altΟ ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο, την διαδικασία επανέναρξης των δικοινοτικών συνομιλιών και την διαδικασία εμπέδωσης ενός κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και διατράνωσης της ανάγκης για επίλυση του Κυπριακού, γεγονός που αποδεικνύεται με την επανέναρξη των συνομιλιών και τον κοινό περίπατο Αναστασιάδη - Ακιντζί, στην κατεχόμενη και ελεύθερη παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Γνωρίζουμε ότι σε μεγάλο βαθμό το νέο σκηνικό διαμορφώθηκε μετά την εκλογική νίκη του Μουσταφά Ακιντζί και την ανάδειξη του σε ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν με κύρια την παρουσία των κατοχικών δυνάμεων και τη πείσμωνα και παράνομη απαξίωση αλλά και παραβίαση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα, και τα προσκόμματα που πιθανόν να θέσουν ακραίοι σοβινιστικοί, εθνικιστικοί κύκλοι.
Γνωρίζουμε ότι η κατάληξη των συνομιλιών εξαρτάται και  από τις τελικές πολιτικές της Άγκυρας  και εκτιμούμε ότι και η Ε.Ε οφείλει να συνδράμει στην τελική υπέρβαση αυτών των δυσκολιών.
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την έξαρση των εθνοτικών συγκρούσεων (Βαλκάνια), του ακραίου θρησκευτικού φανατισμού και των εμφυλίων πολέμων (Ανατολική Μεσόγειος). Κατά συνέπεια, εκτιμούμε ότι η ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, στην κατεύθυνση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, στα πλαίσια ενός κράτους με πολιτική ισότητα με μία κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, της οποίας όλοι οι φυσικοί πόροι θα αξιοποιούνται προς όφελος όλων των κατοίκων της, θα  είναι ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο γεγονός.
Αυτήν τη προσπάθεια χρειάζεται να την υποστηρίξει ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης όλων των προοδευτικών ανθρώπων, όλων των φιλειρηνικών κινημάτων και ειδικά των κομμάτων της Αριστεράς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
29/5/2015

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"