Αντιπροσωπεία με το βουλευτή Νίκο Μιχαλάκη στο χθεσινό συλλαλητήριο της ΕΟΑΣΚ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Καρδίτσας με το βουλευτή Νίκο Μιχαλάκη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέα Στέλιο Αναστασόπουλο και τα στελέχη της ΝΕ Ηλία Τσιαμαντά και Ηλία Αντωνίου συμμετείχε στο μεγάλο και δυναμικό συλλαλητήριο των αγροτών που διοργάνωσε η ΕΟΑΣΚ. Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με αφορμή την κινητοποίηση της ΕΟΑΣΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Καρδίτσας συμμερίζεται την αγωνία των αγροτών να μείνουν στη γη τους και να την καλλιεργήσουν, συμμερίζεται την αγωνία τους να μην την αρπάξουν τα καρτέλ που προωθεί η τρόικα. Κατανοεί την κραυγή αγωνίας της αγροτιάς για το ακριβό πετρέλαιο, για το ψηλό ΦΠΑ στα αγροεφόδια, για το επικείμενο ανεκδιήγητο φορολογικό νομοσχέδιο, για το όριο συνταξιοδότησης που ανεβαίνει κατά 2 χρόνια, για το κούρεμα ακόμα και των 360 ευρώ της σύνταξης του ΟΓΑ, για τα αλλεπάλληλα χαράτσια που εξαερώνουν το εισόδημά τους. Κατανοεί την αγανάκτησή τους για το ξεπούλημα της ΑΤΕ στον κ. Σάλλα της Πειραιώς και την έκθεση, μέσω των χρεών τους, των χωραφιών τους στα νύχια του μεγάλου κεφαλαίου.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ χρειάζεται, καταρχάς, ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, με στόχο την παραγωγή υγιεινών και ποιοτικών προϊόντων για τις ανάγκες των τοπικών αναγκών με θεμελίωση της αρχής της «αυτοδυναμίας» των λαών σε τρόφιμα. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της οικογενειακής γεωργίας και κάλυψης των αναγκών της εσωτερικής αγοράς σε τρόφιμα. Θεμελιώδης αρχή της μεταρρύθμισης, θα πρέπει να είναι η αύξηση των δαπανών της Ε.Ε. για τη γεωργία και η δικαιότερη κατανομή των επιδοτήσεων υπέρ των μικρομεσαίων παραγωγών και υπέρ των ελλειμματικών αγροτικών προϊόντων, κυρίως των «μεσογειακών (φρούτα, οπωροκηπευτικά, ελαιόλαδο, κά).
Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αγωνιστεί για τη ριζική αλλαγή της ΚΑΠ και σε εθνικό επίπεδο θα υποστηρίξει τις εξής προγραμματικές θέσεις:
- μείωση του φόρου καυσίμων καθώς και του ΦΠΑ
- στήριξη των μικροπαραγωγών αγροτών και επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα και ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Αγροτικής Τράπεζας.
- δημιουργία καλλιεργητικής κάρτας με διάρκεια αντίστοιχη της καλλιεργητικής περιόδου και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου
- προστασία του εισοδήματος των παραγωγών, με έλεγχο των «καρτέλ», στην επεξεργασία και εμπορία προϊόντων.
- στήριξη του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών με τιμές πάνω από το κόστος παραγωγής.
- σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων.
- ανάπτυξη της κτηνοτροφίας ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής πλέον κρίσης στην οποία μας βυθίζει η μνημονιακή πολιτική. Ενίσχυση της καλλιέργειας σανοδοτικών φυτών και ψυχανθών.
- εξοικονόμηση του αρδευτικού νερού με περιορισμό των απωλειών στα δίκτυα, στροφή σε λιγότερο υδροβόρες καλλιέργειες, νέα υδραυλικά έργα μικρών ταμιευτήρων και επιλεγμένες χωροθετήσεις μικροφραγμάτων.
- νέοι συνεταιρισμοί με νέο θεσμικό πλαίσιο που διασφαλίζει τη δημοκρατική, συμμετοχική λειτουργία και τον παραγωγικό τους προσανατολισμό, με τον πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο από τα μέλη του της διαχείρισης και της διακίνησης των προϊόντων.
- προγράμματα ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, αξιοποίηση τοπικών πόρων και ανάπτυξη αγροτουριστικών και οικοτουριστικών δραστηριοτήτων.
- στήριξη της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές. Ίδρυση τοπικών αγορών αγροτών.
- ασφαλιστική κάλυψη όλων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων (παραγωγή, μεταποίηση, διακίνηση και εμπορία) των αγροτών από έναν ασφαλιστικό φορέα, τον ΟΓΑ.
- Εφαρμογή προγραμμάτων ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και απαγόρευση της χρήσης μεταλλαγμένων. Διασφάλιση του δικαιώματος των αγροτών να έχουν τους δικούς τους σπόρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Καρδίτσας εκτιμά ότι οι αγρότες θα ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τις άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται: με τους μικρομεσαίους, με τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με τους ανέργους και να ανατρέψουν την τρικομματική κυβέρνηση της οικονομικής υποδούλωσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Γιατί όπως ειπώθηκε και στο συλλαλητήριο: «Πρέπει να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας!».

Στο νομό Καρδίτσας, ασκήσαμε και ασκούμε συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο με το Ν. Μιχαλάκη τόσο για τα κεντρικά (αγροτικό εισόδημα, παραγωγή και εμπορία, αγροτική πίστη, επιστροφή ΦΠΑ, προστασία φυτογενετικού υλικού, νέοι αγρότες, ΟΓΑ) όσο και για τα τοπικά προβλήματα (πχ: πράσινο σκουλήκι, διευκόλυνση αμβυκούχων-αμπελουργών) των αγροτών. Είμαστε και θα είμαστε μαζί στον δίκαιο αγώνα τους, μέσα κι έξω από τη βουλή».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».