Το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών ν. Καρδίτσας που προέκυψε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Οκτώβρη είναι: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΖΟΥΚΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΛΕΝΗ  ΚΑΠΝΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΧΑΡΑ ΚΟΥΤΡΑ
ΤΑΜΙΑΣ:ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΜΕΛΗ: ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΗΔΑ-
ΚΑΨΑΛΗ ΕΙΡΗΝΗ-
ΜΠΑΣΙΑ ΞΥΔΙΑ
Στις ίδιες εκλογές αναδείχτηκαν και 15 αντιπρόσωποι για το 11Ο  συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στην συνέλευση εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Η Γενική συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών ν. Καρδίτσας  που πραγματοποιήθηκε στις 16-10-12 συζήτησε τα νέα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα της συγκυβέρνησης  (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), Τρόικας και Ε.Ε. και αποφάσισε:
-Να καλέσει τα κόμματα της Βουλής να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
-Να καλέσει τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας της Καρδίτσας στην πόλη και τα χωριά, να συσπειρωθούν στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα του νομού μας, το Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας, τα παραρτήματα της Σέκλιζας και του Γραμματικού.
Να δημιουργήσουν παντού ομάδες γυναικών που μέσα από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και το Σύλλογο Γυναικών στην Καρδίτσα θα παλέψουν για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.
Ήρθε η ώρα οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να πουν το μεγάλο ΟΧΙ. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, τη ζωή των οικογενειών τους, το μέλλον τους, το μέλλον των παιδιών τους, το μέλλον του τόπου.
Τα δάνεια, τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι είναι οι συμφωνίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση, ποδοπατώντας τον ελληνικό λαό, τις γυναίκες και τη νεολαία. Μας καταδικάζουν σε αδιέξοδα, μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, της ΕΕ.
Καταδικάζουν τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία και στην ανασφάλεια.
Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλοκατασκευαστές και οι μεγαλοκλινικάρχες πιο ανταγωνιστικοί.
Απορρίπτουμε τα μέτρα και τα μνημόνιά τους. Είναι παράνομα, αντεργατικά, αντιλαϊκά. Δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθειά φτώχεια και δυστυχία για το λαό. Τέρμα στην αρπαγή του μόχθου μας, στην λεηλασία του τόπου.
Είμαστε και εμείς οι γυναίκες παραγωγική δύναμη. Παράγουμε πλούτο που τον ληστεύουν τα παράσιτα, οι καπιταλιστές. Αναπαράγουμε και μεγαλώνουμε την αυριανή εργατική δύναμη αυτού του τόπου.
Καλούμε τους βουλευτές των κομμάτων να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα που κατατέθηκαν στη Βουλή.
Να πάρουν την ευθύνη τώρα που είναι η ώρα μηδέν και να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που ανοίγει δρόμο για την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, να βάλουν φραγμό σ’ αυτό το έγκλημα που γίνεται ενάντια στην πλειοψηφία των εργαζομένων με πρώτα θύματα τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 19.47
Σελήνη
6 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!