Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας  είχε συνάντηση με αντιπροσώπους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, για την οποία οι Αντιπρόσωποι των Εκκλησιών ενημερώθηκαν ενδελεχώς από τον Υφυπουργό. Παράλληλα, έγινε αναφορά στα προβλήματα των Χριστιανών της Συρίας και στις δυνατότητες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τσιάρας εξέφρασε τη στήριξη στην προσπάθεια που κάνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών να αναδείξει τις αρχές και τις αξίες της χριστιανικής πίστης, αλλά και τη βοήθεια που προσφέρει σε πληθυσμιακές ομάδες που το έχουν ανάγκη.
Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, Αιδεσιμότατος Dr Olav Fykse Tveit, επεσήμανε ότι η περίοδος κρίσης, είναι περίοδος αλληλεγγύης τονίζοντας ταυτόχρονα τη στήριξη στους Έλληνες και την Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ, τόνισε ότι η επίσκεψή των Αντιπροσώπων της Εκκλησίας συμβολίζει τη βούλησή τους να συμμετέχουν στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
12 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"