Αυξήσεις σε ένδυση, υπόδηση, καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης οι αιτίες

Εξακολουθεί παρά την πτωτική του πορεία να διατηρείται σε υψηλότερα επίπεδα σχετικά με πέρσι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Η διατήρηση του δείκτη σε υψηλά επίπεδα, το δωδεκάμηνο Δεκέμβριος 2011- Νοέμβριος 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο και παρά την ύφεση, οφείλεται κυρίως στις αυξήσεις των τιμών στα είδη ένδυσης - υπόδησης, στην αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης καθώς και των μεταφορών, λόγω αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Σημειώνεται ότι ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, με εκατοστιαία βάση το 2005, παρουσιάζει αύξηση 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσιάζει μικρότερη μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά λόγω της αύξησης του δείκτη παραγωγής ορυχείων - λατομείων αλλά και της μικρότερης αύξησης των παραγωγής των μεταποιητικών βιομηχανιών.

Σε ότι αφορά τις εισαγωγές (χωρίς τα πετρελαιοειδή) παρουσίασαν μείωση 8,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι εξαγωγές (χωρίς τα πετρελαιοειδή) παρουσίασαν αύξηση 13,8%.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο “tovima.gr” (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».