Επιμένει στο κλείσιμο του ΙΚΑ Ελασσόνας η Διοίκηση του ΙΚΑ - Συνάντηση του Δημάρχου, κ. Γιώργου Πασχόπουλου με τη διοίκηση του ΙΚΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του και τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος κατά την συνάντησή του με τον διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον υποδιοικητή του ΙΚΑ, κ. Διονύσιο Πατσούρη σχετικά με την πρόθεση του οργανισμού να αναστείλει τη λειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ Ελασσόνας. Η συνάντηση έγινε, αφού είχε προηγηθεί σειρά υπομνημάτων διαμαρτυρίας, έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί η κατάργηση του ΙΚΑ Ελασσόνας. Ωστόσο, όπως δηλώθηκε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, η Διοίκηση του ΙΚΑ επιμένει στο κλείσιμο του παραρτήματος Ελασσόνας.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ φαίνεται να εμμένει σε πολιτικές διάλυσης της Ελληνικής Περιφέρειας, πολιτικές που ωθούν σε περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση τους πολίτες.
Δεν νοείται, κάτοικος των ορεινών οικισμών της Ελασσόνας να διανύει 80 περίπου χιλιόμετρα προς τη Λάρισα για να διεκπεραιώσει υπόθεση με τον ασφαλιστικό του φορέα. Ο Δήμος Ελασσόνας είναι μεγαλύτερος σε έκταση από 13 Νομούς της χώρας, με 40.879 κατοίκους,  με 52 οικισμούς, πολλοί εκ των οποίων είναι δυσπρόσιτοι.
Το παράρτημα του ΙΚΑ Ελασσόνας εξυπηρετεί 10.000 ασφαλισμένους, από τους οποίους 1.500 είναι συνταξιούχοι, 4.000 οικοδόμοι, ενώ οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται   στην περιοχή μας και απασχολούν ασφαλισμένους του Ιδρύματος ανέρχονται περίπου στις 600.
Η κατάργηση του παραρτήματος όχι μόνο δεν εξοικονομεί πόρους, αλλά διογκώνει το οικονομικό κόστος, καθώς είναι ανυπολόγιστο το κόστος μετακίνησης για τους κατοίκους, που θα είναι αναγκασμένοι να σπαταλούν εργατοώρες για τις συναλλαγές τους.
Η μη εύκολη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του κράτους μεταφράζεται σε κατασπατάληση και όχι σε εξοικονόμηση. Το κράτος από τη μια διατυμπανίζει την ανάπτυξη και την αποκέντρωση και από την άλλη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες  σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση ακολουθώντας πολιτικές συρρίκνωσης και ονομάζοντάς  τες πολιτικές «δημοσιονομικής εξυγίανσης».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 18.35
Σελήνη
25 ημερών
1071
Αρχίζει η βασιλεία του αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα Παραπινάκιου.
1822
Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης πηγαίνουν στην Ιταλία για να ζητήσουν την υποστήριξη του Πάπα.
1955
Οι τουρκικές αρχές της Σμύρνης αποδίδουν τιμές στην Γαλανόλευκη μετά από έκτροπα που σημειώθηκαν σε βάρος Ελλήνων αξιωματικών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»