altΜε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τη δράση της η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων: το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι μικροί φίλοι της Λέσχης είχαν τη χαρά να γνωρίσουν τους "Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά" και ανεβαίνοντας στο "τρένο που πάει παντού" πέρασαν από τη Φρουτοπία, το Κάστρο της Μάγισσας Φρικαντέλας, άλλαξαν την ιστορία στα 33 Ροζ Ρουμπίνια, ξεκουράστηκαν στο Νησί των Πυροτεχνημάτων και συγκινήθηκαν με το Ρούνι το γουρούνι!

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί - εμψυχωτές του συγκεκριμένου θεματικού πάρκου συζήτησαν με τα παιδιά για τους ήρωες και την υπόθεση των έργων του καταξιωμένου συγγραφέα , ενώ ο καρδιτσιώτης Γιάννης Παραθύρας που συμμετέχει στη διοργάνωση έκανε την ξενάγηση της ομάδας πιο εύκολη.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος τον ευχαριστεί θερμά για τη βοήθεια του. Στη συνέχεια η Λέσχη επισκέφθηκε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα , όπου όλοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα σχολικά αναγνωστικά, τα βιβλία όλων των μαθημάτων, αλλά και στοιχεία της σχολικής ζωής της χώρας μας από την εποχή του Όθωνα μέχρι σήμερα.
Η επόμενη συνάντηση των ενήλικων μελών της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων όπου θα συζητηθεί το έργο του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα Μήνα Βιντιάδη "Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;" με συντονιστές τους φιλολόγους Χριστίνα Λιούτα και Βαγγέλη Ντελή.
Ο συγγραφέας αποδεχόμενος σχετική πρόταση των συντονιστών και στο πλαίσιο συνεργασίας του Συλλόγου με την τοπική κοινωνία θα οργανώσει σεμινάριο "δημιουργικής γραφής" για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σοφάδων που σε λίγους μήνες θα μετάσχουν στους Αγώνες Λόγου στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ευχαριστεί το Δήμο Σοφάδων - Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. για τη διευκόλυνση του έργου της Λέσχης του και τη συνεχή υποστήριξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.58
Δύση: 20.59
Σελήνη
6 ημερών
1097
Ο Βυζαντινός Στρατός απελευθερώνει, με την συνεργασία των Σταυροφόρων, τη Νίκαια της Μικράς Ασίας.
1865
Πεθαίνει ο εθνικός ευεργέτης Ευάγγελος Ζάππας από το Λάμποβο της Ηπείρου.
1913
Αρχίζει η τριήμερη γιγαντομαχία στο Κιλκίς μεταξύ του ελληνικού και του βουλγαρικού στρατού.
Αρχίζει η μάχη της Δοϊράνης στο Μπέλες.
1920
Η Μικτή Ταξιαρχία Ξάνθης αποβιβάζεται και καταλαμβάνει την Πάνορμο της Μικράς Ασίας.
1943
Εκτελούνται στην Καισαριανή οκτώ όμηροι από τους Γερμανούς.
1955
Βομβιστική ενέργεια της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η ευχάριστη είδηση

Μια βδομάδα μετά το γάμο, η γυναίκα ξυπνάει τον άντρα της, πριν καλά καλά χαράξει.
- Αγάπη μου, έμαθα τα ευχάριστα νέα και σε ξύπνησα άρον άρον να σου τα πω. Σε λίγο καιρό θα είμαστε τρεις στο σπίτι.
Παρά το άγριο ξύπνημα, ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας σχηματίζεται στο πρόσωπο του άντρα.
- Αλήθεια κούκλα μου; Είσαι σίγουρη για το χαρμόσυνο αυτό νέο;
- Ναι, διάβασε το τηλεγράφημα που μόλις μου ήρθε:
- "Έρχομαι απόψε με το τρένο των δέκα STOP Φιλιά STOP Η μαμά σου STOP".