Έχουν μπει γερά θεμέλια για ένα Δήμο υγιή και επιχειρησιακά ικανό

Τους Αντιδημάρχους για το υπόλοιπο της παρούσας δημοτικής περιόδου ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι η επιλογή τους, ανάμεσα σε πολλά, πραγματικά άξια, έμπειρα και νεώτερα, στελέχη που διαθέτει η δημοτική ομάδα, αποτέλεσε ένα εξαιρετικά δύσκολο σταυρόλεξο. Ο κ.Σκοτινιώτης εξέφρασε θετική εκτίμηση για το έργο όλων των Αντιδημάρχων κατά την παρελθούσα διετία, όπως και των προσώπων που είχαν θέσεις ευθύνης στις Διοικήσεις της ΔΕΥΑΜΒ, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, της ΑΝΕΒΟ, του ΦΟΔΣΑ και των άλλων επιτροπών και συμβουλίων, και τόνισε ότι η συλλογική αυτή προσπάθεια όχι μόνο θα συνεχιστεί και τον επόμενο ενάμιση χρόνο της δημοτικής περιόδου, αλλά και θα αναβαθμιστεί σημαντικά αφού πλέον, παρά το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για τους Δήμους, η Δημοτική Αρχή Βόλου ξεκινά από πολύ καλύτερη αφετηρία, πατώντας στη δουλειά των δύο χρόνων που προηγήθηκαν.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Τα δύο πρώτα  χρόνια της παρούσας δημοτικής θητείας μας υπήρξαν χρόνια  εξαιρετικά δύσκολα αλλά  και ιδιαίτερα δημιουργικά. Η Δημοτική Αρχή εργάστηκε με συλλογικότητα και πλήρη συνείδηση της ιστορικής ευθύνης της ως της πρώτης Δημοτικής Αρχής του νέου Δήμου. Με πλήρη συνείδηση ότι οι πολίτες του Βόλου μάς ανέθεσαν τη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων σε συνθήκες   βαθιάς οικονομικής, δημοσιονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης, με τα κοινωνικά προβλήματα να παίρνουν εκρηκτικό χαρακτήρα, ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας να φτωχοποιούνται και την ανεργία να καλπάζει. Με πλήρη συνείδηση του τεράστιου όγκου των καθημερινών προβλημάτων με τα οποία καλούμασταν να αναμετρηθούμε, έχοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση να σχεδιάσουμε εις βάθος εικοσαετίας, βάζοντας τις βάσεις για ένα πιο σίγουρο και πιο αισιόδοξο μέλλον.

Σε σχέση με τη δραστηριότητα της   Δημοτικής Αρχής κατά την παρελθούσα διετία, θα περιοριστούμε  σε δύο βασικά, κατά τη γνώμη μας, συμπεράσματα.

Συμπέρασμα πρώτο:  Ο κορυφαίος στόχος που θέσαμε με το ξεκίνημα της θητείας μας, ήταν να συμβάλουμε ώστε να ξαναβρεί η τοπική αυτοδιοίκηση τα λαϊκά, δημοκρατικά χαρακτηριστικά της. Να βρεθεί και πάλι κοντά στον πολίτη, να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες του, να ξανακερδίσει τη χαμένη εμπιστοσύνη του.
Για μας –και πιστεύουμε και για τους συμπολίτες μας-, πέραν του όποιου θετικού απολογισμού και της όποιας κριτικής μπορεί να ασκηθεί στο  έργο της Δημοτικής Αρχής, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι πως καθημερινά κερδίζεται το κορυφαίο αυτό στοίχημα. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε ότι στο Δήμο Βόλου έχουμε πάρει «διαζύγιο» από παθογένειες και καταστάσεις του παρελθόντος που έχουν πληγώσει και έχουν σκανδαλίσει το κοινό αίσθημα. Ότι επιμένουμε, χωρίς καμία παρέκκλιση, στις αρχές της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης, της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας. Ότι έχουμε καθιερώσει ισότιμες, υγιείς και διαφανείς σχέσεις με τα τοπικά ΜΜΕ. Ότι ο Δήμος Βόλου  λειτουργεί ως παράγοντας ενότητας και συνοχής της τοπικής κοινωνίας. Ότι προσπαθούμε, σε κάθε βήμα μας, να ενεργοποιούμε την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, συμβάλλοντας στη δημιουργία ισχυρού κινήματος αλληλεγγύης και εθελοντισμού στην πόλη μας.

Συμπέρασμα δεύτερο: Τα δύο αυτά χρόνια η Δημοτική Αρχή κινήθηκε ταυτόχρονα προς τέσσερις κατευθύνσεις:

Κατεύθυνση πρώτη, η οργανωτική συγκρότηση του Δήμου, η ομαλή ένταξη των δημοτικών ενοτήτων στο νέο Δήμο και η σταδιακή εξυγίανση των οικονομικών του σε συνθήκες δραματικής περικοπής των επιχορηγήσεων και με δυσβάστακτο το οικονομικό άνοιγμα που κληρονομήσαμε, το οποίο συνεπάγεται καθημερινή «αιμορραγία». Το γεγονός ότι τα δύο αυτά χρόνια εξοφλήσαμε παλαιές οφειλές των συνενωθέντων ΟΤΑ ύψους πάνω από 15 εκατ. ευρώ αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της πραγματικής ανατροπής που έχει σημειωθεί στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου (χρηστή  και λιτή διαχείριση, πλήρης   διαφάνεια, αυστηρός καθημερινός έλεγχος). Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι ο Δήμος Βόλου αποτελεί ακραία περίπτωση εφαρμογής του «Καλλικράτη», αφού συνενώθηκαν εννιά πρώην ΟΤΑ με διαφορετικά χαρακτηριστικά και παραγωγική φυσιογνωμία.  Ταυτόχρονα, στο Δήμο  Βόλου κληθήκαμε  να συγχωνεύσουμε παραπάνω από εβδομήντα Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, σε δύο. Πρόκειται για τεράστιο οργανωτικό εγχείρημα, το οποίο μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε ζοφερό οικονομικό περιβάλλον. Κληθήκαμε, ταυτόχρονα, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και χωρίς να μείνουν σκιές πολλά, δύσκολα και ιδιαίτερα δυσάρεστα προβλήματα που κληρονομήσαμε, όπως τα μεγάλα ταμειακά ελλείμματα που αποκαλύφθηκαν στους πρώην Δήμους Βόλου, Αγριάς και Αισωνίας, την υπόθεση ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ κλπ.
Κατεύθυνση δεύτερη, η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας προκειμένου ο  Δήμος   να λειτουργήσει ως ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας ωθούνται στο περιθώριο της κοινωνίας. Παρά το εξαιρετικά αντίξοο οικονομικό περιβάλλον καταφέραμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές, αλλά να δημιουργήσουμε και νέες (όπως Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με νοητική υστέρηση, Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, Ξενώνας Φιλοξενίας Αστέγων, δραστική ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου κλπ), ενώ παράλληλα επιτύχαμε τη μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού το 2012,  τη διατήρηση τους στα ίδια επίπεδα το 2013, τη δραστική μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και τη θέσπιση προωθημένου κοινωνικού τιμολογίου για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Κατεύθυνση τρίτη,  η συστηματική αξιοποίηση των εργαλείων σχεδιασμού (Ρυθμιστικό, τροποποίηση ΓΠΣ  κλπ.) και κάθε χρηματοδοτικού μέσου (κυρίως του ΕΣΠΑ), η ανάληψη πρωτοβουλιών, για πρώτη φορά από το Δήμο, στον πυρήνα της τοπικής οικονομίας (τουριστική προβολή, ποιοτική γεωργία κλπ.), καθώς και για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, αλλά και η ανάδειξη της πολιτιστικής και αθλητικής ταυτότητας του Βόλου. Κεντρικός στόχος μας, να τεθούν οι βάσεις για το νέο  ιστορικό  κύκλο  βιώσιμης ανάπτυξης της μείζονος πόλης μας. Ας κρατήσουμε μόνον ότι ο Δήμος Βόλου εκτελεί ή έχει  εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ την υλοποίηση έργων προϋπολογισμού περίπου 12  εκατ. ευρώ και έχει ήδη καταθέσει και περιμένει την έγκριση προτάσεων, προϋπολογισμού περίπου 11 εκατ. ευρώ, ενώ η ΔΕΥΑΜΒ έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση προγράμματος έργων μείζονος σημασίας, προϋπολογισμού περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Κατεύθυνση τέταρτη, η δύσκολη μάχη της καθημερινότητας και οι σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της ποιότητας ζωής και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος (κυκλοφοριακό και βιώσιμη κινητικότητα, καθαριότητα,  πράσινο, προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, αερορύπανση, λαϊκές κλπ.).

Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να εξιδανικεύσουμε την κατάσταση ή να κρύψουμε υπαρκτές δυσλειτουργίες. Περπατάμε στην πόλη και γνωρίζουμε πολύ καλά σε ποιους τομείς θα πρέπει να δοθεί βάρος την επόμενη περίοδο για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αποτελεί πεποίθησή μας, ωστόσο, ότι η διετία αυτή κλείνει με θετικό πρόσημο,  μπορούμε δε, αβίαστα, να υποστηρίξουμε ότι στο Δήμο Βόλου και τα νομικά του πρόσωπα έχουν μπει γερά θεμέλια για ένα Δήμο υγιή και επιχειρησιακά ικανό να στηρίξει την ανορθωτική πορεία που πρέπει να ακολουθήσει   η μείζων πόλη μας τα επόμενα δύσκολα χρόνια.

Το σημαντικό αυτό έργο αποτελεί προϊόν συλλογικής προσπάθειας. Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους, τις Διοικήσεις της ΔΕΥΑΜΒ, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, της ΑΝΕΒΟ, του ΦΟΔΣΑ, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, των άλλων επιτροπών και συμβουλίων, όλα γενικά τα μέλη της δημοτικής μας ομάδας, τα μη αιρετά μέλη που πλαισιώνουν τις διάφορες επιτροπές και διοικήσεις και βεβαίως το προσωπικό του Δήμου και των νομικών του προσώπων για τη μεγάλη συνεισφορά τους στη κοινή μας προσπάθεια. Η συλλογική αυτή προσπάθεια είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα συνεχιστεί και τον επόμενο ενάμιση χρόνο της δημοτικής περιόδου, αλλά και θα αναβαθμιστεί σημαντικά αφού πλέον, παρά το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για τους Δήμους, ξεκινάμε από πολύ καλύτερη αφετηρία, πατώντας στη δουλειά των δύο χρόνων που προηγήθηκαν.

Η επιλογή  των Αντιδημάρχων για το υπόλοιπο της παρούσας δημοτικής περιόδου, ανάμεσα σε πολλά, πραγματικά άξια, έμπειρα και νεώτερα, στελέχη που διαθέτει η δημοτική μας ομάδα, ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο σταυρόλεξο. Με δεδομένη τη θετική εκτίμησή μας για το έργο όλων των Αντιδημάρχων κατά την παρελθούσα διετία, επιχειρούμε σημαντικές τομές στη συνέχεια του δημοτικού έργου, με βάση και τις προτεραιότητες που θέτουμε για την επόμενη περίοδο αλλά  και με την πεποίθηση ότι  θα συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Ειδικότερα:
1. Αναβαθμίζουμε δραστικά τον τομέα της μέριμνας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, η οποία τίθεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας για τη νέα περίοδο. Η Νατάσα Οικονόμου παραμένει αναπληρώτρια Δήμαρχος και ορίζεται Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας (σπάζοντας έτσι και ένα «άβατο» για τις γυναίκες…). Ταυτόχρονα αναλαμβάνει το συντονισμό, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους αντιδημάρχους, των  υπηρεσιών που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη (καθαριότητα, πράσινο, συντήρηση, ηλεκτροφωτισμός κλπ), καθώς και  τον τομέα της επικοινωνίας με τους πολίτες, όπως και των σχέσεων με τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Για την αποτελεσματική άσκηση του ρόλου της αυτού,  διατηρεί την αρμοδιότητα των Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και των ΚΕΠ. 
2. Δημιουργείται, πλέον, Αντιδημαρχία Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών, στην οποία ανατίθεται το βαρύ φορτίο να συνεχίσει  την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης των ΟΤΑ και να επιτύχει την ακόμη πιο σφιχτή - μετρήσιμη λειτουργία του Δήμου και των νομικών του προσώπων ως ενιαίου συνόλου, διασφαλίζοντας πρωτίστως, πέραν της μισθοδοσίας του προσωπικού, την αντιμετώπιση των βασικών θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη και τη στήριξη και ενδυνάμωση των κοινωνικών δομών.  Τής ανατίθεται, ταυτόχρονα, η ευθύνη να συνεχίσει τη συστηματική προσπάθεια αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και την προετοιμασία του Δήμου και των νομικών του προσώπων για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, πάντα με τη στήριξη της οικείας Διεύθυνσης και σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες και ιδιαίτερα την τεχνική υπηρεσία. Αντιδήμαρχος ορίζεται ο Ηλίας Ξηρακιάς, ο οποίος αναλαμβάνει και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ο Φώτης Λαμπρινίδης παραμένει Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Η τεχνική υπηρεσία, πέραν από τις τρέχουσες δραστηριότητες,  έχει την ευθύνη για την εκτέλεση των σημαντικών έργων που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, καθώς και για την ωρίμανση  ολοκληρωμένων σχεδίων και έργων για τη νέα προγραμματική περίοδο. 
3. Η Αντιδημαρχία Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής, πέραν των υπηρεσιών της Πολεοδομίας και της Βιώσιμης Κινητικότητας, αναλαμβάνει και την ευθύνη για το σχεδιασμό της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου, με τη στήριξη του Τμήματος Περιβάλλοντος. Αναλαμβάνει επίσης το συντονισμό, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους αντιδημάρχους, των  υπηρεσιών που σχετίζονται με την υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Αντιδήμαρχος παραμένει ο Νίκος Μόσχος, ο οποίος παραμένει και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η ιδιαίτερη σημαντική αρμοδιότητα του Πρασίνου  ανατίθεται στον Παντελή Πελεκάνο, ο οποίος παραμένει και Αντιδήμαρχος Νέας Αγχιάλου.
4. Αναγνωρίζοντας τη δεσπόζουσα σημασία που αποκτά, ειδικά αυτή την περίοδο, ο τομέας της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως επίσης οι τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, λαμβάνεται μέριμνα, με  τη συγκρότηση αντίστοιχων δημοτικών ομάδων, για  τον ακόμη πιο αποτελεσματικό συντονισμό των πολιτικών μας και των σχετικών δραστηριοτήτων στους τομείς αυτούς, μεταξύ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας,   Παιδείας και Πολιτισμού και των οικείων νομικών προσώπων του Δήμου. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού παραμένει ο Απόστολος Παντσάς. Παραμένουν επίσης Πρόεδροι, ο Παύλος Μαβίδης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και ο Βασίλης Κοντορίζος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, όπως επίσης η Σούλα Μπαρτζιώκα της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Χαρά Αγκρή της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Μάκης Τσάμης του «Μουσείου Αλεξάνδρου Κ.Δάμτσα», αντιστοίχως, καθώς και οι Αντιπρόεδροι και τα άλλα μέλη των Διοικήσεών τους, δεδομένου ότι το έργο όλων κρίνεται ως απολύτως θετικό. Οι περιορισμένες αλλαγές και τα λίγα κενά που υπάρχουν θα καλυφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Στην προσπάθειά  μας να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της χειμαζόμενης τοπικής οικονομίας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάδειξη του Δήμου σε επιτελικό και συντονιστικό κέντρο  για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς παραγωγικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, δημιουργείται Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης. Στην αντιδημαρχία αυτή, πέραν των υπηρεσιών της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και της δια βίου μάθησης και απασχόλησης,  ανατίθεται και ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών και της ΑΝΕΒΟ για την αξιοποίηση της δημοτικής  περιουσίας (όχι η τρέχουσα διαχείρισή της) και ο γενικότερος συντονισμός  με την ΑΝΕΒΟ. Αντιδήμαρχος ορίζεται ο Δημήτρης Δερβένης, στον οποίον ανατίθεται, επίσης, η αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, ο επιχειρησιακός ρόλος της οποίας για την αποτελεσματική προστασία του δημόσιου χώρου αναβαθμίζεται. Ως Πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ θα προταθεί ο Γιάννης Καουνάς, μετά από μια πραγματικά δημιουργική θητεία ως αντιδήμαρχος. Ο Γ.Καουνάς παραμένει, επίσης, πρόεδρος της «ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε», πιστωνόμενος, μαζί και με τα άλλα μέλη του Δ.Σ., την επιτυχή επίλυση του προβλήματος των σφαγείων που προκαλούσε συνεχή οικονομική «αιμορραγία» για το Δήμο.
6. Με δεδομένο ότι ο Βόλος και η Νέα Ιωνία αποτελούν ενιαία πόλη, με ίδια χαρακτηριστικά, ίδιες πιεστικές ανάγκες και ίδιες προοπτικές, κάνουμε ένα επιπλέον βήμα  για να σηματοδοτήσουμε ακόμη πιο ουσιαστικά αλλά και σημειολογικά την επανένωση, μετά από 64 ολόκληρα χρόνια, της πόλης, με τη δημιουργία ενιαίας τοπικής Αντιδημαρχίας Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αισωνίας. Αντιδήμαρχος ορίζεται ο Μπάμπης Τσαμπάζης, στον οποίον ανατίθεται  και η αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων.
7. Ο Σωτήρης Χαλκιάς ορίζεται Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας, ενώ ο Νίκος Στόϊκος, που  είχε μια πραγματικά επιτυχημένη θητεία στη συγκεκριμένη Αντιδημαρχία, θα αναλάβει όσους από τους ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς των οποίων την ευθύνη μέχρι τώρα είχε ο Σ.Χαλκιάς, το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές του υποχρεώσεις.
8. Ο Γιάννης Γκουντέλιας παραμένει Αντιδήμαρχος Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας.
9. Τα καθήκοντα του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ  θα συνεχίσω να ασκώ ο ίδιος, ενώ Αντιπρόεδρος με εκτελεστικές αρμοδιότητες παραμένει ο Λεωνίδας Μαυρογιάννης. Παραμένει, επίσης, Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο Λεωνίδας Αναστασίου.

Για το ποιοι θα προταθούν από τη δημοτική μας ομάδα   για τις θέσεις του Προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου, του Γραμματέως (αν η ελάσσων μειοψηφία συνεχίσει να μη συμμετέχει στο προεδρείο), καθώς και ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες η Ομάδα Πλειοψηφίας.

Ανακεφαλαιώνοντας, η σύνθεση της νέας  Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας και οι βασικές αρμοδιότητες των μελών της, έχουν ως εξής:
1. Νατάσα Οικονόμου,  Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ - Αναπληρώτρια Δήμαρχος.
2. Ηλίας Ξηρακιάς, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
3. Νίκος Μόσχος, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
4. Φώτης Λαμπρινίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
5. Απόστολος  Παντσάς,  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού
6. Δημήτρης Δερβένης, Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης  και Δημοτικής Αστυνομίας
7. Παντελής Πελεκάνος, Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δημοτικής  Ενότητας Νέας Αγχιάλου
8. Μπάμπης Τσαμπάζης, Αντιδήμαρχος Δημοτικών Κοιμητηρίων και των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αισωνίας
9. Γιάννης Γκουντέλιας,  Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού   και Μακρινίτσας
10. Σωτήρης Χαλκιάς,  Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
11 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"