altΓράφει η Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου*

Η Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου που υπηρέτησε το χώρο του βιβλίου και των βιβλιοθηκών για τρείς περίπου δεκαετίες, επισκέφτηκε τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο και τον βιβλιοθηκονόμο κ. Θανάση Κουρόγλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης καταγράφηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες αναβάθμισης των κτιρίων και της υλικοτεχνικής υποδομής, η ανάγκη εμπλουτισμού των βιβλιοθηκών με βιβλία αλλά και η ανεπαρκής στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό.
Το δίκτυο των 11 παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας μετράει τριάντα χρόνια ιστορίας και συνεχίζει το μεγάλο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο του - με πολλές διακρίσεις - στις οχτώ συνοικίες και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου, σταθερά από το 1986 μέχρι σήμερα. Χώροι συνδεδεμένοι με τη μυρωδιά του χαρτιού και τη γνώση, κυψέλες πολιτισμού και δημιουργικότητας, προσφέρουν στα παιδιά αλλά και στους γονείς τους γνώση, πληροφόρηση και ψυχαγωγία με πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων. Όμως, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό εργάζεται με ιδιαίτερο ζήλο, ο χρόνος που έχει περάσει έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του στα κτίρια, στις υποδομές, στα βιβλία..
Η κ. Κατσαβριά, υπηρέτησε τις Παιδικές Βιβλιοθήκες ως διευθύντρια από τη δημιουργία τους μέχρι πρόσφατα, τις θεωρεί πάντα ότι είναι τα «παιδιά» που αγάπησε και θα στηρίζει από κάθε θέση. Σήμερα, διαπιστώνοντας τα προβλήματα και την ανάγκη βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των βιβλιοθηκών, δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων, με άμεσες ενέργειες και επαφές ώστε να βρεθεί η χρηματοδότηση που απαιτείται.
Παράλληλα, η βουλευτής ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πρόταση που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και αφορά την ένταξη των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας στο πιλοτικό πρόγραμμα «Σχολικές βιβλιοθήκες» που ανακοίνωσε ο υπουργός και θα υλοποιηθεί σύντομα, ώστε αυτές με την εμπειρία τους να συμβάλουν στην επιτυχία του προγράμματος και στη συστηματική προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας στα σχολεία αλλά και να λειτουργήσουν με επαρκή στελέχωση ώστε ν’ αποτελέσουν πυλώνα πνευματικής ανάπτυξης της Καρδίτσας. Η κ. Κατσαβριά πρόσφερε στις βιβλιοθήκες μερικά αντίτυπα από το βιβλίο με τα τσιγγάνικα παραμύθια που πρόσφατα εκδόθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων, με την ευχή να ταξιδέψουν στα χέρια όλων των παιδιών και να σκορπίσουν μακριά το φόβο και τις προκαταλήψεις για το διαφορετικό και το ξένο.
Πρόσφατα, η κ. Κατσαβριά μετέφερε τα παραπάνω ζητήματα στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να μπορέσει ο Δήμος Καρδίτσας, το συντομότερο, να αποκαταστήσει τις φθορές, να θωρακίσει ενεργειακά και να ανακαινίσει τα κτίρια προκειμένου να γίνουν ελκυστικά και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις. Ο Γενικός Γραμματέας, με ιδιαίτερη ευαισθησία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της βουλευτή και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του Δήμου Καρδίτσας για το σκοπό αυτό.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.59
Δύση: 21.00
Σελήνη
10 ημερών
1645
Αποβίβαση των πρώτων τουρκικών δυνάμεων στην βενετοκρατούμενη Κρήτη, στη Μονή Γωνιάς Χανίων.
1822
Οι επαναστατικές δυνάμεις αποκρούουν επίθεση των Τούρκων εναντίον του στρατοπέδου στο Κομπότι.
1824
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1825
Ήττα των Ελλήνων από τον Ιμπραήμ στα Τρίκορφα Αρκαδίας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Δοϊράνη.
1920
Κατάληψη του Ελβανλάρ της Μικράς Ασίας.
1941
Αρχίζει στην Αίγυπτο η οργάνωση του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής.
1944
Σφαγές Ελλήνων από Γερμανούς στη Σπάρτη και στον Πάρνωνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η ευχάριστη είδηση

Μια βδομάδα μετά το γάμο, η γυναίκα ξυπνάει τον άντρα της, πριν καλά καλά χαράξει.
- Αγάπη μου, έμαθα τα ευχάριστα νέα και σε ξύπνησα άρον άρον να σου τα πω. Σε λίγο καιρό θα είμαστε τρεις στο σπίτι.
Παρά το άγριο ξύπνημα, ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας σχηματίζεται στο πρόσωπο του άντρα.
- Αλήθεια κούκλα μου; Είσαι σίγουρη για το χαρμόσυνο αυτό νέο;
- Ναι, διάβασε το τηλεγράφημα που μόλις μου ήρθε:
- "Έρχομαι απόψε με το τρένο των δέκα STOP Φιλιά STOP Η μαμά σου STOP".