η πρώτη εφαρμογή θα έχει ως  κύριους αποδέκτες τους παραγωγούς, προκειμένου να επεκτείνουν  τις δυνατότητές τους στις παραγωγικές δομές και τις καλλιέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα οι αγρότες θα μπορούν να έχουν άμεση και ακριβή εικόνα μιας μεγάλης έκτασης, της τάξεως των 20 τετραγωνικών χλμ, και μάλιστα να την συνδέουν με δεδομένα διαφορετικών χρονικών περιόδων, έτσι ώστε να μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και να λαμβάνουν αποφάσεις γύρω από τα θέματα της υγείας της φυτικής παραγωγής, του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής, της εκτιμώμενης απόδοσής της αλλά και για την έκταση καταστροφών, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία σε όλη την υπό επισκόπηση περιοχή.
Η συγκεκριμένη πρόταση είχε τη θετική ανταπόκριση τόσο του κ. Μαγκλάρα όσο και του κ. Κασίμη οι οποίοι συμφώνησαν σε μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι πόροι για τη χρηματοδότησή της. Παράλληλα συμφωνήθηκε η συγκεκριμένη πρόταση που αφορά στη δημιουργία αυτού του καινοτόμου εργαλείου για την αγροτική παραγωγή, να εφαρμοστεί πιλοτικά στο Νομό Καρδίτσας. Οι σχετικές εξαγγελίες θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη ώρα 12 μμ, στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος. Οι υπουργοί, κ.κ. Νίκος Παππάς και  Ευάγγελος Αποστόλου, θα υπογράψουν και το Μνημόνιο Συνεργασίας, για το συγκεκριμένο έργο, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Πετράκο.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image
  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 19.24
Σελήνη
13 ημερών
867
Δολοφονείται ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Γ΄. Στον θρόνο ανεβαίνει ο Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών.
1672
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από το Καρπενήσι.
1821
Οι Ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Τρίπολη (Τριπολιτσά).
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Γαλαξίδι.
1824
Νίκη των Ελλήνων σε μάχη στο Βουλγαρέλι Άρτας.
1828
Ο Ιμπραήμ με τον αιγυπτιακό στρατό εκκενώνει την Πελοπόννησο.
1918
Η ΧΙΙ Μεραρχία ανακαταλαμβάνει το Ροδολίβο Δράμας και την Καβάλα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"