altΜε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τη δράση της η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων: το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι μικροί φίλοι της Λέσχης είχαν τη χαρά να γνωρίσουν τους "Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά" και ανεβαίνοντας στο "τρένο που πάει παντού" πέρασαν από τη Φρουτοπία, το Κάστρο της Μάγισσας Φρικαντέλας, άλλαξαν την ιστορία στα 33 Ροζ Ρουμπίνια, ξεκουράστηκαν στο Νησί των Πυροτεχνημάτων και συγκινήθηκαν με το Ρούνι το γουρούνι!

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί - εμψυχωτές του συγκεκριμένου θεματικού πάρκου συζήτησαν με τα παιδιά για τους ήρωες και την υπόθεση των έργων του καταξιωμένου συγγραφέα , ενώ ο καρδιτσιώτης Γιάννης Παραθύρας που συμμετέχει στη διοργάνωση έκανε την ξενάγηση της ομάδας πιο εύκολη.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος τον ευχαριστεί θερμά για τη βοήθεια του. Στη συνέχεια η Λέσχη επισκέφθηκε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα , όπου όλοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα σχολικά αναγνωστικά, τα βιβλία όλων των μαθημάτων, αλλά και στοιχεία της σχολικής ζωής της χώρας μας από την εποχή του Όθωνα μέχρι σήμερα.
Η επόμενη συνάντηση των ενήλικων μελών της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων όπου θα συζητηθεί το έργο του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα Μήνα Βιντιάδη "Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;" με συντονιστές τους φιλολόγους Χριστίνα Λιούτα και Βαγγέλη Ντελή.
Ο συγγραφέας αποδεχόμενος σχετική πρόταση των συντονιστών και στο πλαίσιο συνεργασίας του Συλλόγου με την τοπική κοινωνία θα οργανώσει σεμινάριο "δημιουργικής γραφής" για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σοφάδων που σε λίγους μήνες θα μετάσχουν στους Αγώνες Λόγου στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ευχαριστεί το Δήμο Σοφάδων - Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. για τη διευκόλυνση του έργου της Λέσχης του και τη συνεχή υποστήριξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Πρώτο Τέταρτο
1025
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος.
1821
Κατάληψη του Αγίου Όρους από τους Τούρκους επί 9 χρόνια.
1827
Ο Άστιγξ, επιβαίνοντας του ατμοκίνητου πλοίου "Καρτερία", καταλαμβάνει την νησίδα Βασιλάδι στο Μεσολόγγι.
1828
Ο Άγγλος Στρατηγός Τζωρτζ, με την σύμπραξη Ελληνικού στολίσκου, απελευθερώνει τη Βόνιτσα.
1942
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" και το αγγλικό "Πέταρντ" καταβυθίζουν το ιταλικό υποβρύχιο "Βάρσιεκ" στην περιοχή Βεγγάζης Λιβύης.
1955
Ο πρώτος νεκρός ήρωας του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, Χαρ. Μούσκος, πέφτει μαχόμενος στους αρχαίους Σόλους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.