altΓράφει η Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου*

Η Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου που υπηρέτησε το χώρο του βιβλίου και των βιβλιοθηκών για τρείς περίπου δεκαετίες, επισκέφτηκε τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο και τον βιβλιοθηκονόμο κ. Θανάση Κουρόγλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης καταγράφηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες αναβάθμισης των κτιρίων και της υλικοτεχνικής υποδομής, η ανάγκη εμπλουτισμού των βιβλιοθηκών με βιβλία αλλά και η ανεπαρκής στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό.
Το δίκτυο των 11 παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας μετράει τριάντα χρόνια ιστορίας και συνεχίζει το μεγάλο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο του - με πολλές διακρίσεις - στις οχτώ συνοικίες και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου, σταθερά από το 1986 μέχρι σήμερα. Χώροι συνδεδεμένοι με τη μυρωδιά του χαρτιού και τη γνώση, κυψέλες πολιτισμού και δημιουργικότητας, προσφέρουν στα παιδιά αλλά και στους γονείς τους γνώση, πληροφόρηση και ψυχαγωγία με πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων. Όμως, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό εργάζεται με ιδιαίτερο ζήλο, ο χρόνος που έχει περάσει έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του στα κτίρια, στις υποδομές, στα βιβλία..
Η κ. Κατσαβριά, υπηρέτησε τις Παιδικές Βιβλιοθήκες ως διευθύντρια από τη δημιουργία τους μέχρι πρόσφατα, τις θεωρεί πάντα ότι είναι τα «παιδιά» που αγάπησε και θα στηρίζει από κάθε θέση. Σήμερα, διαπιστώνοντας τα προβλήματα και την ανάγκη βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των βιβλιοθηκών, δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων, με άμεσες ενέργειες και επαφές ώστε να βρεθεί η χρηματοδότηση που απαιτείται.
Παράλληλα, η βουλευτής ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πρόταση που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και αφορά την ένταξη των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας στο πιλοτικό πρόγραμμα «Σχολικές βιβλιοθήκες» που ανακοίνωσε ο υπουργός και θα υλοποιηθεί σύντομα, ώστε αυτές με την εμπειρία τους να συμβάλουν στην επιτυχία του προγράμματος και στη συστηματική προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας στα σχολεία αλλά και να λειτουργήσουν με επαρκή στελέχωση ώστε ν’ αποτελέσουν πυλώνα πνευματικής ανάπτυξης της Καρδίτσας. Η κ. Κατσαβριά πρόσφερε στις βιβλιοθήκες μερικά αντίτυπα από το βιβλίο με τα τσιγγάνικα παραμύθια που πρόσφατα εκδόθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων, με την ευχή να ταξιδέψουν στα χέρια όλων των παιδιών και να σκορπίσουν μακριά το φόβο και τις προκαταλήψεις για το διαφορετικό και το ξένο.
Πρόσφατα, η κ. Κατσαβριά μετέφερε τα παραπάνω ζητήματα στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να μπορέσει ο Δήμος Καρδίτσας, το συντομότερο, να αποκαταστήσει τις φθορές, να θωρακίσει ενεργειακά και να ανακαινίσει τα κτίρια προκειμένου να γίνουν ελκυστικά και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις. Ο Γενικός Γραμματέας, με ιδιαίτερη ευαισθησία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της βουλευτή και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του Δήμου Καρδίτσας για το σκοπό αυτό.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 18.08
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον ποταμό Προύθο και εισέρχεται στο έδαφος της Μολδαβίας.
1841
Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης.
1897
Μάχη στην Ιεράπετρα Κρήτης.
1943
Ιδρύεται στην Ανατ. Μακεδονία η αντιστασιακή οργάνωση "Ένωσις Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος" (ΕΣΕΑ).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Τα δίδυμα...

Ένα χρόνο τώρα μια ξανθιά ήταν παντρεμένη. όταν μια μέρα πλησιάζει τον καλό της και άρχισε να χοροπηδάει.
Ο καλός της χωρίς να ξέρει πως να αντιδράσει άρχισε να χοροπηδάει και αυτός μαζί της. «γιατί είμαστε ευτυχισμένοι;» την ερώτησε.
«Γλυκέ μου έχω θαυμάσια νέα, είμαι έγκυος και θα είναι δίδυμα» απάντησε αυτή «πως το συμπέρανες αυτό;» ρωτάει ο καλός της «ήταν εύκολο» είπε η ξανθιά «πήρα από το φαρμακείο δυο τεστ εγκυμοσύνης και, και τα δυο βγήκαν θετικά»