Περιοδεία σε έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Δήμο Αλμυρού πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Πρώτος σταθμός ήταν το πάρκο της οδού Κροκίων όπου πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. «Με την ολοκλήρωση του έργου αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά μια έκταση 12 περίπου στρεμμάτων στον Αλμυρό. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση σε ένα χώρο που μέχρι σήμερα ήταν υποβαθμισμένος και η οποία θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο στη βελτίωση του μικροκλίματος όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Τα έργο είναι προϋπολογισμού 473.550,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αλμυρού. Συγκεκριμένα κατασκευάζονται:
Περιμετρικά του πάρκου, ποδηλατόδρομος ή διάδρομος για jogging ή περίπατο, πλάτους 2,00μ, διαμορφωμένος με κουρασάνι, λόφοι (με υψομετρική διαφορά μέχρι 1,5 μ) όπου θα μπορούν τα παιδιά να τον διασχίζουν τρέχοντας, μικροί κήποι με καθιστικά-παγκάκια, δύο παιδικές χαρές: με όργανα, ξύλινα καθιστικά και δέντρα, οριοθετημένες με χαμηλούς θάμνους και δάπεδο από κουρασάνι, χυτό βοτσαλωτό δάπεδο διαστρωμένο πάνω στο χώρο της κεντρικής πλατείας, σκίαστρα (πέργκολες) και καθιστικά, φυτικός λαβύρινθος ύψους 1,00μ από θάμνους, διάδρομοι για την εσωτερική επικοινωνία-περπάτημα μέσα στο πάρκο, κατασκευασμένοι από σταθεροποιημένο χωμάτινο δάπεδο.ή από ξύλινες σανίδες τύπου deck, ελεύθερος χώρος για υπαίθρια παιχνίδια, φύτευση μεγάλων δέντρων, αναρριχητικών φυτών, θάμνων, εποχιακών λουλουδιών και ποών, φωτισμός όλου του πάρκου
Επόμενος σταθμός ήταν το Ειδικό Σχολείο Αλμυρού, το οποίο μέσω το ΕΣΠΑ εξοπλίζεται με τα αναγκαία μέσα για την εύρυθμη λειτουργία του. Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα Ειδικά Σχολεία του Αλμυρού, ώστε να είναι κατάλληλα να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο».
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 208.902,59 € του οποίου η προμήθεια αφορά σε έπιπλα, εξοπλισμό γυμναστικής αθλοπαιδιών ψυχοκινητικής αγωγής, υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας καθώς και ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες σε εξοπλισμό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αλμυρού, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού και του τμήματος ένταξης Τ.Ε. του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηκυριάκος με τον κ. Αγοραστό επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αναπαλαίωση του παλαιού κτηρίου, αφού εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες. Στόχος είναι να παραδοθεί σύντομα αυτό το μοναδικό σε ομορφιά νεοκλασικό κτήριο, στη μαθητική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία της Ευξεινούπολης, όπως όταν κτίστηκε το 1908.
Μετά το τέλος της περιοδείας ο δήμαρχος κ. Ε Χατζηκυριάκος δήλωσε: «Αποδείξαμε για μία ακόμη φορά πως με καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, με ετοιμότητα και ακούραστες προσπάθειες, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Στο Δήμο Αλμυρού δρομολογούμε σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, με κυρίαρχο μέλημά μας ο Αλμυρός να καταστεί μια πόλη αποδοτική που εξοικονομεί ενέργεια, μια ολοκληρωμένη πόλη που αναπτύσσεται και αλλάζει με βιώσιμο τρόπο, μία πρότυπη ενεργειακή πόλη. Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε από κοινού με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τρία σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο μέλλον προγραμματίζουμε και νέες παρεμβάσεις τις οποίες σύντομα ο Δήμος θα είναι έτοιμος να τις παρουσιάσει στους Δημότες του. Γνωρίζουμε καλά πως οι υποδομές είναι μεν σημαντικές και απαραίτητες, αλλά η βασική προϋπόθεση για μια υψηλής ποιότητας παιδεία είναι να προσπαθήσουμε όλοι, πολιτικοί, εκπαιδευτικοί και γονείς να μετατρέψουμε τα σχολεία από στατικά οικοδομήματα σε σχολεία – εργαστήρια σκέψης και γνώσης που θα «σμιλεύουν» αυριανούς ενεργούς πολίτες.  Ελπίζω και εύχομαι τα σχολεία του Αλμυρού να αποτελέσουν για τους μαθητές τους, έναν ιδανικό χώρο ομαλής κοινωνικοποίησης και απόκτησης δεξιοτήτων, έναν πραγματικό θύλακα κοινωνικής ζωής».
Στην περιοδεία στα έργα παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Αργύρης Μποτός, Γιώργος Καλτσογιάννης και Πέτρος Μπατζιάκας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αλμυρού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 19.47
Σελήνη
6 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!