altΣτην συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Νοεμβρη στις 11.00 το πρωί στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σταθερά τα σωματεία μας έδωσαν και δίνουν τη μάχη ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις το Συνταξιουχικό κίνημα

δίπλα στο εργατικό και λαϊκό να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες, ώστε να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις για την ανατροπή των αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών.
Με την πίεση που ασκήσαμε όλο αυτό το διάστημα, καταφέραμε να εμποδίσουμε ορισμένα αντισυνταξιουχικά μέτρα που ήθελαν οι κυβερνήσεις να επιβάλουν νωρίτερα. Εμποδίσαμε την επιβολή του 25ευρω στα νοσοκομεία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η σημερινή συγκυβέρνηση προσπαθεί να ελιχθεί με την καταβολή κάποιων παροχών, όπως το ΔΧ για το 2016, την καταβολή διαφοράς από την παρακράτηση για την υγεία, που θα αποδοθεί σε όσους τη δικαιούνται με τον τρόπο και τον χρόνο που η ίδια θα πραγματοποιήσει.
Αν ο συνταξιουχικός κόσμος έπαιρνε πιο αποφασιστικά και μαζικά μέρος στους αγώνες, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν προβλέπουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα ανυπόφορη φορολογία.
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.
Μετά το κλείσιμο νοσοκομείων, τη μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, την συρρίκνωση των μονάδων υγείας, την κατάργηση των εξεταστηρίων του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων ασθενών σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, σε μηνιάτικη βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10ρικα και 20ρικα.
Την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από το ταμείο του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί τις δαπάνες αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα.
Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζόμενων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του.
Η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει».
Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε για την ανατροπή της.
Στις 23 Νοέμβρη 2017 οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδικούμε:
•Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας-περίθαλψης, κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης.
•Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
•Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α
Η ΣΕΑ των ΣΣΟ αποφάσισε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις
ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"