Το φλέγον ζήτημα των σχολών που λειτουργούν στην Καρδίτσα συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Καθηγητή Ευάγγελου Κουφουδάκη, Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π). Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ασημίνα Σκόνδρα και Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλίας Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κωνσταντίνος Παπαλός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Βύρων Παππάς, ο Διευθυντής Παραρτήματος Καρδίτσας ΤΕΙ Λάρισας Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Δασοπονίας Μιχάλης Βραχνάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής Καρδίτσας Χαράλαμπος Μπιλλίνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας.

Τόσο ο Υφυπουργός Εξωτερικών και οι βουλευτές όσο και οι τοπικοί αξιωματούχοι και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις συνομιλίες παρουσίασαν με τεκμηριωμένο και επεξηγηματικό τρόπο τις θέσεις και τις απόψεις αναφορικά με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Καρδίτσα.

Από τις συνομιλίες προέκυψαν τα εξής:
1)    Δεν υπήρξε κανένα θέμα μετακίνησης της κτηνιατρικής σχολής από την Καρδίτσα
2)    Θετική είναι εξέλιξη σχετικά με τα τρία τμήματα των ΤΕΙ που λειτουργούν στην Καρδίτσα παρά τη ριζική αναμόρφωση που προωθείται μέσω του σχεδίου «Αθηνά»
3)    Με προβλεπόμενη την απορρόφηση του τμήματος Δασοπονίας από το τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ομόφωνα προτάθηκε η δημιουργία μίας σχολής, στο όνομα της οποίας θα υπάρχει αναφορά στο δασικό περιβάλλον, με τα άλλα δύο προαναφερθέντα τμήματα. Πιο συγκεκριμένα προτάθηκε η ονομασία της σχολής να είναι « Σχεδιασμού Ξύλου-Επίπλου και Δασικού Περιβάλλοντος».
Οι εξελίξεις για το νομό μέσα από το επιχειρούμενο σχήμα «Αθηνά» , είναι  θετικές γιατί τόσο το βοηθητικό και ερευνητικό προσωπικό όσο και οι σπουδαστές θα παραμείνουν στην Καρδίτσα.
Τέλος, η πόλη αναβαθμίζεται από την παρουσία οργανωμένων πανεπιστημιακών σχολών με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"