Στο εστιατόριο «Ελληνικό» τη Δευτέρα από τις 6μμ

Μετά από πρωτοβουλία πολιτών της πόλης  διοργανώνεται παραμονή Χριστουγέννων (από τις 6 το απόγευμα μέχρι το βράδυ), ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - ΜΠΟΥΦΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" για τους πολίτες της Καρδίτσας.
Το σκεπτικό μας
Φέτος τα Χριστούγεννα θέλουμε να είναι συλλογικά. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Όλοι Μαζί. Μαγειρεύουμε, τραγουδάμε, ευχόμαστε, ζούμε και ονειρευόμαστε μαζί, κόντρα σε ιλουστρασιόν έτοιμες λύσεις και σε ένα κόσμο που  όλα πουλιούνται και αγοράζονται. Η χαρά, οι ευχές, η ανθρώπινη επαφή, η γιορτή, τα όνειρα, δεν έχουν τιμή...
Αυτή μας η δράση δεν είναι μια πράξη φιλανθρωπίας, ή μια εθελοντική δράση αλλά μια ενεργή στάση ζωής και μια πρόταση απέναντι στην οικονομική και πολιτισμική κρίση.

Ο τρόπος οργάνωσης
Στο χώρο του πρώην εστιατορίου «Ελληνικόν», μαγειρεύουμε από το σπίτι τα φαγητά μας και τα φέρνουμε στον συλλογικό μπουφέ για όλους, ψήνουμε φαγητά στις ψησταριές που θα στηθούν έξω από το Ελληνικό, επίσης φέρνουμε ότι άλλο θέλουμε (κρασί, χυμούς, γλυκά κλπ) για το μπουφέ.

Οι παράλληλες δραστηριότητες
Ακούμε και παίζουμε μουσική, στολίζουμε μαζί με τα παιδιά μας το δένδρο της κρίσης, βλέπουμε φωτογραφίες με θέμα την αλληλεγγύη.
Τα παιδιά θα έχουν το δικό τους χώρο για να ζωγραφίσουν, να παίξουν, να ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες και να ανταλλάξουν δώρα.

Σε ποιους απευθυνόμαστε
Σε όλους τους πολίτες της πόλης, αλλά κυρίως σε αυτούς που θέλουν να ανταλλάξουν ευχές, να μοιραστούν από το υστέρημα τους, να προσφέρουν ένα πιάτο αλληλεγγύης σε αυτούς/ες που για μια σειρά από λόγους αυτά τα Χριστούγεννα δεν έχουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"