altΗ χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας ήταν το θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κ. Βασίλη Μαγκλάρα, στην οποία συμμετείχαν ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος, ο Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Σταμούλης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Φουντάς.
Συζητήθηκε η πρόταση που κατέθεσαν ο Πρύτανης κ. Πετράκος και ο Καθηγητής κ. Σταμούλης η οποία, σε πρώτη φάση,  αφορά στην ανάπτυξη αυτόνομων ιπτάμενων μη επανδρωμένων οχημάτων (drones) για τις ανάγκες των αγροτών. Η πρόταση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής με τη χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας, προκειμένου να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αγροτικού παραγωγικού ιστού. Αυτή η πρώτη εφαρμογή θα έχει ως  κύριους αποδέκτες τους παραγωγούς, προκειμένου να επεκτείνουν  τις δυνατότητές τους στις παραγωγικές δομές και τις καλλιέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα οι αγρότες θα μπορούν να έχουν άμεση και ακριβή εικόνα μιας μεγάλης έκτασης, της τάξεως των 20 τετραγωνικών χλμ, και μάλιστα να την συνδέουν με δεδομένα διαφορετικών χρονικών περιόδων, έτσι ώστε να μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και να λαμβάνουν αποφάσεις γύρω από τα θέματα της υγείας της φυτικής παραγωγής, του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής, της εκτιμώμενης απόδοσής της αλλά και για την έκταση καταστροφών, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία σε όλη την υπό επισκόπηση περιοχή.
Η συγκεκριμένη πρόταση είχε τη θετική ανταπόκριση τόσο του κ. Μαγκλάρα όσο και του κ. Κασίμη οι οποίοι συμφώνησαν σε μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι πόροι για τη χρηματοδότησή της. Παράλληλα συμφωνήθηκε η συγκεκριμένη πρόταση που αφορά στη δημιουργία αυτού του καινοτόμου εργαλείου για την αγροτική παραγωγή, να εφαρμοστεί πιλοτικά στο Νομό Καρδίτσας. Οι σχετικές εξαγγελίες θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη ώρα 12 μμ, στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος. Οι υπουργοί, κ.κ. Νίκος Παππάς και  Ευάγγελος Αποστόλου, θα υπογράψουν και το Μνημόνιο Συνεργασίας, για το συγκεκριμένο έργο, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Πετράκο.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Πρώτο Τέταρτο
1025
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος.
1821
Κατάληψη του Αγίου Όρους από τους Τούρκους επί 9 χρόνια.
1827
Ο Άστιγξ, επιβαίνοντας του ατμοκίνητου πλοίου "Καρτερία", καταλαμβάνει την νησίδα Βασιλάδι στο Μεσολόγγι.
1828
Ο Άγγλος Στρατηγός Τζωρτζ, με την σύμπραξη Ελληνικού στολίσκου, απελευθερώνει τη Βόνιτσα.
1942
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" και το αγγλικό "Πέταρντ" καταβυθίζουν το ιταλικό υποβρύχιο "Βάρσιεκ" στην περιοχή Βεγγάζης Λιβύης.
1955
Ο πρώτος νεκρός ήρωας του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, Χαρ. Μούσκος, πέφτει μαχόμενος στους αρχαίους Σόλους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.