Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε μέλη της ΠΑΣΠ

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη των εκδηλώσεων του εορτασμού για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν ομάδα 15 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με γκλομπ σε φοιτητές - μέλη της ΠΑΣΠ με αποτέλεσμα να τους απωθήσουν. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο μέλη της ΠΑΣΠ, ενώ αμέσως έφτασαν στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ που τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Λίγο μετά, κλήθηκε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, τα επεισόδια συνεχίστηκαν εντός του Πολυτεχνείου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων με κουκούλες και κράνη έδιωξαν με τη βία όσους φοιτητές ήταν εντός του κτιρίου.
Αυτή την ώρα, επικρατεί ηρεμία.
Την ίδια ώρα, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου έχουν ήδη ξεκινήσει με καταθέσεις στεφανιών στο χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων, ενώ το μεσημέρι, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί κατά το τριήμερο στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας έκλεισαν από το βράδυ της Τετάρτης και θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας το Σάββατο το βράδυ 17 Νοεμβρίου, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της επετείου.
Να σημειωθεί ότι οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν κάθε βράδυ. Μέσα στο χώρο θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου.
Ήδη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές μελετούν το ενδεχόμενο να οργανώσουν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου πρωτότυπες εκδηλώσεις μνήμης, εκτός από τις καθιερωμένες εκθέσεις και ομιλίες.
Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα γίνει την Παρασκευή στην πλειοψηφία των σχολείων, όπου επίσης οργανώνονται εκδηλώσεις για τη σημασία και το νόημα της επετείου.

Πηγή "protothema.gr"

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.50
Δύση: 19.06
Σελήνη
8 ημερών
1772
Αποκεφαλίζεται στην Σμύρνη ο νεομάρτυρας Μιχαήλ.
1818
Σφαγή στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Χριστοφόρου.
1821
Ο Αρχιεπίσκοπος Ύδρας Γεράσιμος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1827
Η τουρκική φρουρά στον Πειραιά παραδίδεται με συνθήκη στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
1905
Ανταρτικό σώμα στο χωριό Δροσοπηγή της περιοχής Μορίχοβο περικυκλώνεται και δέχεται επίθεση του τουρκικού στρατού.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"