Σε σύσκεψη των διοικήσεων του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας εξετάσθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία  του ΤΕΕ στα γραφεία του στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΟΕΕ  Σπύρος Βαλιώτης ενημέρωσε τη ΔΕ του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο για τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις του φορολογικού , τονίζοντας ότι με βάση τον διενεργούμενο δημόσιο διάλογο αλλά και τον «ενδοκυβερνητικό τρικομματικό διάλογο» προκύπτουν συνεχείς αλλαγές, όσο και για τις προτάσεις του Οικονομικού  Επιμελητηρίου επί του φορολογικού συστήματος, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι αδήριτη ανάγκη για τη χώρα η αναμόρφωση-μεταρρύθμισή του και υπογραμμίζοντας τα 4 βασικά χαρακτηριστικά του: σταθερό, απλό, αποτελεσματικό, κοινωνικά δίκαιο.
Η ΔΕ του ΤΕΕ, στην προγραμματισμένη για σήμεραΤρίτη συνεδρίασή της, θα συζητήσει και θα θέσει αμέσως μετά για έγκριση στην Αντιπροσωπεία του Τμήματος, την πρότασή της για συγκεκριμένα σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν τόσο στους μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες και υπαλλήλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όσο και σε τομείς επαγγελματικούς (ακίνητα, μελετητικός και κατασκευαστικός τομέας κά).
Μεταξύ των δύο φορέων  συμφωνήθηκε επίσης η συνέχεια της συνεργασίας και η συνέργεια σε δράσεις μέσα από τη διαμόρφωση κοινών θέσεων και πρωτοβουλιών στο άμεσο χρονικό διάστημα πάνω σε ζητήματα επιστημονικού, επαγγελματικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος των μελών τους.
Εκτός από τους προέδρους Σπύρο Βαλιώτη και Ντίνο Διαμάντο, στη σύσκεψη μετείχαν από το μεν ΟΕΕ ο γεν. γραμματέας Χρόνης Ισαακίδης, ο οικ. επόπτης Αθαν. Μαργαριτόπουλος και τα μέλη Γιώργος Ζιαράγκας και Αθαν. Κουτσοκέρας, από δε το ΤΕΕ τα μέλη Γρηγόρης Σουλιώτης, Χρήστος Δημακόπουλος, Κώστας Ιακωβάκης, Δημήτρης Τάχος, Δημήτρης Γάτσιος, Δημήτρης Χύτας, Χρήστος Παληός και Κώστας Τσαλαπόρτας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».