altΕνημέρωση των παραγωγών για την απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο Σοφάδων.
Στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ορέστη Ψαχούλα, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες από την δικηγόρο κ. Αλεξάνδρα Μπούσδρα.

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν με αίτηση που θα υποβάλουν, να ζητούν την απασχόληση εργατών γης, μέχρι την συμπλήρωση του ανωτάτου αριθμού μετακλητών εργατών που προβλέπει ανά Περιφέρεια η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Οι εργάτες γης που θα απασχολούνται μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος θα λαμβάνουν άδεια εργασίας εξάμηνης διάρκειας και θα ασφαλίζονται με τη διαδικασία του εργόσημου.
Κάθε αγρότης θα μπορεί να δηλώνει την απασχόληση τόσων αλλοδαπών εργατών, όσων δικαιολογεί το είδος της καλλιέργειάς του και η καλλιεργούμενη έκταση.

Η διαδικασία αυτή διευκολύνει τους αγρότες να δίνουν νόμιμα αμοιβή και ασφάλιση στους αλλοδαπούς εργάτες γης, χωρίς αυτό να συνεπάγεται σε καμία περίπτωση, την εδώ νομιμοποίηση της παραμονής τους.

Σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ Τσιάκος και Σκάρλος σημείωσαν:
«Προτεραιότητα και κύριο μέλημά μας  αποτελεί η στήριξη των παραγωγικών τάξεων με υποδομές , δράσεις και υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί και να βελτιωθεί το αγροτικό εισόδημα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πρωτογενής τομέας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Παρά τις δυσκολίες της εποχής μας, χρέος μας αποτελεί να αγωνιστούμε για την άρση στρεβλώσεων,  την παροχή κινήτρων για τη διευκόλυνση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.

Η ύπαιθρος προσφέρει ευκαιρίες. Με μια ποιοτική, ασφαλή και εξωστρεφή αγροτική παραγωγή μπορούμε να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε.»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 18.06
Σελήνη
6 ημερών
1821
Στο Γαλάτσι της Μολδαβίας, Έλληνες επαναστάτες επιτυγχάνουν περιφανή νίκη επί του τουρκικού στρατού.
1908
Εκτελείται στον Ίσβορο Χαλκιδικής ο Μακεδονομάχος Μιχαήλ Γαλατσάνος.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Τα δίδυμα...

Ένα χρόνο τώρα μια ξανθιά ήταν παντρεμένη. όταν μια μέρα πλησιάζει τον καλό της και άρχισε να χοροπηδάει.
Ο καλός της χωρίς να ξέρει πως να αντιδράσει άρχισε να χοροπηδάει και αυτός μαζί της. «γιατί είμαστε ευτυχισμένοι;» την ερώτησε.
«Γλυκέ μου έχω θαυμάσια νέα, είμαι έγκυος και θα είναι δίδυμα» απάντησε αυτή «πως το συμπέρανες αυτό;» ρωτάει ο καλός της «ήταν εύκολο» είπε η ξανθιά «πήρα από το φαρμακείο δυο τεστ εγκυμοσύνης και, και τα δυο βγήκαν θετικά»