Περιοδεία σε έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Δήμο Αλμυρού πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Πρώτος σταθμός ήταν το πάρκο της οδού Κροκίων όπου πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. «Με την ολοκλήρωση του έργου αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά μια έκταση 12 περίπου στρεμμάτων στον Αλμυρό. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση σε ένα χώρο που μέχρι σήμερα ήταν υποβαθμισμένος και η οποία θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο στη βελτίωση του μικροκλίματος όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Τα έργο είναι προϋπολογισμού 473.550,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αλμυρού. Συγκεκριμένα κατασκευάζονται:
Περιμετρικά του πάρκου, ποδηλατόδρομος ή διάδρομος για jogging ή περίπατο, πλάτους 2,00μ, διαμορφωμένος με κουρασάνι, λόφοι (με υψομετρική διαφορά μέχρι 1,5 μ) όπου θα μπορούν τα παιδιά να τον διασχίζουν τρέχοντας, μικροί κήποι με καθιστικά-παγκάκια, δύο παιδικές χαρές: με όργανα, ξύλινα καθιστικά και δέντρα, οριοθετημένες με χαμηλούς θάμνους και δάπεδο από κουρασάνι, χυτό βοτσαλωτό δάπεδο διαστρωμένο πάνω στο χώρο της κεντρικής πλατείας, σκίαστρα (πέργκολες) και καθιστικά, φυτικός λαβύρινθος ύψους 1,00μ από θάμνους, διάδρομοι για την εσωτερική επικοινωνία-περπάτημα μέσα στο πάρκο, κατασκευασμένοι από σταθεροποιημένο χωμάτινο δάπεδο.ή από ξύλινες σανίδες τύπου deck, ελεύθερος χώρος για υπαίθρια παιχνίδια, φύτευση μεγάλων δέντρων, αναρριχητικών φυτών, θάμνων, εποχιακών λουλουδιών και ποών, φωτισμός όλου του πάρκου
Επόμενος σταθμός ήταν το Ειδικό Σχολείο Αλμυρού, το οποίο μέσω το ΕΣΠΑ εξοπλίζεται με τα αναγκαία μέσα για την εύρυθμη λειτουργία του. Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα Ειδικά Σχολεία του Αλμυρού, ώστε να είναι κατάλληλα να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο».
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 208.902,59 € του οποίου η προμήθεια αφορά σε έπιπλα, εξοπλισμό γυμναστικής αθλοπαιδιών ψυχοκινητικής αγωγής, υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας καθώς και ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες σε εξοπλισμό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αλμυρού, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού και του τμήματος ένταξης Τ.Ε. του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηκυριάκος με τον κ. Αγοραστό επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αναπαλαίωση του παλαιού κτηρίου, αφού εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες. Στόχος είναι να παραδοθεί σύντομα αυτό το μοναδικό σε ομορφιά νεοκλασικό κτήριο, στη μαθητική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία της Ευξεινούπολης, όπως όταν κτίστηκε το 1908.
Μετά το τέλος της περιοδείας ο δήμαρχος κ. Ε Χατζηκυριάκος δήλωσε: «Αποδείξαμε για μία ακόμη φορά πως με καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, με ετοιμότητα και ακούραστες προσπάθειες, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Στο Δήμο Αλμυρού δρομολογούμε σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, με κυρίαρχο μέλημά μας ο Αλμυρός να καταστεί μια πόλη αποδοτική που εξοικονομεί ενέργεια, μια ολοκληρωμένη πόλη που αναπτύσσεται και αλλάζει με βιώσιμο τρόπο, μία πρότυπη ενεργειακή πόλη. Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε από κοινού με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τρία σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο μέλλον προγραμματίζουμε και νέες παρεμβάσεις τις οποίες σύντομα ο Δήμος θα είναι έτοιμος να τις παρουσιάσει στους Δημότες του. Γνωρίζουμε καλά πως οι υποδομές είναι μεν σημαντικές και απαραίτητες, αλλά η βασική προϋπόθεση για μια υψηλής ποιότητας παιδεία είναι να προσπαθήσουμε όλοι, πολιτικοί, εκπαιδευτικοί και γονείς να μετατρέψουμε τα σχολεία από στατικά οικοδομήματα σε σχολεία – εργαστήρια σκέψης και γνώσης που θα «σμιλεύουν» αυριανούς ενεργούς πολίτες.  Ελπίζω και εύχομαι τα σχολεία του Αλμυρού να αποτελέσουν για τους μαθητές τους, έναν ιδανικό χώρο ομαλής κοινωνικοποίησης και απόκτησης δεξιοτήτων, έναν πραγματικό θύλακα κοινωνικής ζωής».
Στην περιοδεία στα έργα παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Αργύρης Μποτός, Γιώργος Καλτσογιάννης και Πέτρος Μπατζιάκας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αλμυρού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.59
Σελήνη
16 ημερών
1686
Πελοποννήσιοι, Ζακυνθινοί και Βενετοί απελευθερώνουν την Μεθώνη από τους Τούρκους.
1770
Καταστροφή του τουρκικού στόλου στον λιμένα Τσεσμέ της Σμύρνης από τους Ρώσους.
1828
Υπογράφεται πρωτόκολλο μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων για την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.
1907
Βουλγαρική συμμορία σκοτώνει τον Μακεδονομάχο Νικόλαο Τσοτάκο, ενώ μαχόταν ηρωικώς.
1920
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Ηράκλεια, την Ραιδεστό και την Τυρολόη στην Ανατολική Θράκη.
1921
Στο Καράκογιουν το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων δοκιμάζεται πολύ, αλλά δεν λυγίζει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».