Ερώτηση προς τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καρδίτσας, κ. Β. Τσιάκο, σε σχέση με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση έργων που αφορούν τα βόρεια τμήματα του Δήμου Καρδίτσας (Αρτεσιανό, Ριζοβούνι κ.λπ.) κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Πουλάκης, «η Π.Ε. Καρδίτσας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά, καθώς μια σειρά έργων τα οποία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων θα βελτίωναν και θετικό οικονομικό αποτέλεσμα θα είχαν για την περιοχή έχουν παγώσει και αγνοείται το αν και το πότε θα ολοκληρωθούν». Ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» σημειώνει ότι – παρά το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης, κ. Αγοραστός, είχε υποσχεθεί την υλοποίηση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην περιοχή της Καρδίτσας, «μήνες μετά δεν φαίνεται να έχει σημειωθεί καμία πρόοδος σε έργα κρίσιμα για την καθημερινότητα των κατοίκων και τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής».
Ο κ. Πουλάκης στην ερώτησή του υπογραμμίζει τη σημαντική καθυστέρηση και αβεβαιότητα ως προς την ολοκλήρωση τριών έργων που αφορούν στα βόρεια τμήματα του Δήμου Καρδίτσας (Αρτεσιανό – Ριζοβούνι), και συγκεκριμένα της παράκαμψης Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου, έργου ήδη ενταγμένο και συμβασιοποιημένο από το 2010, των έργων ύδρευσης (τοποθέτηση σωληνώσεων) στο Αρτεσιανό και στο υπόλοιπο βόρειο τμήμα του Δ. Καρδίτσας, καθώς και την υλοποίηση του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Κ. Αρτεσιανού και ζητά από τον κ. Τσιάκο να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης των εν λόγω έργων, ποιοι λόγοι καθυστερούν την πρόοδο και ολοκλήρωση των εργασιών και τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Περιφέρεια, σε συνεργασία και με το Δήμο Καρδίτσας, για την άμεση και ορθή υλοποίηση και ολοκλήρωσή τους.
Όπως αναφέρει ο κ. Πουλάκης, η «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» είχε επανειλημμένα ταχθεί «υπέρ της διεκδίκησης της συνέχισης των εκκρεμών έργων, μέσω της κινητοποίησης των φορέων και της θεσσαλικής κοινωνίας για μία ριζικά διαφορετική πολιτική ανάσχεσης της ύφεσης και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, εκτός των άλλων και μέσω της συνέχισης και ενίσχυσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της λήψης όλων των απαιτούμενων μέτρων για την απρόσκοπτη συνέχιση των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ», ενώ ειδικά για την Καρδίτσα και τη Δυτική Θεσσαλία, ο κ. Πουλάκης στέκεται ιδιαίτερα στην «ανάγκη εξάλειψης των εις βάρος της συγκεκριμένης περιοχής ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, την ανάγκη να δείξει η αιρετή Περιφέρεια ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υλοποίηση έργων και πολιτικών στις Π.Ε. Καρδίτσας και Τρικάλων, ώστε να αρθεί η μέχρι σήμερα ανισόμετρη ανάπτυξη της περιοχής μας που παρατηρείται μεταξύ ανατολικής και δυτικής Θεσσαλίας».
Τέλος, κλείνοντας την ερώτησή του, ο κ. Πουλάκης σημειώνει ότι «είναι κρίσιμο για ολόκληρη τη Θεσσαλία, πολλώ δε μάλλον για την περιοχή της Καρδίτσας, να μην επιτρέψουμε να σταματήσουν – παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία – τα έργα τα οποία θα είχαν θετική συνεισφορά τόσο στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, όσο και στην βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 18.35
Σελήνη
25 ημερών
1071
Αρχίζει η βασιλεία του αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα Παραπινάκιου.
1822
Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης πηγαίνουν στην Ιταλία για να ζητήσουν την υποστήριξη του Πάπα.
1955
Οι τουρκικές αρχές της Σμύρνης αποδίδουν τιμές στην Γαλανόλευκη μετά από έκτροπα που σημειώθηκαν σε βάρος Ελλήνων αξιωματικών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»