altΣυνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας είχε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στο Βόλο, ο Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος. Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Χορταργιάς, ο Πρόεδρος του ΕΤΑΣ Θεσσαλίας κ. Σωτήρης Κέλλας

καθώς και μέλη της διοίκησης, έθεσαν υπ’ όψη του Γραμματέα μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον δημοσιογραφικό κλάδο αλλά και τον περιφερειακό τύπο.
Ειδικότερα, τέθηκε το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ζήτημα της ανεργίας που μαστίζει το δημοσιογραφικό κλάδο, το θέμα της επιμόρφωσης των δημοσιογράφων καθώς και θέματα ενίσχυσης και θεσμικής θωράκισης του περιφερειακού τύπου, όπως η τήρηση του νόμου για την κατανομή του 30% της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ της Περιφέρειας, οι τηλεοπτικές άδειες, το ψηφιακό ραδιόφωνο και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να καταστεί απολύτως καθαρό, ότι ο νόμος για την κατανομή του 30% της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ της περιφέρειας, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.
Για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη θεσμικά να της προχωρήσει, όμως η ουσιαστική εφαρμογή τους θα έρθει με την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.
Ειδικότερα για το θέμα της ανεργίας, είπε πως είναι ένα ευρύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται σταδιακά με την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την κρίση.
Στα θεσμικά αιτήματα του κλάδου ο κ. Κρέτσος τόνισε πως η κυβέρνηση με διάφορες δράσεις στηρίζει τον περιφερειακό τύπο. Όπως τόνισε πριν από λίγο καιρό πέρασε νομοσχέδιο που ρύθμισε αρκετές εκκρεμότητες για τον Περιφερειακό τύπο, ενώ επίσης εξετάζει διάφορους τρόπους για την ενίσχυσή του, τους οποίους θα ανακοινώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί στο προσεχές χρονικό διάστημα, αφού πρώτα υπάρξει ο σχετικός διάλογος.
Για την ΕΡΤ είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση η οποία κατέχει πολυεπίπεδο ενημερωτικό και κοινωνικό ρόλο, ενώ για τους περιφερειακούς σταθμούς, είπε πως δεν τίθεται θέμα κλεισίματος τους. Εκείνο που ο κ. Κρέτσος υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ, είναι η ακόμη καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και του τεχνολογικού εξοπλισμού της, για να μεγιστοποιήσει το θετικό αποτέλεσμα.
Για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκαθάρισε ότι η αρμοδιότητα ανήκει πλέον στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο, όπως εκτίμησε, μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχει τελειώσει με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.
Για το ψηφιακό ραδιόφωνο ο κ. Κρέτσος είπε πως η όλη διαδικασία είναι σε καλό δρόμο και εκτίμησε πως είναι πιθανό ακόμη και στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019 να προχωρήσει η λειτουργία του καθώς στο ψηφιακό ραδιόφωνο ο χάρτης συχνοτήτων υπάρχει.
Τέλος έκλεισε λέγοντας πως για το 2018 η διαφημιστική αγορά θα είναι αυξημένη σε σχέση με αυτή του 2017, με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις που γίνονται από παράγοντες του χώρου, με το μεγαλύτερο κομμάτι να αφορά στην τηλεόραση και να έπονται το διαδίκτυο, ο έντυπος τύπος και το ραδιόφωνο.
Παρόντες στη συνάντηση, εκτός των προαναφερόμενων, ήταν ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε κ.κ. Γιώργος Μπανάτσας και Φώτης Καραγιάννης αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Γιώργος Τσιγλιφύσης, ο βουλευτής Μαγνησίας και πρώην γραμματέας της Ένωσης κ. Μάκης Μπαλλής και η προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου κ. Φρόσω Παύλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.37
Δύση: 18.36
Σελήνη
3 ημερών
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο πιο γρήγορος μπαμπάς...

Στην αυλή του σχολείου, τρία παιδιά συζητάνε για τη... μεγαλοσύνη των μπαμπάδων τους και τα κατορθώματά τους.
- Ο μπαμπάς μου, λέει το ένα, είναι τόσο γρήγορος, που πετάει ένα βέλος με το τόξο του κι αρχίζει να τρέχει και φτάνει στο στόχο πριν απ το βέλος.
- Αυτό δεν είναι τίποτα, λέει το δεύτερο. Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι κυνηγός. Πυροβολεί με την καραμπίνα του και αρχίζει να τρέχει προς το θήραμα και το φτάνει πριν το χτυπήσουν τα σκάγια.
- Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι πιο γρήγορος απ όλους. Είναι δημόσιος υπάλληλος και σχολάει στις 3:30, αλλά είναι σπίτι απ τις τρεις παρά τέταρτο.