Με την ψήφιση του Μνημονίου 3 η άθλια τρικομματκή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΡ έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα που συντελείται ενάντια στους εργαζόμενους και τη χώρα. Επιβάλλεται γενικό ξεπούλημα κάθε δημόσιας υπηρεσίας, μαζικές απολύσεις, νέα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, ιδιωτικοποιήσεις και εξοντωτικές περικοπές για το λαό. Επιβεβαιώνεται ότι τα  μνημόνια  και τα βάρβαρα μέτρα που τα ακολουθούν είναι  καταστροφικά για τον λαό.. Επιβεβαιώνεται ότι Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ μαζί με τους εγχώριους σύγχρονους δοσίλογους κάνουν ότι μπορούν ώστε την κρίση να την πληρώσει ο κόσμος της εργασίας και όχι οι κεφαλαιοκράτες που την δημιούργησαν.

Παρά την ΄΄συμπαράσταση΄΄ από την ΕΕ και τα δάκρυα συμπόνιας από την Άγκελα προς τον Ελληνικό Λαό, τα νέα δάνεια θα τροφοδοτήσουν τους τραπεζίτες, τους  εγχώριους υπεργολάβους και καναλάρχες και τους διεθνείς τοκογλύφους. Φορτώνεται ο λαός με χρέη για να πληρωθούν οι μίζες της κάθε Siemens, τα άχρηστα υποβρύχια, τα δεκάδες δις των εξοπλιστικών, τα υπερκέρδη από το φαγοπότι της Ολυμπιάδας, τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων για «την ανάπτυξη» στην ολιγαρχία, η προκλητική της φοροδιαφυγή, τα χαμένα κέρδη τους από την κρίση.
Οι ντόπιοι κυβερνητικοί  συνέταιροι της  συμμορίας των ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, των μνημονίων και του κεφαλαίου, ήδη προσπαθεί  να περάσει με την λαιμητόμο την απόλυση μερικών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Η τρομοκρατική και εκβιαστική επίθεση της άθλιας συγκυβέρνησης στους εργαζόμενους και στους αγώνες στο δημόσιο είναι μια επίθεση σε όλη την εργατική τάξη, σε όλο το λαό.

Είναι επίθεση στα στοιχειώδη εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι απόπειρα κατοχύρωσης του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Είναι προσπάθεια κτυπήματος των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, για την ιδιωτικοποίησή τους από τα μεγάλα συμφέροντα.

Όμως ο λαός δεν ανέχεται τα νέα μέτρα, αντιδρά με μπροστάρηδες τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, με συνεχείς καταλήψεις, απεργίες και διαρκή αγώνα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να πάνε πίσω τα σχέδια τους για απόλυση 2.000 υπαλλήλων.
Σε αυτό τον αγώνα τον μόνο σύμμαχο που δεν έχουν στο πλευρό τους είναι οι αποτυχημένες και χωρίς ρόλο πλέον, συνδικαλιστικές ηγεσίες των  ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που ενώ ο πόλεμος έχει ξεσπάσει και είναι άγριος , αυτές σφυρίζουν αδιάφορες κάνοντας που και που και καμία 24ωρη για τα μάτια του κόσμου.

Ο μόνος δρόμος σήμερα για όλους αυτούς που πλήττονται είναι να βρεθούνε μαζί. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να βρεθούνε με τους ανέργους,  με τους  ιδιωτικούς υπάλληλους, τους  φοιτητές, τους φαρμακοποιούς, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ο δρόμος σήμερα για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους είναι αγώνας μέχρι το τέλος, ενάντια στην λαίλαπα των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της εξαθλίωσης και της υποταγής. Είναι αγώνας κοινός για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωριστικές γραμμές.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10:30Π.Μ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"