των Φ.Αλεξάκου, Ν.Καλιακούδα & Ι.Χρούμπ
Περιφερειακών Συμβούλων

Επειδή το τέλος κάθε χρονιάς είναι για την αυτοδιοίκηση η περίοδος του απολογισμού της κάθε δραστηριότητας, καλόν είναι η περιφερειακή Αρχή πριν επικαλεσθεί τις ρήσεις των γάλλου φιλοσόφου Ζαν Πώλ Σάρτρ - περί αυτογνωσίας και συγκρουσιολαγνείας, ενοχών και ευθυνών, καλόν είναι στον απολογισμό της να κάνει και τις σχετικές συγκρίσεις. Και οι συγκρίσεις βέβαια με πρόσωπα, γεγονότα και περιόδους γίνονται μόνο με αριθμούς και οι αριθμοί για το νομό Καρδίτσας είναι αδιάψευστα αρνητικοί, δυστυχώς για τον κ. Περιφερειάρχη. Πάντως για «του λόγου του αληθές» ξαναπαρουσιάζουμε το γράφημα για να εμπεδωθεί καλύτερα η πραγματικότητα.

 

 

Ο κ. Περιφερειάρχης βέβαια ικανοποιείται μόνο, όταν παραλαμβάνει το όποιο έργο από τους προηγούμενους χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά να το καρπώνεται ό ίδιος, καθώς επίσης και τα έργα των Δήμων - στο βαθμό που εμπλέκεται, ως διοικητική ιεραρχία - ο ίδιος, να εμφανίζεται ως ο πρωταγωνιστής. Φυσικά το κάθε έργο έχει τις δικές του δυσκολίες και το πρόβλημα είναι πόσο μεθοδολογικά, επίμονα, διεκδικητικά και αποτελεσματικά αντιμετωπίζονται αυτές.
Όσον αφορά τις λεκτικές υπερβολές, περί «δημιουργικής φιλοσοφίας και ανατρεπτικής πολιτικής» που διαβάζουμε στα κείμενά του, πολύ λίγο συγκινούν τον κόσμο και πολύ λιγότερο εισφέρουν στο σημερινό πολιτικό λόγο. Και επειδή ο κ. Περιφερειάρχης αρέσκεται στον Ζαν Πωλ Σαρτρ θα του θυμίσουμε και το απόφθεγμα του μεγάλου αυτού φιλοσόφου και διανοητή του υπαρξισμού, ότι «το κακό είναι, η ικανότητα του ανθρώπου να κάνει αφηρημένο αυτό που είναι συγκεκριμένο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».