Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτη Αλεξιάδη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, για δυο εξαιρετικής σημασίας θέματα της πόλης, το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού περιορισμού των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ Βόλου», το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ,  και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ.Αλεξιάδη, ως πολιτικό προϊστάμενο του ΕΠΠΕΡΑΑ, για την πορεία του έργου, επισημαίνοντας την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα η έγκριση δημοπράτησης με βάση το αναμορφωμένο Τεχνικό Δελτίο, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίησή του. Σε συνέχεια και του σχετικού εγγράφου που είχε αποστείλει από τις 15.10.12, ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη του Βόλου, το οποίο πρέπει να αποδεσμευτεί κατά προτεραιότητα, αφού ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τα δυο από τα τρία υποέργα στα οποία χωρίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάχθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ με προϋπολογισμό 3,5 εκ ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με τρία υποέργα: α) προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού περιορισμού των διαρροών, β) κατασκευή φρεατίων των σταθμών ελέγχου, γ) έργο συνδέσεων με το δίκτυο της ΔΕΗ. Ήδη το έργο κατασκευής φρεατίων έχει συμβασιοποιηθεί (13.11.12), ενώ το ίδιο ισχύει και για το υποέργο της ΔΕΗ.

Σε σχέση με το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό υποέργο, που αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση του ειδικού εξοπλισμού περιορισμού των διαρροών, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι χρειάστηκε να περάσει «από σαράντα κύματα», έως ότου το σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ να αποφασίσει την ακύρωση του διαγωνισμού, από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι, στο πλαίσιο πάντα του προϋπολογισμού ένταξης και με μικρές τροποποιήσεις του φυσικού αντικειμένου, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν επιπλέον προμήθειες εξοπλισμού και εργασίες, ώστε να περιοριστούν οι διαρροές νερού και στα δίκτυα των οικισμών των πρώην Δήμων που εντάχθηκαν στο νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Βόλου.

Έτσι, στις 29-11-2012 η ΔΕΥΑΜΒ απέστειλε ηλεκτρονικά και ταχυδρομικά στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΠΠΕΡΑΑ το τροποποιημένο τεχνικό δελτίο και την έκθεση σκοπιμότητας της τροποποίησης για το  έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ελέγχου και περιορισμού διαρροών δικτύου ύδρευσης Βόλου», με προϋπολογισμό υπηρεσίας 3.575.300,00 €, πλέον ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος Βόλου επισήμανε στον κ.Αλεξιάδη ότι το έργο αυτό μπορεί και πρέπει να υλοποιηθεί έγκαιρα, μαζί με τα άλλα υποέργα, διότι θα ήταν τραγικό να κατασκευαστούν τα φρεάτια υποδοχής των σταθμών ελέγχου και τελικά να μείνουν «κουφάρια», χωρίς τον εξοπλισμό του 3ου υποέργου. Επιπλέον, διότι θα ήταν όντως αδιανόητο, ειδικά αυτή την εποχή, να «τιμωρηθούν» η ΔΕΥΑΜΒ και ο Δήμος Βόλου, επειδή αποφάσισαν να υλοποιήσουν με τον ίδιο προϋπολογισμό μεγαλύτερο φυσικό αντικείμενο, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της μείζονος πόλης και των δημοτών.

Για το θέμα του Ρυθμιστικού, ο κ.Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι τυχόν κατάργηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της έγκρισής του, είναι αδιανόητη και θα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις. Ο κ.Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ακύρωσης της επεξεργασίας που έχει γίνει έως τώρα για το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Βόλου και ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Σημειώνεται ότι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος για τα θέματα αυτά είχε και ο βουλευτής Μαγνησίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Θανάσης Νάκος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στηρίζει τις θέσεις του Δήμου Βόλου και ζήτησε να υπάρξει θετική αντιμετώπιση από πλευράς του Υπουργείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"