alt«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε στο πλευρό σας και στο πλευρό κάθε άλλου επενδυτή δημιουργώντας καλύτερες υποδομές και επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του σήμερα στην τελετή εγκαινίων του νέου εργοστασίου επεξεργασίας τομάτας της εταιρείας «Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΜΑΤΑΣ» στα Φάρσαλα.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε έμπρακτα τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις που επιμένουν ελληνικά», πρόσθεσε και χαρακτήρισε την επένδυση που αποτελεί τον τρίτο κύκλο στην παραγωγική αλυσίδα της εταιρείας ως «αντίσταση παραγωγής στο πιο αντίξοο οικονομικό και αντιπαραγωγικό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα στη χώρα.
Αυτό το εργοστάσιο είναι προστιθέμενη αξία για τα Φάρσαλα, για τη Θεσσαλία γιατί απορροφά τη σοδειά των παραγωγών, δημιουργεί θέσεις εργασίας και ρίχνει χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία, όπως έγινε και κατά την κατασκευή του έργου», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης στηλιτεύοντας το γεγονός ότι, με ευθύνη του κεντρικού κράτους, για την αδειοδότηση της νέας μονάδας απαιτήθηκε διπλάσιος χρόνος από την κατασκευή της.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε ακόμη ότι «εκτός από τη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, το λεγόμενο brain drain, υπάρχει και φυγή επιχειρήσεων που πηγαίνουν να βρουν φορολογικούς παραδείσους» και επαναδιατύπωσε την πάγια θέση του για την ανάγκη παραγωγικής επανάστασης στην πατρίδα μας.
«Δύο δρόμοι – εξήγησε – ανοίγονται σήμερα μπροστά μας:
-ή ακολουθούμε το παλιό και αποτυχημένο μοντέλο της αναδιανομής της φτώχειας, της ανέχεια και της ανεργίας
-ή το δρόμο της παραγωγής με συμμάχους τις υγιείς, εξωστρεφείς, παραγωγικές δυνάμεις όπως η εταιρεία «Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ.».
Ο κ. Κ. Αγοραστός έκρινε επιβεβλημένες για τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο:
- τη γενναία μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών,
-την ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης,
-την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με αυστηρούς ελέγχους που να ολοκληρώνονται γρήγορα,
-τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας από πραγματικά ανοιχτές και λειτουργούσες τράπεζες,
-τον έλεγχο των τιμών παραγωγικών συντελεστών καθώς, όπως σημείωσε, «δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και να εκτοξευθεί το κόστος ενέργειας γιατί το ρεύμα όπως και το νερό είναι ζωή.
«Αν είχαν γίνει όλα αυτά θα υπήρχαν περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα μας», σχολίασε, επισήμανε την ανάγκη «να διαφυλάξουμε τις στρατηγικές υποδομές μας και την παραγωγή μας» και προέτρεψε το παράδειγμα της εταιρείας «Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ.» να βρει μιμητές.
«Η επιστροφή στην κανονικότητα που όλοι ονειρεύονται, έρχεται μέσα από την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας μας, η οποία επιτυγχάνεται με την παραγωγή», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
5 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"