altΓράφει για το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας ο κ. Κρύος Παναγιώτης

Επιχείρηση ολικής αλλαγής πολιτικής ατζέντας επιχείρησαν χθες η Ν.Δ. και η οικογένεια Μητσοτάκη. Αφορμή η παροχή άδειας μετά από 16 χρόνια στο δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών και συνηγορία του συλλόγου των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε ότι η άδεια δόθηκε με βάση νόμο της Ν.Δ. και ξεκαθάρισε ότι «ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν αποφυλακίζεται. Δεν επανακρίνεται η καταδίκη του. Οι πράξεις του κρίθηκαν και καταδικάστηκαν. Η χορήγηση αδείας δεν είναι επιδοκιμασία των πράξεων ούτε ανοιχτή για οτιδήποτε».
Τα ερωτήματα όμως για την οικογένεια Μητσοτάκη παραμένουν:
- Τι περιείχε ως περιουσία η επίμαχη offshore εταιρία; Πώς αποκτήθηκε; Είναι δηλωμένα τα περιουσιακά στοιχεία της offshore εταιρίας στη δήλωση πόθεν έσχες;
- Ποια είναι η δραστηριότητα της επίμαχης offshore εταιρίας; Διότι όντως δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο παράνομες εταιρίες. Εφόσον έχουν νομική μορφή είναι νόμιμες. Παράνομες δραστηριότητες υπάρχουν. Και για να φύγουν οι σκιές, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει για το ποια ακριβώς ήταν η δραστηριότητα της επίμαχης offshore.
Είναι ωστόσο γνωστό πως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Η επίμαχη offshore εταιρία, στην οποία κατείχε το 50% η κ. Μητσοτάκη, όπως αποκαλύφθηκε από τα Paradise Papers, δεν ήταν δηλωμένη. Δηλωμένη ήταν η εταιρία Eternia με έδρα την Ελβετία και όχι η Eternia Management στον φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέιμαν.
Η νομιμότητα δεν ορίζεται από δηλώσεις στα βιογραφικά αλλά στα αρμόδια όργανα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Και στο πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη ξέρουμε όλοι τι είναι δηλωμένο και τι όχι.
Εάν κάτι επιβεβαιώθηκε από την αποκάλυψη για τη συμμετοχή της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, στις offshore των Paradise Papers, είναι ότι πέραν πάσης αμφιβολίας η οικογένεια Μητσοτάκη είναι σαρξ εκ της σαρκός μίας διεθνούς οικονομικής ελίτ.
Για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται με στοιχεία πως ο χαρακτηρισμός «πορφυρογέννητος» που αποδίδεται πολλάκις στον κ. Μητσοτάκη, δεν αποδίδεται καθ’ υπερβολή. Το όνομα της οικογενείας του βρίσκεται στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Καρόλου και πολλών άλλων γαλαζοαίματων στα Paradise Papers.
Και ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε κανείς δεν μπορεί πλέον να κάνει λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα, για προβοκατόρικα ρεπορτάζ ή για συκοφαντίες. Οι αποκαλύψεις έχουν τη σφραγίδα του Διεθνούς Δημοσιογραφικού Οργανισμού. Εκτός εάν δεχθούμε τον παραλογισμό του επιχειρήματος του νεόκοπου εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκη, ότι το επίμαχο ρεπορτάζ για την κα Μητσοτάκη είναι προϊόν που διέρρευσε στον Τύπο το Μέγαρο Μαξίμου.
Εάν δεχθούμε αυτό ως βάση του εν εξελίξει δημοσίου διαλόγου, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε και ότι ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει από το μανίκι του άσους για να «κάψει» τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Μπόνο των U2, τον Λούις Χάμιλτον, τις μισές κυβερνήσεις της υφηλίου και σχεδόν το σύνολο της παγκόσμιας επιχειρηματικής ηγεσίας προεξάρχουσας της Apple. Τότε ναι, μπορούμε να μιλήσουμε σε άλλη βάση.
Επειδή όμως εκτός των τειχών οποιουδήποτε φρενοβλαβικού ιδρύματος ή έστω του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, ο ισχυρισμός αυτός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός, μένει να αντιμετωπίσουμε καθαρά την πραγματικότητα.
Και αυτή είναι ότι ο Διεθνής Δημοσιογραφικός Οργανισμός επιβεβαίωσε πως η παγκόσμια ελίτ δεν γνωρίζει εθνικά συμφέροντα, σύνορα και δημοσιονομικούς περιορισμούς. Δε γνωρίζει φορολογικές υποχρεώσεις και ισονομία, όταν αφορά τα του οίκου του. Το είπε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί: «Το νέο αυτό σκάνδαλο δείχνει για μια ακόμη φορά ότι ορισμένες εταιρείες και εύποροι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, για να μην πληρώνουν φόρο».
Ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του είναι λοιπόν αναπόσπαστο κομμάτι ενός διεθνούς trust που βρίσκεται στα οφίτσια της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και ξέρει με τον καλύτερο τρόπο να αλληλοκαλύπτεται και να καταχωνιάζει την περιουσία της στους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου.
Είναι ο ίδιος αυτός που θα πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις. Όχι τόσο στους αντιπάλους του, όσο στους πολίτες και ακόμα και το ίδιο του το κόμμα. Και σε αυτό το επίπεδο οι απαντήσεις οφείλουν να είναι πολιτικές. Για τις όποιες άλλου είδους απαντήσεις θα επιληφθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Για το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας
Κρύος Παναγιώτης

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image
  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 19.24
Σελήνη
13 ημερών
867
Δολοφονείται ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Γ΄. Στον θρόνο ανεβαίνει ο Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών.
1672
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από το Καρπενήσι.
1821
Οι Ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Τρίπολη (Τριπολιτσά).
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Γαλαξίδι.
1824
Νίκη των Ελλήνων σε μάχη στο Βουλγαρέλι Άρτας.
1828
Ο Ιμπραήμ με τον αιγυπτιακό στρατό εκκενώνει την Πελοπόννησο.
1918
Η ΧΙΙ Μεραρχία ανακαταλαμβάνει το Ροδολίβο Δράμας και την Καβάλα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"