Γράφει η Ρένα Παλίουρα*

Από τις τοπικές εφημερίδες της Κυριακής 2/12/2012 πληροφορήθηκα ότι ο βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ κ. Π. Σιούφας δώρισε το μισθό του Δεκεμβρίου (5000 € ) στο Δήμο Μουζακίου για τις ανάγκες θέρμανσης των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής  σε μία «σεμνή» τελετή, η οποία με πηχυαίους τίτλους δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο. Ως κάτοικος Καρδίτσας από την οποία κατάγομαι, ως πολίτης αυτής της χώρας που βιώνει έναν ανελέητο οικονομικό πόλεμο και συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης, αλλά και ως καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης που επί 26 χρόνια υπηρέτησα σε σχολεία του νομού μας, αισθάνθηκα απερίγραπτη οργή για το στημένο θέατρο «φιλανθρωπίας» ενόψει του κρύου χειμώνα που περιμένει τα σχολεία της περιοχής μας.
Είναι γνωστό ότι λείπουν τα πιο απαραίτητα και στοιχειώδη για τη λειτουργία των σχολείων. Πράγματι, οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες, αφού τα καλοριφέρ ανάβουν ελάχιστα σε καθημερινή βάση και τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης επαρκούν για λίγες ακόμα ημέρες. Τα κονδύλια για τις σχολικές επιτροπές των δήμων δεν υπάρχουν καθώς δίνονται ψίχουλα από το Υπουργείο Εσωτερικών στους καλλικρατικούς δήμους ενώ θυμίζουμε ότι ο «Καλλικράτης, τον οποίο προώθησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε το μακρύ χέρι του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Π. Σιούφας και οι άλλοι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. του νομού μας ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής και τον προϋπολογισμό του 2013, στον οποίο οι δαπάνες για την παιδεία βρίσκονται στο 2,51% επί του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος των αντίστοιχων δαπανών στην Ευρώπη είναι στο 5% του μέσου ΑΕΠ. Με τη δική τους ψήφο τα ελάχιστα ποσά που δίνονταν για λειτουργικές δαπάνες των Δημόσιων Σχολείων μειώθηκαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα τα περισσότερα σχολεία να αδυνατούν να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνου και βέβαια να μην μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Οι ευθύνες γι΄ αυτά που βιώνουμε ως λαός και για τις συνθήκες ντροπής στις οποίες εκπαιδεύονται τα παιδιά μας δεν είναι  αόριστες, έχουν το όνομα και το επίθετο όλων εκείνων που ψήφισαν τα μέτρα καταστροφής, υποτέλειας και εξαθλίωσης . Οι ευθύνες είναι και προσωπικές !!
Γι΄ αυτό ως Ελληνίδα πολίτης και Καρδιτσιώτισσα με αξιοπρέπεια, δε δέχομαι τη φιλανθρωπία σας κ. Σιούφα, ούτε τη λύπη σας για το ότι τα μικρά παιδιά θα διδάσκονται μέσα σε παγωμένες αίθουσες με μπουφάν και κασκόλ, όπως λέτε.
Είστε κι εσείς υπεύθυνος γι΄ αυτήν την κατάσταση και η ευθύνη σας δεν εξαγοράζεται με πράξεις φιλανθρωπίας. Θα περίμενα, επίσης, ο κ. Γ. Κωτσός αντί να υποτιμά τη νοημοσύνη μας στήνοντας τιμητικές τελετές στους δήμιους της παιδαγωγικής μας αξιοπρέπειας για ένα «ξεροκόμματο φιλανθρωπίας», να απαιτούσε από την τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου, ως εκλεγμένος από τον λαό της περιοχής Μουζακίου, την προάσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων για τους συμπολίτες μας και τα παιδιά τους.

* Η Ρένα Παλιούρα είναι υπεύθυνη της επιτροπής Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"