altΜε μεγάλη συμμετοχή γυναικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μάρτη στο Λεοντάρι, στο καφενείο «ΕΥΘΥΜΙΟΥ», η εκδήλωση για την 8 Μάρτη, της Ομάδας Γυναικών Ταμασίου.
Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Μπακογιάννη, μέλος της ΣΕ της Ομάδας που τόνισε την ανάγκη οι γυναίκες να παλέψουν για τα δικαιώματα τους όπως έκαναν και οι εργάτριες της Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια κάλεσε τον εκπρόσωπο των αγροτικών συλλόγων της περιοχής και ειδικού γραμματέα της ΕΟΑΣΚ Γιάννη Τσιούτρα να απευθύνει χαιρετισμό. Την σημασία του οργανωμένου αγώνα επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Τσιούτρας. Κάλεσε τις αγρότισσες της περιοχής να συμμετέχουν στους αγροτικούς συλλόγους και στην Ομάδα της ΟΓΕ, γιατί μόνο έτσι όπως έχει δείξει η πείρα μπορούν κερδίσουν σοτιδήποτε.
Η Στέλλα Μανταλόβα μέλος επίσης της ΣΕ της Ομάδας, έκανε αναφορά στην ιστορία της 8 Μάρτη.
Η Αργυρώ Χαλάτση μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, μίλησε για την σημερινή κατάσταση των γυναικών. Πιο συγκεριμένα ανέφερε: «Σήμερα τον Μάρτη του 2018 εμείς σαν γυναικείο κίνημα «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ» Λέμε στις γυναίκες της περιοχής αγρότισσες στην πλειοψηφία τους, να σκεφτούν τί χρειάζονται με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες;
Γιατί ενώ έχουμε τέτοια παραγωγή όταν πουλιέται η σοδειά ή μπαίνουν οι πετσοκομμένες ενισχύσεις, εισόδημα δηλαδή που μπαίνει στο σπίτι δυό-τρεις φορές τον χρόνο, θα πρέπει να τα βγάλουν δύσκολα πέρα, αφού κάθε χρόνο πάει από το κακό στο χειρότερο;
Οι αγρότισσες βιώνουν μια καθημερινότητα «γεμάτη» χαράτσια,υψηλούς Φόρους, αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ, και τα άλλα, τους αρπάζουν από τσέπη περίπου το 60% του εισοδήματός τους.
Κι όταν έρθει αυτό το εισόδημα στο σπίτι τότε θα πρέπει να αρχίσει το μοίρασμα. Σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα, αρδευτικό νερό, μηχανήματα, ζωοτροφές όλα πανάκριβα, αφού τα περισσότερα εισάγονται και οι τιμές τους καθορίζονται από τους εμποροβιομήχανους, τιςπολυεθνικές, αλλά και το ανάλγητο κράτος.
ΡΩΤΑΜΕ: Θα αποδεχτούμε τελικά τη φτώχεια, την ανεργία, την απληρωσιά, τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», τους μηχανισμούς μόνιμης εποπτείας, τα μνημόνια διαρκείας; Θα δεχτούμε ζωή με ψίχουλα;
Η ΟΓΕ, η Ομάδα γυναικών Ταμασίου έχει απαντήσει αποφασιστικά ΟΧΙ και δεν κάνουμε βήμα πίσω.»
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το διάβασμα από την Χρυσούλα Στουρνάρα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, αποσπασμάτων από το διήγημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη «Καθημερινές ιστορίες» και την προβολή βίντεο για την 8 Μάρτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.00
Σελήνη
12 ημερών
1797
Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη από τις Αυστριακές Αρχές, μετά από προδοσία, ο Ρήγας Φεραίος-Βελεστινλής, και οι 7 συνεργάτες του.
1949
Επαναρχίζει η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.