Επιμένει στο κλείσιμο του ΙΚΑ Ελασσόνας η Διοίκηση του ΙΚΑ - Συνάντηση του Δημάρχου, κ. Γιώργου Πασχόπουλου με τη διοίκηση του ΙΚΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του και τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος κατά την συνάντησή του με τον διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον υποδιοικητή του ΙΚΑ, κ. Διονύσιο Πατσούρη σχετικά με την πρόθεση του οργανισμού να αναστείλει τη λειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ Ελασσόνας. Η συνάντηση έγινε, αφού είχε προηγηθεί σειρά υπομνημάτων διαμαρτυρίας, έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί η κατάργηση του ΙΚΑ Ελασσόνας. Ωστόσο, όπως δηλώθηκε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, η Διοίκηση του ΙΚΑ επιμένει στο κλείσιμο του παραρτήματος Ελασσόνας.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ φαίνεται να εμμένει σε πολιτικές διάλυσης της Ελληνικής Περιφέρειας, πολιτικές που ωθούν σε περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση τους πολίτες.
Δεν νοείται, κάτοικος των ορεινών οικισμών της Ελασσόνας να διανύει 80 περίπου χιλιόμετρα προς τη Λάρισα για να διεκπεραιώσει υπόθεση με τον ασφαλιστικό του φορέα. Ο Δήμος Ελασσόνας είναι μεγαλύτερος σε έκταση από 13 Νομούς της χώρας, με 40.879 κατοίκους,  με 52 οικισμούς, πολλοί εκ των οποίων είναι δυσπρόσιτοι.
Το παράρτημα του ΙΚΑ Ελασσόνας εξυπηρετεί 10.000 ασφαλισμένους, από τους οποίους 1.500 είναι συνταξιούχοι, 4.000 οικοδόμοι, ενώ οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται   στην περιοχή μας και απασχολούν ασφαλισμένους του Ιδρύματος ανέρχονται περίπου στις 600.
Η κατάργηση του παραρτήματος όχι μόνο δεν εξοικονομεί πόρους, αλλά διογκώνει το οικονομικό κόστος, καθώς είναι ανυπολόγιστο το κόστος μετακίνησης για τους κατοίκους, που θα είναι αναγκασμένοι να σπαταλούν εργατοώρες για τις συναλλαγές τους.
Η μη εύκολη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του κράτους μεταφράζεται σε κατασπατάληση και όχι σε εξοικονόμηση. Το κράτος από τη μια διατυμπανίζει την ανάπτυξη και την αποκέντρωση και από την άλλη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες  σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση ακολουθώντας πολιτικές συρρίκνωσης και ονομάζοντάς  τες πολιτικές «δημοσιονομικής εξυγίανσης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».