alt«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε στο πλευρό σας και στο πλευρό κάθε άλλου επενδυτή δημιουργώντας καλύτερες υποδομές και επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του σήμερα στην τελετή εγκαινίων του νέου εργοστασίου επεξεργασίας τομάτας της εταιρείας «Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΜΑΤΑΣ» στα Φάρσαλα.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε έμπρακτα τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις που επιμένουν ελληνικά», πρόσθεσε και χαρακτήρισε την επένδυση που αποτελεί τον τρίτο κύκλο στην παραγωγική αλυσίδα της εταιρείας ως «αντίσταση παραγωγής στο πιο αντίξοο οικονομικό και αντιπαραγωγικό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα στη χώρα.
Αυτό το εργοστάσιο είναι προστιθέμενη αξία για τα Φάρσαλα, για τη Θεσσαλία γιατί απορροφά τη σοδειά των παραγωγών, δημιουργεί θέσεις εργασίας και ρίχνει χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία, όπως έγινε και κατά την κατασκευή του έργου», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης στηλιτεύοντας το γεγονός ότι, με ευθύνη του κεντρικού κράτους, για την αδειοδότηση της νέας μονάδας απαιτήθηκε διπλάσιος χρόνος από την κατασκευή της.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε ακόμη ότι «εκτός από τη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, το λεγόμενο brain drain, υπάρχει και φυγή επιχειρήσεων που πηγαίνουν να βρουν φορολογικούς παραδείσους» και επαναδιατύπωσε την πάγια θέση του για την ανάγκη παραγωγικής επανάστασης στην πατρίδα μας.
«Δύο δρόμοι – εξήγησε – ανοίγονται σήμερα μπροστά μας:
-ή ακολουθούμε το παλιό και αποτυχημένο μοντέλο της αναδιανομής της φτώχειας, της ανέχεια και της ανεργίας
-ή το δρόμο της παραγωγής με συμμάχους τις υγιείς, εξωστρεφείς, παραγωγικές δυνάμεις όπως η εταιρεία «Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ.».
Ο κ. Κ. Αγοραστός έκρινε επιβεβλημένες για τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο:
- τη γενναία μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών,
-την ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης,
-την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με αυστηρούς ελέγχους που να ολοκληρώνονται γρήγορα,
-τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας από πραγματικά ανοιχτές και λειτουργούσες τράπεζες,
-τον έλεγχο των τιμών παραγωγικών συντελεστών καθώς, όπως σημείωσε, «δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και να εκτοξευθεί το κόστος ενέργειας γιατί το ρεύμα όπως και το νερό είναι ζωή.
«Αν είχαν γίνει όλα αυτά θα υπήρχαν περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα μας», σχολίασε, επισήμανε την ανάγκη «να διαφυλάξουμε τις στρατηγικές υποδομές μας και την παραγωγή μας» και προέτρεψε το παράδειγμα της εταιρείας «Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ.» να βρει μιμητές.
«Η επιστροφή στην κανονικότητα που όλοι ονειρεύονται, έρχεται μέσα από την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας μας, η οποία επιτυγχάνεται με την παραγωγή», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.43
Δύση: 18.42
Σελήνη
28 ημερών
1807
Καρατόμηση από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη του Μεγάλου Διερμηνέα Αλεξ. Σούτσου.
1863
Ορκίζεται ως Βασιλεύς των Ελλήνων ο πρίγκηψ της Δανίας Γεώργιος.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός επιτίθεται αποφασιστικά κατά των τουρκικών δυνάμεων στα Γιαννιτσά.
Ελληνικό ναυτικό άγημα και διλοχία πεζικού απελευθερώνουν την Σαμοθράκη.
1943
Το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής διατάσσει τους Ιερολοχίτες και τους Άγγλους καταδρομείς να εκκενώσουν τη Σάμο.
1944
Η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης στην Ιταλία και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ελεύθερη Αθήνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Γέροι 120 χρονών και πάνω

Ήταν ένας δημοσιογράφος και πήγε σε ένα ορεινό χωριό.
Μόλις έφτασε στο χωριό ρωτάει έναν περαστικό :
- "Έχω ακούσει ότι ζει εδώ ένας γέρος 120 χρονών. Είναι αλήθεια;"
- "Ναι αλλά σπάνια μπορείς να τον βρεις."
- "Γιατί; Επειδή μήπως ζει στο βουνό;"
- "Όχι επειδή δεν τον αφήνει να βγει έξω ο πατέρας του."