altΜε μεγάλη συμμετοχή των μελών του και των  φίλων του πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η ετήσια συνεστίαση του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων. Έντεκα από τα παιδικά και εφηβικά σύνολα του τμήματος των Ελληνικών Χορών υπό τη διδασκαλία της χοροδιδασκάλου Κικής Μαυρουδή

παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα δίνοντας ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που εδώ και σαράντα ένα χρόνια συντελείται με πολλή αγάπη και σεβασμό στον τοπικό Πολιτισμό από τους ανθρώπους που τόσα χρόνια υπηρετούν το Σύλλογο.

Στη συνέχεια ομάδες του τμήματος Latin - Zumba που λειτουργεί για δέκατη συνεχή χρόνια με την καθοδήγηση της Βάσως Κουτσιαριδα έδωσαν ρυθμό στην εκδήλωση , ενώ σύντομα παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιποι τομείς δράσης του για την τρέχουσα σχολική χρόνια : το Εικαστικό Εργαστήρι  που μέτρα φέτος επίσης δέκα χρόνια δράσης με τη διδασκαλία της ζωγράφου Αλέκας  Κουκόσια, το Τμήμα Κολύμβησης και Στίβου  που λειτουργεί για έκτη χρόνια με εμψυχώτρια τη γυμνάστρια Ντίνα Καραΐσκου και η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας με συντονιστές τη Χριστίνα Λιούτα, Φιλόλογο και το Βαγγέλη Ντελή, Φιλόλογο - Συγγραφέα.
Την εκδήλωση που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα τίμησαν με την παρουσία τους ο  Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ηλίας Γώγος, ο Δήμαρχος Σοφάδων, Θάνος Σκάλος, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Χρυσούλα Κατσιαβριά και Παναγιώτα Βραντζα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ορέστης Ψαχούλας, Κωστής Νούσιος και Κατερίνα Θωμά, ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Σωτήρης Κορέλλας, οι Αντιδήμαρχοι Σοφάδων Κατερίνα Σκρέτα και Σπύρος Εκίζογλου, εκπρόσωποι των Συλλόγων " Εν χορώ " , Μορφωτικού Συλλόγου Μυρίνης, " Θεσσαλικό Χοροστάσι", Κ.Ι.Λ.Ε. "Απόλλων", " Νικόλαος Πλαστήρας", Συλλόγου Κρητών Καρδίτσας, Μορφωτικού Συλλόγου Δασοχωρίου.
Συνόδεψαν οι μουσικοί : Βασίλης Μπαλογιάννης, κλαρίνο, Κώστας Παπαδημητρίου, λαούτο και τραγούδι, Γιάννης Σούλτης, βιολί, Γιάννης Μακρυγιάννης, κρουστά και Αθανασία Αλεξόπουλου, τραγούδι , ενώ όλοι αντάλλαξαν ευχές για μια ακόμη δημιουργική χρόνια με πολλές πολιτιστικές εμπειρίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"