Στην τελική ευθεία βάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα γίνει με γραπτό τεστ από το ΑΣΕΠ στα πρότυπα του τεστ δεξιοτήτων του 2008 και θα οδηγήσει στην νέα μορφή εργασιακής εφεδρείας, τη διαθεσιμότητα, και τελικά σε απολύσεις. Ειδικότερα, από γραπτές εξετάσεις θα περάσουν υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ανεξάρτητα του επίπεδου εκπαίδευσης τους και θα γίνουν με ειδικό τεστ υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το γραπτό τεστ αυτό θα αποτελείται από ερωτήσεις που θα αξιολογούν τις βασικές γνώσεις και τις δεξιότητες του υπαλλήλου αλλά και την αντιληπτική του ικανότητα. Ως βασικές γνώσεις θεωρούνται η Ιστορία και η Γεωγραφία, οι θεσμοί, τα όργανα και η λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας και του κράτους, κλπ. Ως δεξιότητες θεωρούνται η καλή γνώση της γλώσσας, η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου, η επίλυση προβλημάτων, η αναλυτική σκέψη και η κριτική ικανότητα, η παρατηρητικότητα, η ταχύτητα και η ακρίβεια της αντίληψης, κλπ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην «iefimerida.gr” (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».