Την διαβεβαίωση πως θα ληφθεί μέριμνα, ώστε να καταβληθεί κανονικά η συνδεδεμένη ενίσχυση στους  Βαμβακοκαλλιεργητές, οι οποίοι υπέστησαν ζημίες στην παραγωγή τους από το πράσινο σκουλήκι,  έλαβε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Τσιάρας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Η σχετική διαβεβαίωση δόθηκε Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους κατά την οποία τέθηκε το σχετικό ζήτημα, αφού οι παραγωγοί της Καρδίτσας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πλήττονται από το πράσινο σκουλήκι, γεγονός που τους εξωθεί στα όρια της οικονομικής καταστροφής. Ο κ. Χαρακόπουλος ενημέρωσε  τον κ. Τσιάρα, πως απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να αποδοθεί όπως πρέπει στους πληγέντες παραγώγους βαμβακιού η συνδεδεμένη ενίσχυση, ακόμα και αν αυτή δεν καλύπτει την ελάχιστη στρεμματική απόδοση, εφόσον προκύπτει από τα στοιχειά παραγωγής και τις βεβαιώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, πως αυτή υπολείπεται εξαιτίας της προσβολής της καλλιέργειας από το πράσινο σκουλήκι. 
Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΤ3 υπογράμμισε ότι η εκταμίευση της δόσης είναι η μοναδική επιλογή για τη χώρα.
Επανέλαβε επίσης, ότι το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) θα εκπροσωπεί κάθε απόδημο Έλληνα και θα βασίζεται στην αυτοοργάνωση και την αυτοχρηματοδότηση.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβη της Βουλγαρίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!