altΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των θεσσαλικών τουριστικών προορισμών στο Ισραήλ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να συμμετέχει με δικό της περίπτερο, ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού International Mediterranean Tourism Market 2018.

Η έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε  στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ, το διάστημα 6 και 7 Φεβρουαρίου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της ανατολικής Μεσογείου και το σημαντικότερο γεγονός για την εισερχόμενη και εξερχόμενη τουριστική βιομηχανία του Ισραήλ.

Η τουριστική αγορά του Ισραήλ είναι μια νέα, δυναμική και πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά καθώς οι θεσσαλικοί προορισμοί διαθέτουν όλα όσα ζητούν οι ισραηλινοί επισκέπτες της περιοχής: απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, καθαρές ακτές, εξαιρετικές ξενοδοχειακές και λοιπές υποδομές, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολυάριθμες δραστηριότητες στη φύση, αξιόλογη τοπική κουζίνα με αγνά προϊόντα, αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς και φυσικά την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων. Επιπλέον οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του Τελ Αβίβ με τα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου κάνουν εύκολη και άνετη την πρόσβαση στην περιοχή σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κέρδισε της εντυπώσεις και απέσπασε θετικές κριτικές από τουριστικούς παράγοντες και εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών πρακτορείων και ξενοδοχείων για την άρτια παρουσία, συγκέντρωσε δε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλους τους θεσσαλικούς τουριστικούς προορισμούς, τα καταλύματα και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή. Το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι απευθείας πτήσεις που συνδέουν τα αεροδρόμια της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου με το Τελ Αβίβ. Πρόκειται ειδικότερα για την αεροπορική σύνδεση των αεροδρομίων Σκιάθου και Τελ Αβίβ μέσω απευθείας πτήσεων charter της Tus Airways και του τουριστικού πράκτορα Issta οι οποίες προβλέπεται να ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου και να διαρκέσουν έως τις αρχές Οκτωβρίου συνδέοντας τους δύο προορισμούς  με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα και την αεροπορική σύνδεση Νέας Αγχιάλου με Τελ Αβίβ με επίσης δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα για το χρονικό διάστημα από 16/07/18 έως τις 01/10/18 μέσω μισθωμένων πτήσεων της Tus Airways και του τουριστικού πράκτορα Easy Travel.

Η αποστολή της Θεσσαλίας πλαισιώνονταν από επαγγελματίες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές τους συναντήσεις και να συνάψουν νέες συμφωνίες. Μεταξύ αυτών οι κκ. Αλέξανδρος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Σπύρος Νικολογιάννης, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμπάκας, Ελένη και Φίλιππος Καραΐσκος (Kritsa Hotel), Λία Βενιέρη (12 Months Luxury Resort) Σέργιος Στερεόπουλος (Gats Travel Skiathos), Δημήτρης και Αλέξανδρος Λεβέντης (Les Hirondelles - Boutique Hotel Κentrikon), Γεώργιος Μιχαήλ (Spyrou Hotels – Spyrou Philoxenia), Ρωμανός Σαμούρης (Trekking Hellas), Rany Duldner (εκπρόσωπος Easy Travel), Εριφύλη Τσιλιβή (Leda Hotel) και Ανθή Ευαγγελίδη (Ξενώνας Φύλλωμα).

Επίσης στη διοργάνωση συμμετείχε με δικό του περίπτερο ο Δήμος Σκιάθου και σε κοινό περίπτερο οι Δήμοι Βόλου, Ζαγοράς - Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας κάνοντας ακόμη πιο έντονο το θεσσαλικό στοιχείο στην έκθεση.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ κος Κωνσταντίνος Τσέγος, ο Έλληνας Πρόξενος στη Χάιφα κος Κωνσταντίνος Ζηνόβιος και ο υπεύθυνος του Γραφείου του ΕΟΤ στο Ισραήλ κ. Χαρίλαος Καλπίδης με τον οποίο και συζητήθηκαν δράσεις περαιτέρω προβολής της Θεσσαλίας στην τουριστική αγορά του Ισραήλ μέσω διοργάνωσης road show και ταξιδιού φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό η στοχευμένη προβολή των θεσσαλικών τουριστικών πόρων και προορισμών θα συνεχιστεί εντατικά το επόμενο διάστημα. «Έχοντας ως εργαλείο το Σχέδιο Μάρκετινγκ και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Θεσσαλίας κινούμαστε στρατηγικά και μεθοδικά για τη σύνθεση της ανταγωνιστικής ταυτότητας της Θεσσαλίας και τη διαμόρφωση μιας στοχευμεύνης και ενιαίας πλατφόρμας προβολής και επικοινωνιακής στρατηγικής με μετρήσιμα πάντα αποτελέσματα. Υιοθετούμε μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης, ανάδειξης και προστασίας του πλούσιου τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής και διαμορφώνουμε μαζί με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Κεντρική Διοίκηση, Δήμους, Ενώσεις, Σωματεία, Συλλόγους κλπ) μια πολιτική βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Ο τουρισμός άλλωστε, περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της Ελληνικής Οικονομίας, προσφέρεται για ευρείες συνέργειες γεγονός που κάνει την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων, των παραγωγικών φορέων του τόπου μας, αναγκαία και επιτακτική».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.52
Δύση: 17.23
Σελήνη
10 ημερών
1829
Ελληνικός στολίσκος κυριεύει δύο τουρκικές κανονιοφόρους στο λιμάνι της Πρέβεζας.
1878
Εθελοντικά σώματα από την ελεύθερη Ελλάδα εισέρχονται στην Κεντρική Θεσσαλία.
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζει ιταλικό πετρελαιφόρο στην Αδριατική.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».