altΜε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τη δράση της η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων: το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι μικροί φίλοι της Λέσχης είχαν τη χαρά να γνωρίσουν τους "Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά" και ανεβαίνοντας στο "τρένο που πάει παντού" πέρασαν από τη Φρουτοπία, το Κάστρο της Μάγισσας Φρικαντέλας, άλλαξαν την ιστορία στα 33 Ροζ Ρουμπίνια, ξεκουράστηκαν στο Νησί των Πυροτεχνημάτων και συγκινήθηκαν με το Ρούνι το γουρούνι!

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί - εμψυχωτές του συγκεκριμένου θεματικού πάρκου συζήτησαν με τα παιδιά για τους ήρωες και την υπόθεση των έργων του καταξιωμένου συγγραφέα , ενώ ο καρδιτσιώτης Γιάννης Παραθύρας που συμμετέχει στη διοργάνωση έκανε την ξενάγηση της ομάδας πιο εύκολη.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος τον ευχαριστεί θερμά για τη βοήθεια του. Στη συνέχεια η Λέσχη επισκέφθηκε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα , όπου όλοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα σχολικά αναγνωστικά, τα βιβλία όλων των μαθημάτων, αλλά και στοιχεία της σχολικής ζωής της χώρας μας από την εποχή του Όθωνα μέχρι σήμερα.
Η επόμενη συνάντηση των ενήλικων μελών της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων όπου θα συζητηθεί το έργο του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα Μήνα Βιντιάδη "Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;" με συντονιστές τους φιλολόγους Χριστίνα Λιούτα και Βαγγέλη Ντελή.
Ο συγγραφέας αποδεχόμενος σχετική πρόταση των συντονιστών και στο πλαίσιο συνεργασίας του Συλλόγου με την τοπική κοινωνία θα οργανώσει σεμινάριο "δημιουργικής γραφής" για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σοφάδων που σε λίγους μήνες θα μετάσχουν στους Αγώνες Λόγου στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ευχαριστεί το Δήμο Σοφάδων - Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. για τη διευκόλυνση του έργου της Λέσχης του και τη συνεχή υποστήριξη.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image
  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 19.24
Σελήνη
13 ημερών
867
Δολοφονείται ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Γ΄. Στον θρόνο ανεβαίνει ο Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών.
1672
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από το Καρπενήσι.
1821
Οι Ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Τρίπολη (Τριπολιτσά).
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Γαλαξίδι.
1824
Νίκη των Ελλήνων σε μάχη στο Βουλγαρέλι Άρτας.
1828
Ο Ιμπραήμ με τον αιγυπτιακό στρατό εκκενώνει την Πελοπόννησο.
1918
Η ΧΙΙ Μεραρχία ανακαταλαμβάνει το Ροδολίβο Δράμας και την Καβάλα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"