Και σε όσους αντιστέκονται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική

Με μια σειρά ληστρικών συμβάσεων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραδόθηκαν οι δρόμοι στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες για πολλές δεκαετίες και μετατράπηκαν σε εμπόρευμα. Οι κατασκευαστικοί όμιλοι θησαυρίζουν σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, επιβάλλοντας συνεχείς και μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, κατασκευάζοντας συνέχεια νέους σταθμούς για να εισπράτουν το χαράτσι των διοδίων που σε συνδυασμό με το υπέρογκο κόστος των καυσίμων, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος στο λαϊκό εισόδημα, καθιστώντας το δικαίωμα στη μετακίνηση ιδιαίτερα δαπανηρό έως και απλησίαστο για τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Στη ληστεία αυτή ο λαός αντέδρασε με κινητοποιήσεις και άνοιγμα των εθνικών δρόμων για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Η κυβέρνηση τρομαγμένη από τις λαϊκές αντιδράσεις για το χαράτσι των διοδίων, αλλά και για την συνολική πολιτική της, προχώρησε για άλλη μια φορά με την αστική Δικαιοσύνη σε τρομοκρατικές διώξεις. Μπαράζ οι κλήσεις σε δίκη με ‘’κατηγορίες’’ που προκαλούν τρόμο για το ύφος τους, λες και δικάζονται τρομοκράτες ή υπόκοσμος !!!
Με την ποινικοποίηση της μη καταβολής διοδίων και των λαϊκών κινητοποιήσεων για την κατάργησή τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να προστατεύσει την ξεδιάντροπη ληστεία που διαπράττουν στο λαό, με την υπογραφή της, οι μεγαλοκατασκευαστές μέσω των διοδίων.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών όπως οι δρόμοι, αλλά και στις ληστρικές και συχνές αυξήσεις των τιμών των διοδίων που σε συνδυασμό με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική συρρικνώνει δραματικά το ήδη ισχνό λαϊκό εισόδημα και μετατρέπει το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο σε πανάκριβο εμπόρευμα, καλεί το λαό να αντιδράσει οργανωμένα στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, καταδικάζει τις δικαστικές διώξεις και  ζητά :
•απόσυρση όλων των κατηγοριών και σταμάτημα κάθε δίωξης για τα διόδια.
•την κατάργηση όλων των διοδίων, ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.
•την ακύρωση των ληστρικών συμβάσεων παράδοσης του οδικού δικτύου και των δημοσίων έργων στους επιχειρηματίες. Κατασκευή δημοσίων έργων συγκοινωνιών και υποδομών από το κράτος μέσω αποκλειστικά δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός.
•δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες, με δωρεάν χρονικές ζώνες για εργαζόμενους, ανέργους, μαθητές, φοιτητές.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Μπούτας Βαγγέλης
Γκατζής Νίκος
Κρανιάς Βασίλης

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"